reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja teraz z wiadomością ze jestem w ciąży nie będę się spieszyć. Dopiero jak minie ryzyko poronienia i będę wiedziała ze wszystko jest Ok to się dowiedzą :tak: O tym plamieniu tez czytałam ale tempke dziś miałam 36,8 :zawstydzona/y: wczoraj 37,1. Ale chociaż jedno wiem - było jajeczkowanie :-) jak wyliczyłam z suwaczka to dziś byłby dokładnie 3 tydzień i 4 dzień czyli te plamienia by się zgadzały :-D Pożyjemy, zobaczymy... ;-)
Do ciąży podchodzę z duuuzym dystansem. Jak będzie to super a jak nie to próbować dalej... Przecież mam już swojego najcudowniejszego synulka :rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Witam.
Niby macie wszystkie racje ale jakbym myślała że cos się może stac to bym nie dożyła jutra...a tak poważnie to zawsze myśle pozytywnie i jedno wiem fasolus juz rośnie... pozdrawiam

aldi.30 według mnie lekarz nie powinien tak traktować pacjentek jak potraktował Ciebie i mnie!!! Powinien wytłumaczyć wszystko po kolei: ze istnieje ryzyko poronienia itd, itp... Od drugiego lekarza dowiedziałam się wszystkiego, co potrzeba. U mnie tez było za wcześnie na USG wiec kazała mi się dopiero za tydzień zapisać ale nie za miesiąc!!! A jakbyś poszła za dwa miesiące to ci może powie, ze za późno!!! I tak źle i tak niedobrze...

witajcie jest mi smutno , to co sie dziś dowiedziałam. Po południu dostałam krwawienia (@???) natychmiast pojechaam do gin. bo myślałam że jestam w ciąży według zrobionych wyników 5 sier. beta 202.79 . doktor powiedział że beta jak na 3 -4 tygotniową ciąże jest za niskie. Mimo to zbadał mnie i na USG nie zobaczył dzidzi a jeżeli bym była w ciąży to tak jak jest wyliczone w/g miesiączki powiennam być w 7 tyg. ciązy i w tym czasie powinno być widać dzidzie na USG.
Kazał mi powturnie zrobić badanie Beta ale nie wiam czy warto??
Cieszyłam sie że mi sie udało , a tak szybko zaszłam w 1 ciąże za pierwszym razem. @ spóniała mi sie 22 dni , nigdy tak nie było. Postanowiałam że na podejrzenie o ciąże pójde dopiero jak mi sie okres spóżni co najmniej półtora miesiąca , po co sobie robić nadzieję.
No cóż pozostaje nadal starać sie i wierzyć że mi sie uda. POZDRAWIAM STARACZKI I ŻYCZĘ OWOCNYCH STARANEK

No dokładnie dlatego zapisałam sie do innego i to za 2tyg będe wiedzieć co i jak a nie popatrzyła na mnie jakbym miała 15 lat i miała coś ukrywać przed rodzicami.. coż juz jej sprawa zakończona a ja czuje się jak w 3 tyg ciąży wiec wszystko jest ok bo znam swoje ciało a jeśli chodzi o spieszenie się zeby komuś powiedzieć o ciąży to sie mylicie bo mi tylko zależy na zdrowiu moim i życia we mnie a zależało mi na zaświadczeniu żeby w pracy nie ryć jak kret a mam ciężką prace.
Dobranoc

witajcie jest mi smutno , to co sie dziś dowiedziałam. Po południu dostałam krwawienia (@???) natychmiast pojechaam do gin. bo myślałam że jestam w ciąży według zrobionych wyników 5 sier. beta 202.79 . doktor powiedział że beta jak na 3 -4 tygotniową ciąże jest za niskie. Mimo to zbadał mnie i na USG nie zobaczył dzidzi a jeżeli bym była w ciąży to tak jak jest wyliczone w/g miesiączki powiennam być w 7 tyg. ciązy i w tym czasie powinno być widać dzidzie na USG.
Cieszyłam sie że mi sie udało , a tak szybko zaszłam w 1 ciąże za pierwszym razem. @ spóniała mi sie 22 dni , nigdy tak nie było. Postanowiałam że na podejrzenie o ciąże pójde dopiero jak mi sie okres spóżni co najmniej półtora miesiąca , po co sobie robić nadzieję.
No cóż pozostaje nadal starać sie i wierzyć że mi sie uda. POZDRAWIAM STARACZKI I ŻYCZĘ OWOCNYCH STARANEK

Bardzo mi przykro. Następnym razem się na pewno uda!!! Trzymam kciuki za Ciebie! Głowa do góry.
Aldi masz racje-teraz najważniejsze jest zdrowie. Rob co uważasz za słuszne! Ja w pierwszej ciąży zmieniłam lekarza i wiem, ze zrobiłam dobrze.:tak:

Halina ściskam mocno. Zdaje się że to była tzw. ciąża biochemiczna. Trzymam kciuki i nie martw się - bedzie dobrze. Następyn razem się uda

reklama
Aldi- pewnie , dobrze zrobiłaś ze zmianą lekarza , niektórzy to chyba minęli sie z powołaniem
Halinka- szkoda ze nie tym razem ale szans jeszcze wiele

Ja dziś zrobiłam drugi test, już jest tydzień jak nie ma @ i nic ! a to ciekawe bo z rana przed zrobieniem testu zwymiotowałam. Wczoraj popołudniu głowa mnie strasznie bolała i tak przez wieczór , w nocy to myślałam że mi pęknie. Może miałam wysokie ciśnienie co do mnie nie podobne, bo nawet w ciąży miałam zawsze niskie. Bałam sie wziasc apap, nie wiedziałam czy można brać na początku ciąży. Dopiero rano poczytałam że można. Teraz jestem ledwo ciepła, córeczka chce sie bawić , chce iśc na dwór a ja marze tylko o położeniu sie spać w ciszy.

Do góry