reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Oooo! Dziś pierwsza jestem!!! :-D Witam się z rana!
My już po śniadanku, teraz Wiki wcina deserek.
soso nie chodzi mi o tą ciążę co teraz tylko ciążę z września. Wtedy też Halinka była w ciąży i dostała plamienia i pojechała do szpitala a lekarz jej powiedział, że on nic nie widzi i w ciąży nie jest a to plamienie to jest @.
agnieszka ściągnęłam od Ciebie imię dla chłopca!!! :-p Alan podobało mi się już wcześniej i wiki miał mieć tak na imię ale męża kuzyn ma Alana i się nie zgodził.
Ale kobietki miałam dziś sen!!!! Byłam na USG i naprzeciwko mnie był taki wielki monitor i wszystko widziałam tak bardzo wyraźnie! Widziałam maluszka, był baaardzo podobny do mojego męża no i był to chłopiec!!!!!

Hej dziewczyny witam się i ja!

Kurcze ale żal mi tej Halinki!!! Mnie zastanowiło to, że lekarz w 8 tygodniu nie widzi ciąży :(( Ale normalnie strach się bać :(( Mam nadzieję, że wszystko u niej się ułoży!! Jak będziesz to czytać Halinka to ja naprawdę mocno trzymam kciuki za Ciebie!!!!!

Klaudusia a Wy na pizzę z Wiktorkiem chodzicie? Ja bym chciała chodzić z Maciusiem, ale jakoś nie widzę siebie latającej za nim po całej knajpie....

Hej obie Agnieszki i Soso!! Jak tam Wasze nastroje dziś??? Agnieszka.kk dziś idziesz do pracy??? Trzymam kciuki, żebyś poszła :))

Teraz Wam napiszę co i jak u mnie - bo dziwnie w sumie. Klaudusia Ty pisałaś, że miałaś sen, że masz synka w brzuszku. To pewnie dlatego, że tak się nakręcasz na dziewczynkę! A ten wielki monitor z Twojego snu już mi się podoba! Mi z kolei się dwa razy dziś śniło, że robię test i mam dwie tłuste kreski. To przez to wczorajsze nakręcanie...Więc o 4 w nocy wstałam do kibelka i stwierdziłam, że jednak robię ten test. Ale to nie była dobra pora, bo poczekałam pół minuty, nic nie było widać, więc poszłam spać. Na szczęście nie rozbudziłam się i spokojne zasnęłam. Ale testu nie wywaliłam tylko rano sprawdziłam. No i jest bladziutka druga kreseczka. ALE JEST WIELKIE ALE....Bo nie wiem kiedy ta kreska się pojawiła - w instrukcji kazali czekać do 5 minut na wynik, ja czekałam pół minuty. A wynik odczytany po 10 minutach jest według instrukcji nieważny i nie należy brać go pod uwagę, bo mogą zajść jakieś reakcje chemiczne. Więc w sumie wynik testu mogę wywalić do śmietnika :))

No więc czekam dalej dziewczyny - ale jakoś mam dziś i tak niezły nastrój i aż mam ochotę sobie suwaczek ciążowy wkleić - żeby popatrzeć, który to byłby tydzień itp. Czekam teraz dalej - myślę, że ten tydzień wiele wyjaśni. Ale biorąc pod uwagę np. historię Halinki to chyba dopiero wizyta u lekarza da mi pewność, że wszystko ok...

maja hej! My chodzimy na pizzę a Wiki siedzi z nami grzecznie przy stoliku. Zawsze dostaje szklankę i słomkę i popija sobie soczek zanim pizza przyjdzie. Czasami też próbuje szaleć po knajpce ale jak się go stemperuje to przestaje.
Kochana wklej fotkę tego testu! Mi się raz zdarzyło, że po godzinie pojawiła się druga kreska ale taka naprawdę blada, prawie niewidoczna (mój mąż twierdził, że jej tam nie ma) i wtedy nie byłam w ciąży.

Klaudusia nie wiem jak zrobić zdjęcie tego testu, żeby wyraźne wyszło - spróbuję później może. Mój mąż kreskę widział, ale faktycznie nie powinnam brać tego w ogóle pod uwagę skoro odczytałam to po 2 godzinach. Też słyszałam, że po takim czasie różne rzeczy mogą się pojawić - tylko ja właśnie nie wiem kiedy ta kreseczka się pojawiła - na pewno nie w ciągu pół minuty, kiedy czekałam w kibelku. No ale nie denerwuję się tym, do końca tygodnia teraz czekam czy @ przyjdzie - dziś jest 26 dc. - czyli według moich wcześniejszych cykli powinna być już @ - ale przez to ostatnie spóźnienie poczekam jeszcze około tygodnia i wtedy się ewentualnie zapiszę do lekarza, albo wcześniej zrobię jeszcze jeden test. Jeśli to ciąża to z każdym dniem kreska powinna być wyraźniejsza.

Ja z Wikim miałam bladziutką kreskę i też nie pojawiła się od razu. Teraz też nie od razu wylazła ale jak się pojawiła to tłuściutka aż mnie wryło w ziemię! :-D
Jak jesteś w ciąży to krecha nie zniknie. Może faktycznie masz jeszcze mało HCG i kreska jest bladsza.

reklama
Hej
Witam się z rana z kawusią w ręku :)

Klaudusia ankieta wypełniona:)

lil czekam na telefon z agencji,około południa okaże się czy idę do pracy czy nie...

Dziś mogę mieć miej czasu na bb także jak zniknę to proszę się nie gniewać ;-)

Do góry