reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

witam was

mało zaglądam ale to mi pomaga...

zostały mi dwa dni do testowanka
3majcie kciuki pliss
kciuki zaciśnięte :tak::tak:
Kerna mimo wszystko jakoś mam obawy żeby jej powiedzieć.Tym bardziej że ponad połowa naszych znajomych z brzuchami. Poczekam aż u mnie będzie już pewnie i bezpiecznie i wtedy jej powiem ;-)

reklama
mam dziś okropną migrenę,:zawstydzona/y: od wczoraj wieczor boli mnie głowa i drażni światło:-( Przyszłam sobie później do pracy, bo nikt nie chciał wziąc za mnie dyżuru w pracy:baffled:
Ostatnio mnie wkurzaja, bo nie przyłażą jak maja swoje dyżury:wściekła/y: Juz kilka razy brałam za kogoś egzamin, bo nie przyszedł:wściekła/y::no: A ja tak po prostu nie umiem....

witam was

3majcie kciuki pliss
trzymamy mocno:tak:

kciuki zaciśnięte :tak::tak:
Kerna mimo wszystko jakoś mam obawy żeby jej powiedzieć.Tym bardziej że ponad połowa naszych znajomych z brzuchami. Poczekam aż u mnie będzie już pewnie i bezpiecznie i wtedy jej powiem ;-)
nie zazdroszczę, bo to niezręczna sytuacja. Ty sie cieszysz, a ona niby cieszy, że Ty sie cieszysz, a tym samym coraz bardziej jej smutno, że ona ciągle bez fasolki.:zawstydzona/y: jednak jeśli to przyjaciółka, to myślę, że nie bedzie zła, bo wie że o co?? To nie twoja wina, że jej sie póki co nieposzczęściło.

witam was

3majcie kciuki pliss
trzyam kciuki:) daj znac . mam nadzieje ze zobaczysz dwie kreseczki:-)

witam. u mnie dni plodne powinnam miec w poniedzialek tj. 25-26 ale jakos mnie dzis pobolewaja jajniki... moze to juz nastapi.. a dzis nasza rocznica slubu:-)wiec moze bedzie owocna:-Dmam nadzieje..tak bardzo chce druga dzidzie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Mamusie;-)
Również jestem starającą się mamą po raz drugi;-) i szczerze powiedziawszy to nie sądziłam że tak długo będziemy się starać:zawstydzona/y: z pierwszą córą zaszłam już w 5cyklu a tu mamy już 6 cykl za tydzień testowanko a ja nie mam żadnych ciążowych objawów:-( w poprzednim cyklu miałam napięcie w piersiach co nigdy przy okresie mi się nie zdarzyło a jak poinformowałam mojego małż że prawdopodobnie jestem w ciąży to jeszcze tego samego dnia @ do mnie zawitała:no::no:

Gratuluję już zafasolkowanym mamusiom:-):-)

witam:-) mam pytanko.. jak to jest kiedy sie zajdzie w ciaze bedac na umowie probnej na 3 miesiace? czy umowa jest wtedy przedluzona czy maja prawo zwolnic kobiete? a tak wogole to wczoraj byly przytulanki:-Di mam nadzieje ze noc byla owocna:) chociaz to dopiero 11 dc.. a ja w pazdzierniku odstawilam tabletki..ale mam nadzije ze cos nam z tego wyjdzie :-D

dziękuję wam za te kciuki i wsparcie:) miło

no ale jakoś testa jeszcze nie zrobiłam i przyznam że wolę poczekać jednak jeszcze bo dziś może się wszystko rozstrzygnąć:sorry2:

buziaczki
pozdrawiam was :)

witam:-) mam pytanko.. jak to jest kiedy sie zajdzie w ciaze bedac na umowie probnej na 3 miesiace? czy umowa jest wtedy przedluzona czy maja prawo zwolnic kobiete? a tak wogole to wczoraj byly przytulanki:-Di mam nadzieje ze noc byla owocna:) chociaz to dopiero 11 dc.. a ja w pazdzierniku odstawilam tabletki..ale mam nadzije ze cos nam z tego wyjdzie :-D
chyba nie maja obowiązku przedłużenia umowy:no:. Ale nie jestem prawnikiem, więc może sie mylę:confused:

Niestety - to umowa na 3 miesiące - nie obliguje ich do przedłużenia z powodu ciąży. To tak jakbyś była na stażu a stażyści nie mają prawie żadnych praw.jakbyś miała stałą umowę o pracę na czas nieokreślony i były by cięcia to wtedy mają obowiązek zatrzymać cię do końca macierzyńskiego ale potem już nic cię nie chroni i mogą Cię zwolnić. Mało tego teraz obowiązuje tzw umowa kryzysowa. Czyli jak kiedyś było że trzecia umowa w firmie była umową na czas nieokreślony tak teraz mogą podpisywać z tobą i 20 takich umów na 1-12 miesięcy i będzie to zgodne z prawem. A teraz właśnie tak robią przez co nikomu nie gwarantują stałego zatrudnienia i płacą z tego tytułu niższe koszta zatrudnienia. A ty sobie haruj - bo "może kogoś zatrudnią na stałe" a ty chcesz się przypodobać. Ale takie czasy.

reklama
Niestety - to umowa na 3 miesiące - nie obliguje ich do przedłużenia z powodu ciąży. To tak jakbyś była na stażu a stażyści nie mają prawie żadnych praw.jakbyś miała stałą umowę o pracę na czas nieokreślony i były by cięcia to wtedy mają obowiązek zatrzymać cię do końca macierzyńskiego ale potem już nic cię nie chroni i mogą Cię zwolnić. Mało tego teraz obowiązuje tzw umowa kryzysowa. Czyli jak kiedyś było że trzecia umowa w firmie była umową na czas nieokreślony tak teraz mogą podpisywać z tobą i 20 takich umów na 1-12 miesięcy i będzie to zgodne z prawem. A teraz właśnie tak robią przez co nikomu nie gwarantują stałego zatrudnienia i płacą z tego tytułu niższe koszta zatrudnienia. A ty sobie haruj - bo "może kogoś zatrudnią na stałe" a ty chcesz się przypodobać. Ale takie czasy.
ok dzieki za odpowiedz;-)

wita:-) cos mnie dzis brzuszek pobolewa... nie wie czemu.. moze to owulka sie zbliza?:confused: dobrze jakby tak bylo;) weeken wiec mozna zaszalec z M:tak:. w pierwszej ciazy brala luteine w pierwszych tyg. gin powiedziala ze to dla dobra dziecka zeby nic sie nie stalo mimo ze z ciaza bylo wszystko ok.. a ktoras tez moze brala luteine na tzw. podtrzymanie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry