reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Klaudusia ja też się staram nie przejmować, ale mnie szlak trafia jak ja się izoluję od niej a ona dzwoni żeby mi ciśnienie podnieść.

reklama
Aga może lepiej już nie pisać. One były, są i będą niestety i trzeba z tym żyć. Jak się wogóle czujesz? Mdłości mocno dokuczają?
A ja dziś znów wcinam startą marchewkę i pije kompocik truskawkowy :-D

Klaudusia mdłości troszkę ustąpiły, ale jestem jeszcze osłabiona i dużo leżę.
Też miewam zachcianki i wiesz co coraz częściej sięgam po zdrowe rzeczy.

To super. Ja też teraz często jem warzywka i owoce. Rano standardowo dwa śniadania muszą być żeby mnie nie mdliło. I njaważniejsza gorąca herbatka tylko i wyłącznie tetley earl grey z cytrynką :-D

Hehe no ma dzieciątko już swoje gusta smakowe.
Ja też lubię sobie łyknąć herbatkę, odrzuciło mnie od kawy na samą myśl mi nie dobrze.

A mi właśnie kawa posmakowała w tej ciąży a tak to wogóle nie piłam kawy. Z Wikim zawsze rano szły płatki na zimnym mleku prosto z lodówki a teraz jak płatki to tylko czekoladowe i z gorącym mlekiem :-D Fajnie, że można sobie porównać ciążę.

Dokładnie można porównać, zwłaszcza, że u mnie jest zupełnie inaczej. Powiedz ty do gina to teraz w tą sobotę? Kurcze teraz już może płeć określi.

u mnie też zupełnie inaczej. Tak do gina w sobotę ale ona nie ma USG w gabinecie ale chyba ją poproszę o USG. Pewnie dopiero we wtorek bym miała.

A no tak w sumie to niedawno miałaś robione w szpitalu.
Ja mam kolejną wizytę za trzy tyg i muszę zrobic komplet badań, ech moje ulubione strzykawki i już glukoze mi kazał badać, jakoś wcześnie mi się wydaje. Ty już miałaś badaną?
Teraz to już spore dzieciątko w 17 tyg, u mnie teraz to było widać głowę i serducho pikało.

reklama
W szpitalu w 15tc dzidziuś miał już ponad 10 cm i ślicznie pomachał mi rączkami. Teraz to by było za wcześnie na połówkowe. Przed świętami wypada mi jeszcze jedna wizyta więc jak teraz nie zrobi to przed świętami na pewno będzie USG. Ja na pobranie krwi poszłam tydzień przed kolejną wizytą, bo strasznie mnie mdliło naczczo i tak ledwo co wytrzymałam żeby nie zchaftować się na te głupie stare babcie co im się zawsze śpieszy gdzieś. U nas glukozę bada się dopiero po 20tc (nie pamiętam dokładnie ale chyba coś takiego)
Aga ja uciekam, bo zaraz jedziemy na basen i muszę jeszcze do apteki odebrać test na zbadanie pH (będę wiedziała czy mam jakieś bakterie czy nie). A tak wogóle to przeczytałam, że bakterie powodują skurcze macicy i mogą spowodować szybszy poród i jeszcze wiele innych rzeczy kobietom w ciąży mogą spowodować. A pisałam o mojego męża siostrze - ona właśnie przez bakterie urodziła w 24tc. Jak wyjdą bakterie to w sobotę będę nalegała na wymaz i się okaże jakie dokładnie są tam i się je wyleczy i będę spokojna do końca ciąży. Takie badanie jest zalecane, żeby kobiety w ciąży sobie robiły ale w Polsce niestety się nie praktykuje tego jeszcze.

Do góry