reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Klaudusia ja przy 180 cm ważę 69 kg - szkielet nie jestem, ale gruba też nie. Ale czasem chciałabym być szkielet zwłaszcza w boczkach, tyłku i brzuchu!!! I jeszcze nogi chciałabym mieć jak patyczki!

Soso, Agnieszka27 -no właśnie ja zgłupiałam kiedy ta owulka była - ale założyłam, że skoro @ dostanę za dwa dni, czyli 31 października - to mogę od tej daty odjąć 14 dni - czyli wyszłoby 18 października. Objawów już nie pamiętam kiedy miałam - ale ja liczę, że moje cykle są krótkie czyli około 25 dni - więc u mnie inaczej powinno to wypadać. Ja wyczytałam i tak mnie uczyli, że owulka jest zawsze 14 dni przed @ - ale może jakoś inaczej to jest??? Jak jest u Was???

reklama
Hehe mój mąż też lubi jak gotuje... Byle co żeby było zjadliwe hehe :-D A by spróbował nie pochwalić!!!
Na początku ciąży dla mnie istniał tylko sól i pieprz. Nie tolerowałam innych przypraw bo mnie mdliło...
maja ja mam patyki i wcale nie są fajne... i mały tyłeczek też mam (tzn. miałam)

Ostatnia edycja:
Maja ja to wchodziłam w kalkulator no i śluz obserwowałam, bo wcześniej miałam regularnie.
No jakbym uważała na naukach przedmałżeńskich to bym wiedziała jak to dokładnie jest, ale wtedy w ciąży byłam to dubałam w nosie:wściekła/y: Teraz wstyd się przyznać, ale trzeba szerszej wiedzy szukać na necie.
soso to Ty tak jak ja miałaś.

Klaudusia ja też nie wydziwiam szczególnie. Teraz mąż kupił sobie owoce morza i mnie męczy żebym mu zrobiła, ja tego nawet nie spróbuje. Może któraś z was to robi i wie jak przyprawić bo mi to już leży miesiąc w zamrażarce.

Klaudusia ja też nie wydziwiam szczególnie. Teraz mąż kupił sobie owoce morza i mnie męczy żebym mu zrobiła, ja tego nawet nie spróbuje. Może któraś z was to robi i wie jak przyprawić bo mi to już leży miesiąc w zamrażarce.

Kobieto! Jakbym umiała takie rarytasy gotować to mężulek by mnie nosił na rękach!!!! Jak ostatnio zrobiłam pulpety w sosie koperkowym to chodziłam z głową do góry z tydzień, bo pierwszy raz mi się coś naprawdę udało!!!! :-D

Ło matko!:szok: Te robale to rarytasy, blle! Kurde jak na to patrze to mam odruchy:-p
Może ktoś lubi to przepraszam, że wybrzydzam, ale ja jestem wzrokowcem.
Maja zerkłam w kalendarz i ta teoria z dwoma tyg to jest chyba do cyklu 30dniowego. Bo u mnie by się to sprawdzało.

reklama
właśnie mi się przypomniało, że na naukach dostałam książkę ciekawą i tam były opisane krótki i długie cykle. Postaram się znaleźć. Może coś wyczytam to się pochwale.

Do góry