reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Normalnie taką długą odpowiedź spisałam i sobie skasowałam - zaraz się zastrzelę.
Ogólnie było o tym że troszkę się dzisiaj wyluzowałam bo wpadli do nas znajomi bez zapowiedzi i bardzo się z tego cieszę bo i to jest czasem potrzebne!!!:-):-):-):tak::tak:
Od 2,5 roku nic nie spożywałam bo ciąża i karmienie i w tym okresie nie czułam nawet takiej potrzeby. A teraz w ciąży nie jestem i nie karmie to można troszkę poszaleć.:baffled::baffled:
aldi; a masz silne parcie na dziewczynkę. Bo ja też ma synka w domu ale jakoś nie czuje silnej potrzeby spłodzenia dziewczyny . Może być facet byleby taki łobuz jak Dominik!
Klaudusia: ja o pracę dopiero się staram chociaż stracha mam bo z rynku przez dwa lata siedzenia w domu wypadłam. Z zawodu jestem księgową i muszę wszystkie zmiany w ustawach nadrobić a chęci zero ale z jednej pensji ciężko żyć!!:angry::angry::no::no::crazy:

reklama
aniaj151 że ja na dziewczynke? no wsumie nie obraziła bym się jakbym miałam dziewczynke
bo moj Dawidek chce siostre;) tz wiadomo że będzie co będzie ważne że zdrowe.. jasna sprawa!
Z Dawidkiem jak chodziłam w ciąży to mama mi cały czas mówiła będzie dziewczynka zobaczysz a ja cały casa mówiłam że chłopiec czuje to i 2h przed porodem sie dowiedziałam ze bedzie chłopiec... radocha niesamowita!
Teraz narazie nic nie czuje może za wcześnie ale od mamy znowu usłyszałam będzie drugi chłopak a ja że dziewczynka zobaczysz hehehe wiec polegam na losie że spelni moją prozbe na dziewczynke;)

Milego weekendu kochane i 3majcie się cieplo i korzystajcie z ostatniego słońca potem juz może być tylko szarawo ble...

Witam po weekendowo !
Byliśmy u znajomych męża na działeczce pod Olsztynem. Oczywiście Ola zębami dzwoniła ale z jeziora nie chciała wyjść i sie darła a tam strefa ciszy :-D Wracając zwiedziliśmy zamek w Olsztynie co też było z młodą trudne. Mrągowem byłam rozczarowana. Tam zrobiliśmy postój na obiad. Wróciliśmy umordowani i całą trójeczką poszliśmy spać już po 20ej
Aniaj- ja też nie piłam już chyba z pare lat i w sobote miałam parcie :-) z racji że jeszcze mogę wypiłam kielunek likierku
aldi- ja czułam długo że będzie chłopak a urodziłam dziewczynke :-)

WITAJCIE PONIDZIAŁKOWO, U MNIE @ SIE DZI SKOCZYŁA I ZACZYNAMY OD NOWA STARANIA , OBY SIWE UDAŁO
KUPINOSIA SUPERR WEEKEND TROCHE WYPOCZELIŚCIE ,
MOJA CÓRCIA ANIA TERZ BAWI SIE NA DWORZE , MY JUŻ CHYBA NIGDZIE NIE POJEDZIEMY, MIAŁAM NADZIEJE ŻE POJEDZIEMY W GÓRY ALE NICI Z TEGO,
ALE I TAK BYLIŚMY 2 RAZY NA BASENIE , W KRAKOWIE NA BASENIE - BYŁO BAJKOWO PO PROSTU COŚ PIĘKNEGO, BYŁO SUPERR ALE SIE SKOŃCZYŁO, BYLIŚMY 2 RAZY NA SIELPI NAD ZALEWEM , A W ZESZŁYM ROKU NAD MORZEM W MIĘDZYZDROJACH, - W TYM ROKU NIE DA RADY, ALE I TAK SIE CIESZYMY MIELIŚMY TROCHE ROZRYWKI PO CAŁOROCZNEJ PRACY,
A TERAZ STARANKA O DRUGIE DZIDZIE, OBY SIE UDAŁO
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ OWOCNYCH STARANEK
ticker.php

