reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Czesc dziewczyny, mam pytanko: jaki Waszym zdaniem jest najlepszy moment aby postarać się o drugą pociechę? Wiele osob mowi, ze najlepiej jak najmniejsza różnica wieku, z kolei inni, że lepiej jedno 'odchować' itd. Ja bardzo chcę mieć trójkę dzieci i nie wiem kiedy jest ten najlepszy moment na drugie? Na pewno jeszcze nie teraz ;)) Ciekawa jestem Waszych doświadczeń:)

Agnieszka.kk - u Halinki to 8 tydzień - to różnie może być.

Agnieszka27 ja doskonale rozumiem Twoje oczekiwanie :) Sama to mam i choć testów nie chciałam robić to jednak bez tego nie wytrzymam - wolę wiedzieć niż się męczyć niepewnością znowu. Ja już wyżej pisałam, że mój termin @ może już być od dziś wzwyż... :)

Aldo różnica wieku od Ciebie głównie zależy i od tego jak sobie radzisz z pierwszą dzidzią. Ja sobie nie aż tak dobrze radziłam, brakowało mi spania i chciałam mieć jak największą różnicę wieku. Tak 2,5 roku to już byłaby ok różnica wieku, bo starsze dziecko jest w miarę samodzielne. Ale dla mnie ideał to około 4 latka. Tylko, że ja już swoje lata mam i trochę byłoby dla mnie za długo tyle czekać. Poczekaj jeszcze trochę i sama zobaczysz co i jak :)

Ostatnia edycja:
Maja znając życie ja też będę testować dzień po terminie @ :sorry2:
Narazie to nawet nie kupuje testu, bo wiem, że jakbym miała to bym go zrobiła pewnie zaraz:-D:-D:-D
Wiesz co, moje testy też leżały długo i nie było na nich żadnej drugiej kreski, pomimo upływu czasu, choć u Klaudusi tak się stało, więc nie wiadomo. Toś nam zagadkę zrobiła;-)
Aldo moment dla każdego będzie inny, zależy od sytuacji.

Agnieszka27 oczywiście zaczęłam szukać w internecie i test nawet po godzinie jest już nieważny :) jedyna zagadka to taka, że ja nie wiem kiedy ta druga kreska się pojawiła :) Bo przecież poszłam spać - mogła być już po 5 minutach, a mogła być po godzinie...A miesiąc temu jak robiłam te same testy to też czekałam kilka godzin na wynik (hehe, aż samej mi się z siebie śmiać chce) i drugiej kreski nie było....

No nic widzę, że dziś polecę do sklepu po kolejny test :)) a od 15 nic nie piję, żeby do rana z moczem wytrzymać :)

Chyba tak Agnieszka27 - ale pod warunkiem, że dotrzymam mocz do rana :) Jak nie to będę czekać jeszcze parę dni w niepewności - wtedy zrobię test w ciągu dnia, bo wiem, że te testy w ciągu dnia też mogą wyjść. Doczytałam, że można kupić test o większej czułości (10) - ja miałam test o czułości 25 - czyli mniejsza czułość.

Kurcze Agnieszka27 - a mnie dziś taka pozytywna energia roznosi, że hej!! A myślałam, że jak zwykle marudzić będę.

Oto co znalazłam apropo bobotestu - podobno bardzo dobry jest:

bobo-test strumieniowy jest szybkim i prostym w użyciu testem ciążowym do domowego użytku. Wynik testu pojawia się w ciągu 5 minut. Test można stosować już po 7 dniach po stosunku. Jeśli nie minął jeszcze pierwszy dzień spodziewanej miesiączki do przeprowadzenia testu należy użyć pierwszego porannego moczu. Jeżeli minął pierwszy dzień spodziewanej miesiączki test można przeprowadzić o każdej porze dnia. prosty test można wykonać o każdej porze dnia czuły wykrywa hCG przy stężeniu 10mlU/ml szybki wynik w ciągu 5 minut wiarygodny wiarygodność testu wynosi ponad 99% dokładny potrafi wykryć już 2-3 dniową ciążę

I link do strony: bobo-test strumieniowy - domowy test ciążowy

reklama
Ja zawsze robiłam testy płytkowe, różniste, jakie mi w aptece dali.
Jejku też mnie kusi, wiem jednak, że nie ma co. soso już robiła, no i nic więc zaczekam, bo jakbym miała znów zobaczyć tą jedną kreskę to wrrrr:wściekła/y:

Do góry