reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Madzienka czyli który masz dzień cyklu? Kiedy się zaczęła @?

Jak masz wychowawczy do końca stycznia to masz jeszcze szansę się wyrobić, ja już niestety nie...Ale lepiej nie narzucaj sobie tego terminu, bo ja mam nauczkę, że wtedy gorzej boli jak nie wychodzi.........

Dzis......a który dzień cyklu:-:)-:)-(nie wiem, ja az tak tego nie pilnuje....:confused2::confused2::confused2::confused2:

wiem wiem nie nastawiam się, ale do konca grudnia musze zdecydowac co dalej:sorry:

reklama
Madzienka w sumie dobrze, że nie pilnujesz cyklu.......Tak jest najlepiej :))

A sytuacje mam taką jak Ty - tylko, że ja mam miesiąc krócej wychowawczy i muszę zdecydować co dalej do końca listopada - najpóźniej początku grudnia...Ehh...A możesz jeszcze raz przedłużyć? Bo mi jeszcze jedna tura została i pewnie tak zrobię, że na rok przedłużę.

Madzienka w sumie dobrze, że nie pilnujesz cyklu.......Tak jest najlepiej :))

A sytuacje mam taką jak Ty - tylko, że ja mam miesiąc krócej wychowawczy i muszę zdecydować co dalej do końca listopada - najpóźniej początku grudnia...Ehh...A możesz jeszcze raz przedłużyć? Bo mi jeszcze jedna tura została i pewnie tak zrobię, że na rok przedłużę.

Ja to maksymalnie do konca sierpnia bo od wrzesnia chcemy Jule do przedszkola poslac ale zobaczymy jak to nam sie ulozy

A czy ktoras z Was łykała wiesiołek????

Ostatnia edycja:
Hmm to może ja też jakoś na pół roku przedłużę...Tylko, że ja do tej pracy wracać nie chcę. I jeśli bym przez ten czas w ciążę nie zaszła ani nowej pracy nie znalazła to wtedy byłabym w trudnej sytuacji....

A na co ten wiesiolek?

agnieszka 27 bardzo sie ciesze ze juz staraczka nie jestes :) Bardzo sie ciesze za ten "strzał w dziesiątkę" :( Pozdrawiam serdecznie

Olej z wiesiolka stosowala moja kolezanka ,ponoc bardzo,ale to bardzo poprawia sluz.Sama jeszcze nie stosowalam.

Troche na temat wiesiolka:

Olej z wiesiołka to cud medycyny naturalnej od wieków. Jest też jednym z najstarszych znanych leków na niepłodność kobiecą. Od strony naukowych wyjaśnień olej ten zawiera cenny kwas gamma-linolenowy (GLA), będący zbawiennym lekiem na deficyt enzymu Delta 6-desaturaza, odpowiedzialnego za tworzenie się tak zwanych metabolitów wysokonienasyconych kwasów tłuszczowych, bardzo potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeżeli tego enzymu będzie u człowieka za mało, albo w ogóle go zabraknie, zaczną nękać nas różne choroby, w tym dolegliwości skórne, jak egzema, łuszczyca oraz wykwity na paznokciach. Kwas GLA, zawarty w nasionach wiesiołka, a ostatnio - o czym coraz głośniej - również w ogóreczniku lekarskim, pozwala uzupełniać niedobór enzymu Delta 6-desaturaza.

Polecamy wszystkim kobietom starającym się o dziecko, ale mającym problemy z występowaniem i ilością śluzu szyjkowego płodnego. Śluz taki jest niezbędny do zapłodnienia i zajścia w ciążę. Połączenie oleju i oliwy poprawia znacząco śluz już po 2 miesiącach. Niezbędny przy leczeniu hiperprolaktynemii, niedoczynności tarczycy. Olej z wiesiołka przedłuża fazę poowulacyjną, poprawia ukrwienie śluzówki macicy. NIEZBĘDNY PRZY STYMULACJI CLO. Polecany przy planowaniu chłopca. Jest też najstarszą metodą przyspieszania porodu ponieważ wywołuje skurcze dlatego osoby starające powinny przerwać kurację po owulacji.

Na jakie schorzenia
:

brak śluzu
niedoczynność tarczycy
przyjmowanie clo
hiperprolaktynemia
problemy z owulacją
za niski progesteron
planowanie chłopca

Hmm nie będę się jakoś napalać na ten wiesiołek, ale myślę, że spróbuję z nim, bo to nie tylko na śluz, czytałam, że też na inne rzeczy. Generalnie wszelkie tłuszcze roślinne chyba są zdrowe dla nas, ja lubię wszelkie nawilżanie od środka, np. lubię CAPIVIT HYDROACTIV. No nic spróbować można - bo czasem jak się coś bierze co nawet nie pomaga za bardzo to siła psychiki (jeśli wierzymy, że jednak pomoże) jest niesamowita.

Dziewczyny a co u Was dziś???

Klaudusia
gdzie jesteś????????

reklama
lil maja mam o tyle dobra sytuacje ze przez najlizszy rok bede jeszcze na zasilku w zwiazku z urlopem wychowawczym, tak wiec najlepiej bedzie jesli zajde w ciaze w ciagu najblizszych miesiecy zeby pod koniec roku 2011 (ewentualnie poczatek 2012) zostac mama i od nowa -urlop macierzynski platny a pozniej wychowawczy zasilek na dwa lata ;-) Choc przyznam ze nasza sytuacja materialna ogolnie jest kiepska, ale jakos starcza nam do pierwszego, tak na styk. Stalam przed dylematem - czy szukac nowej lepszej pracy i o dziecko starac sie za kilka lat czy najpierw dziecko a za kilka lat dobra, stala praca... Bo ta firma w ktorej jestem teraz zatrudniona to tylko taki punkt zawieszenia :tak:

lil maja z tego co wiem to mozesz przedluzyc urlop wychowawczy na rok a jesli zajdziesz w ciaze to po prostu po porodzie przepiszesz na macierzynski. Czy nasz szanse na jakies L4 w czasie ciazy? Albo poprostu przedluzaj sobie o miesiac i tak co miesiac az do czasu gdy w ciaze zjadziesz :-)

madzienka czy ty rownierz mozesz tak zrobic zeby rozpisac dalszy urlop wychowawczy? a jak zajdziesz w ciaze to sobie pozmieniasz w papierach jakies L4 czy pozniej macierzynski. Czy bierzesz pod uwage powrot do pracy od stycznia?

Do góry