Kupinosia fajny weekend miałaś. :tak::tak:
My byliśmy z małym nad rzeczką i wszyscy super się bawiliśmy - łącznie z psem!!;-)
A ja mam dylemat czy staranka nie zawiesić tak na trzy miesiące:-:)-(, kurcze jest szansa że załapię całkiem fajną pracę a jak zaciąże od razu to po próbnej umowie nie dostanę nawet macierzyńskiego:angry::angry::no:. Mam mieszane uczucia z jednej strony bardzo chce mieć drugie dziecko a z wrócić do pracy!:dry::dry::sorry2:No nic pożyjemy zobaczymy, dni płodne pewno już były(albo są) to już w tym miesiącu posprzątane:rofl2::rofl2::happy2:. Mam miesiąc do namysłu..

Witam. No ja dziś miałam przeboje..od rana auto mi szwankowało ,potem w pracy pani dyrektor mnie wpieniła że radio za głośno a było włączone tyciu tyciu:szok:
a potem poczułam mokro między nogami i w wc był szok kolejny..coś jak okres a ból brzucha i pleców masakra:no:..
Wiec musialam się zwolnić i szpital położniczy.. nerwów sie najadłam o moją fasolke ale okazało się że fasolka ma się jak na 6tydz ok że musze leżeć i jest ta moja fasoleczka jak bąbelek ale brzusio boli tabletki dopochwowe są i L4 jest do 31 sierpnia aż do mojego ginka sie nie zjawie a potem to juz los...
Miłego wieczoru dziewczynki ja mykam dalej leżeć.
Pozdrawiam buziaki:tak::)

Halinka- mnie też sie wczoraj skończyła :)
aniaj- ja w tej sytuacji bym poczekała ze starankami, a co na to Twój mąż ?
aldi- raz jeszcze gratuluje , masz potwierdzenie od lekarza ! uważaj na siebie. Ja pamiętam że u mnie nic sie nie działo a mąż całą ciąże " kochanie tobie sie nie wolno ruszać "

aniaj- ja w tej sytuacji bym poczekała ze starankami, a co na to Twój mąż ?
Mąż to by chciał żebym do pracy wróciła a potem bejbik. Ja myśląc głową też bym tak chciała a serducha cały czas mówi "dzidziuś dzidziuś":happy::crazy:Kobieta to przedziwne stworzenie:angry::angry::angry:
Aldi to wypoczywaj i się nie forsuj.
Kupinosia a mój mąż na odwrót, jak mnie jakiś muł łapał w ciąży to on mnie mobilizował i powtarzał że "ciąża to nie choroba":happy2:

:-) Witam serdecznie... odpoczywam ,leże cały czas od wczoraj:baffled: no musze zrobie wszystko dla bąbla żeby było ok..jak wstaje kreci mi sie w głowie i brzusio boli ale plamienia nie ma,obym całej ciaży nie musiala leżeć:dry::dry::dry:Pozdrawiam

reklama
Witam kochane!
ALDI kochana jak Ci lekarz każe leżeć to leż. Wiesz moja koleżanka tez miała plamienia i lekarz kazał jej leżeć a jej się chyba nie chciało no i skończyło się tym, ze w 26 tc urodziła chłopca. Teraz mały leży pod respiratorem i raczej nie przeżyje,, bo nerki przestały pracować i coś jest z płuckiem :-(
Ja z Wiktorem przeleżałam cala ciąże i wszystko było OK. Tylko, ze ja miałam trochę inne problemy niż plamienia.
W teraz @ mi się spóźnia 2 dni, wiec jutro kupie teścik i od razu napisze wynik. Ale myślę, ze coś jest na rzeczy... :-) Okaże się jutro.
Miłego dnia życzę!

Do góry