reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Agnieszka- super wieści, ciesze się że wszystko jest ok:-) I tak Ci zazdroszcze;-)Mam nadzieje, że niedługo wszystkie do Ciebie dołączymy z fasolkami:-)
Co do Twojej teściowej, mam wrażenie że szuka zainteresowania bo chce być najważniejsza. Współczuje, ale jak to się nieraz mówi, rodziny się nie wybiera.

Dziewczyny, jak to jest z tymi dniami płodnymi, czy jak jest śluz płodny (prawdopodobnie) to jest jednoznaczne z tym, że jest owulacja?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Lil Hej Pajaka :-D

Agnieszka27 ja też Ci zazdroszczę w pozytywny sposób :-D
2001.gif

Agnieszko nie przejmuj się teściową. Dobrze, że razem nie mieszkacie.

Kala dni płodne to dni w które może dojść do zapłodnienia. A że plemniki żyją 2-5 dni, to tyle dni przed owu wyznacza się jako płodne. A, tuż przed owulacją śluz jest gęstości jaja kurzego i rozciąga się. Musiałam się poprawić.

Tu jest fajny artykuł : http://www.jestemplodna.pl/11,jak_rozpoznac_dni_plodne.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kalamandyna śluz oznacza dni płodne a sam moment owulacji to chyba ciężko wyczuć. Chyba, że się mylę to krzyczeć. A ja tu widzę u Ciebie "gotowi do startu.."
Pszczółka a do Ciebie @ przylazła?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)
Właśnie nie wiem co jest grane, bo dziś mam 10dc a śluz jest rozciągliwy. Wydaje mi się, że trochę za wcześnie na owulację. Hmm, cały czas mnie jednak zastanawia czy musi wystąpić owulacja skoro pojawia sie taki śluz. Muszę spytać o to gina. Na wszelki wypadek pomęcze dziś męża ;-)

Agnieszka cieszę się, że już masz pierwsze usg za sobą :)) Czekam na suwaczek i trzymam kciuki za kolejne tygodnie :))

Kala niby ten śluz płodny łatwo odróżnić - ale ja w tym miesiącu mimo wiesiołka mam wrażenie, że jestem sucha jak wiór :)) Także nie wiem co to znaczy, może tyle, że plemniczki nie miały szans przeżyć :((

A generalnie chodzę zgięta w pół - nie wiem co mi się dziś w krzyż stało, ale ostatnio jak takie coś miałam to chyba z tydzień chodzić nie mogłam. POMOCY!!!!!!!!!!!

Pszczółka to oby nie przylazła. Ja miałam bóle na samym początku tak jakby pęcherza.
Objawy są różne. Ja w drugim cyklu starałam się wszystkie lekceważyć, żeby nie zwariować.

reklama
kala męcz męża ja na śluzie się nie znam
Agnieszka wspóczuje teściowej ja naprawdę teściową mam w p[prządku ale teściu jest okropny

Do góry