reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Tak ja wiem Kupinosia że foilk bez receptki ale juz czekam za ginka i za jednym razem do apteki polece po witaminki i kwasik;]

Pozdrawiam i 3 mam kciuki za Was!

reklama
I co i nic.... nic mi nie powiedziała ginka...stwierdziła że test nic nie gwarantuje że za wcześnie by cokolwiek stwierdzić a ja znam swoje cialo wiem jak było poprzednio:(
owszem może być to początek 3 tyg ale napweno to juz początek czegoś pięknego a ona to opisała jakby nic sie nie stalo..
jak się nie stało JESTEM W CIĄŻY!!! Zapisała mnie na 14 września no to się lekko zdenerwowałam bo no wiem może za wczesnie by dac mi zaświadczenie do pracy ale pojechałam do innego lekarza umówiłam sie na 31 sierpnia i sru ja musze miec to zaswiadczenie żeby wrazie co mieć papierek no... ale napewno to jest ciąża:))

pozdrawiam

ps. a co do kwasu foliowego to powiedziała mi że kiedyś kobiety nie brały i jakoś dzieci sie rodziły no to juz wogóle dało mi do myślenia żeby zmienić juz od samego początku lekarza.

aldi.30 ja trafiłam na takiego lekarza przy pierwszej ciąży. Identycznie zostałam potraktowana!! A na dodatek ja jeszcze pracowałam fizycznie i musiałam dźwigać to on mi powiedział, ze jak nie dźwigam więcej niż 5 kg naraz to mogę pracować :angry: i ze chorobowe to może od 3 miesiąca mi ewentualnie wypisze :no: Jak najszybciej się zwinęłam od niego i pojechałam do innej lekarki. Całkiem inne podejście miała. Od razu USG i na badania... okazało się że muszę leżeć a nie pracować!!! :szok:
Dziewczyny wczoraj wieczorem pojawił się u mnie taki brązowy śluz, taki jakby się zaczynał okres. było go bardzo mało i tylko raz...

Poprostu paranoja!!! Ci lekarze to poprostu żal wielki żal...
dobrze wiem ze jestem w ciązy ale nie ma tego złego ona jak mi prowadziła pierwszą ciaże juz była dziwna bo żadnego zdjecia z usg mi nie dała dzidzi no dziwne co nie?...ale juz mam na 31 sierpnia i na 100% potrakruje mnie inaczej i usg będe miała jak sie należy itd

klaudusiaNK co do tego plamienia to czasami podobno tak jest że taki śluz się pojawia a który to tydz u Ciebie? miłego wieczoru
za 14 dni sie dowiem co i jak z fasolką;))

Z OM byłby jakiś 4 tydzień... za wcześnie na test... poczekam do następnego tygodnia. Jakos jestem taka dziwnie spokojna...
A mój Wiktor w niedziele wziął święty obrazek a na nim pokazał mamę i dzidzie później... Az mnie zimny pot przeleciał, ze wziął święty obrazek. Nie wiem co to może znaczyć. mam nadzieje ze coś dobrego nie złego...

Nie no będzie si napewno:) nie ma co się denerwować wsumie to ja nerwa mam ale coż sie wie ze ciąza jest tylko teraz dobry lekarz i spokojne 9mies ..dzidzia i raj... Ide juz powoli nynku trzeba rano wstać do pracki na 7..a mam dużo na jutro zajęć może sprostam:)
Dobranoc

I co i nic.... nic mi nie powiedziała ginka...stwierdziła że test nic nie gwarantuje że za wcześnie by cokolwiek stwierdzić a ja znam swoje cialo wiem jak było poprzednio:(
owszem może być to początek 3 tyg ale napweno to juz początek czegoś pięknego a ona to opisała jakby nic sie nie stalo..
jak się nie stało JESTEM W CIĄŻY!!! Zapisała mnie na 14 września no to się lekko zdenerwowałam bo no wiem może za wczesnie by dac mi zaświadczenie do pracy ale pojechałam do innego lekarza umówiłam sie na 31 sierpnia i sru ja musze miec to zaswiadczenie żeby wrazie co mieć papierek no... ale napewno to jest ciąża:))

pozdrawiam

ps. a co do kwasu foliowego to powiedziała mi że kiedyś kobiety nie brały i jakoś dzieci sie rodziły no to juz wogóle dało mi do myślenia żeby zmienić juz od samego początku lekarza.

Witaj andi30 MOJE GRATULACIE ZE CI SIE UDAŁO. Co do lekarza to bym zmieniła, z takimi fohami.... Ja kwas foliowy zaczęłam brać w 4 tyg ciąży , kiedy sie dowiedziałam,w pierwszej ciąży brałam 1 m-c w 2 m-cu ciąży i dziecko sie urodziło zdrowiutkie,. Lekarka może i ma racie że dużo wcześniej kobiety nie piły folika no ale wcześniej było jedzenie, powietrze dużo zdrowsze niż jest teraz i dzieci sie rodziły zdrowsze, a teraz jest sama chemia, nawozy w produktach które my sporzywamy, chyba że ktoś ma swój ogród i swoje warzywa.
Zmieniając temat w.g 3 tyg. ciąży to jeszcze nic nie widać na USG bo ja terz poszłam w takim czasie ostatnio ale gin, kazał mi zrobić badanie krwi, test poz. Więc poczekaj jeszcze 3 tyg, to napewno zobaczysz na usg, dzieciątko.
pozdrawiam cie trzymaj sie
ticker.php

Przy 1 dziecku gdy wyszedł mi pozytywny test poszłam do ginki pełna entuzjazmu. Ginka zbadała, przeprowadziła wywiad i określiła ciąże mniej wiecej na 5 tydzień. Kazała sie nie podniecać, za bardzo nie chwalić , bo jak to powiedziała jeszcze wszystko może sie zdarzyć i wszystko mi wytłumaczyła. Zrobiło mi sie naturalnie przykro ale żyłam nadzieją. Za jakiś czas zaciążyła moja szwagierka. Leczyła sie pare lat, ale po 2 latach małżeństwa "zaskoczyła". Pochwaliła sie wszystkim i co ? na 1 usg okazało sie że serduszko nie bije, płód obumarł. To sie zdarza z różnych przyczyn, naturalna selekcja. Oczywiście rozczarowanie, płacz, łyżeczkowanie i odkręcanie wśród rodziny i znajomych. Smutne ale prawdziwe, dlatego z drugiej strony jestem wdzięczna mojej gin że mnie tak ostudziła. W książkach też o tym piszą. Szwagierka musiała odczekac pare miesięcy i potem szczesliwie sie udało zajsć i donosić. W tą niedziele ma chrzest 2 miesięcznej córeczki :)

Klaudusia- lekkie plamienie jest naturalne i może sie zdarzyć gdy zagnieżdża sie zarodek

reklama
Do góry