reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Sylwijka piszesz ze bylas na bilansie 2latka...jak to wyglada?samemu trzeba sie zatroszczyc aby dziecku zrobic taki bilans czy moze lekarz zawiadamia ze trzeba zrobic bilans??Bo w sumie moja mala skonczyla 2lata i nie bylam z nia na takim bilansie!!czekam na info pozdrawiam:-D

reklama
Sylwijka piszesz ze bylas na bilansie 2latka...jak to wyglada?samemu trzeba sie zatroszczyc aby dziecku zrobic taki bilans czy moze lekarz zawiadamia ze trzeba zrobic bilans??Bo w sumie moja mala skonczyla 2lata i nie bylam z nia na takim bilansie!!czekam na info pozdrawiam:-D
Kochana zapisujesz sie do lekarza a on sprawdza czy prawidło sie rozwija robi wywiad z toba itp. ale sama musiesz zapisać dzidzię :-):tak:

Gie-Oska mi w przychodni kazali przyjść jak mała będzie ok 2 urodzin ( a ma je w sobotę). Poszłam zważyli zmierzyli popatrzyła i wpisała rozwój prawidłowy. pytała czy bawi się klockami:tak:, umie jeść łyżeczką itp.
Nic mądrego jednym słowem sam człowiek widzi czy dziecko dobrze się rozwija.

U mnie nadal @ nie ma.

kevinka dzieki za dokladny opis ja chodze do niemca i sama nie wiem pierwsza ciaza byla ok zaszkam juz w drugim cyklu wiec tych problemow nie bylo teraz (jak juz wczesniej pisalam) zrobil mi badanie krwi w 3 tyg po @ i stwierdzil ze z hornami ok i ze owu tez byla (czego sie domyslalam bo robie testy owu i 2 krechy byly) i stwierdzil ze jezelli tu wszystko jest ok to tylko jajowoody moga byc niedrozne i konieczny bedzie zabieg ale teraz mam zapalenie jajnika i w poniedzialek ide na kontrole po tabletkach ziolowych wiec jeszcze z nim pogadam zazdroszcze ci ze mozesz ze swoim ginem po polsku pogadac ale jak slysze ze polskie metody sa przestarzale i to od lekarzy polakow to dostaje szalu
pozdrawiam

Witam... dawno do Was nie zaglądałam... i troche mam zaległości...

Witam nowe Mamuśki... szybkiego zafasolkowania Wam życze...

Kevinka dobrze, że trafiłaś na dobrego gina, ja tez zmieniłam niedawno, ale nie wiem czy ten jest lepszy, chyba jeszcze się nie przekonałam...

Gie-oska ja dostałam zaproszenie na bilans dwulatka, także najlepiej jak się spytasz jak to jest w Twojej przychodni, bo jak widzisz co miasto to zwyczaj, u każdej inaczej... warto iść, bo ja dostałam dwa skierowania do poradni specjalistycznych (endokrynologicznej i rehabilitacyjnej), nic poważnego, ale lekarz powiedział, że warto mieć pod kontrolą pewne sprawy...

A ja miałam mieć wczoraj wizytę u gina, żeby sprawdził, czy przeszło mi to zapalenie, ale leżałam cały dzien w łóżku, bo mnie choróbsko dopadło i wizyty nie było... trochę szkoda, no nic trzeba sie znowu zapisac...

Pozdrawiam

gratuluje kochana,,,
zagladnelam zobaczyc jak wam idize,,,
jarzebinko super,,ciesze sie twoim szczesciem...

u mnie nic a nic....dwa lata w marcu stunal,,,ja pikoleeeeeee
Bylimsy teraz u meza na tydzien w belgii bylo cudnie...

dziękuje ślicznie za gratulacje :tak::-D:tak:

to może te wczasy u mężą będa owocne ...................... :tak::-D:tak:

Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swojego grona.

witam na tym forum ciebie jak i pozostałe nowe mamusie staraczki ........:tak:

Wkoncu cos zaczyna sie dzialac w dobra strone.

i napewno zakonczy sie sukcesem :tak::-D:tak: grunt to iść w dobra strone :tak:

a ja przesyłam Wam 3mm fluidki :tak: była 2 u gina i myślałam,że usłysze juz serduszko, ale niestety ciąża jest młodsza niz myślałam, więc na serduszko musze poczekac do 25 lutego, więc czekam .... :tak:

Jarzebinka - mocno trzynmam kciuki, w miarę możliwości nie denerwuj się, spokojnie do tego 25 lutego, a wtedy będziesz szczęsliwie słuchać bicia maleńkiego seduszka :)
Przy WeroNisi serduszko usłyszałam dopiero 5 maja a @ miałam 2 marca

Ale tu cisza:no:
Jak u Was jest z dziećmi??
Moja córcia ostatnio mnie przeraża cały dzień na rękach (waży 15kg) i tylko chcę do mamusi, do M pójdzie na chwilkę, do dziadków dosłownie min i wraca i mówi "chciałam do mamusi". Nie wiem co to będzie jak faktycznie będzie miała się pojawić druga dzidzi.Kochana jest, poświęcam jest cały swój czas. Dopiero jak śpi lub M wróci z pracy mam chwilkę dla siebie. Płacze nawet jak wyjdę do łazienki. Ma 2 latka i cały czas jest głównie ze mną. M w pracy, trwa budowa domu więc często go nie ma.Miłej niedzieli Kochane.

reklama
Ale tu cisza:no:
Jak u Was jest z dziećmi??
Moja córcia ostatnio mnie przeraża cały dzień na rękach (waży 15kg) i tylko chcę do mamusi, do M pójdzie na chwilkę, do dziadków dosłownie min i wraca i mówi "chciałam do mamusi". Nie wiem co to będzie jak faktycznie będzie miała się pojawić druga dzidzi.Kochana jest, poświęcam jest cały swój czas. Dopiero jak śpi lub M wróci z pracy mam chwilkę dla siebie. Płacze nawet jak wyjdę do łazienki. Ma 2 latka i cały czas jest głównie ze mną. M w pracy, trwa budowa domu więc często go nie ma.Miłej niedzieli Kochane.
Witam! Mam bardzo podobnie z moją córą ma 2 latka i 2 mc i nie odstepuje mnie na krok , ja do lazienki ona ze mną ja gotuje ona ze mna ja sprzatam ona ze mną mam tylko o tyle dobrze że nie nosze jaj na rekach po prostu wytlumaczyłam jej kiedys że jest juz duza i mamusia nie ma tyle sily na poczatku troszke probowała wymusic noszenie ale teraz juz sie nie upomina. Ny siedząc w domu wybieramy raczej lżejsze formy zabaw tzn. takie ktore nie wymagaja noszenia jej i dzwigania , od takich zabaw jest mój mąż , podrzuca, kołysze , nosi itp. a mama odpoczywa:-) Może spróbuj córci wytłumaczyc dleczego nie zgadzasz sie na pewne zachowania tj na noszenie jej jesli bedziesz konsekwentna to myslę że mała po pewnym czasie przestanie sie upominać. Życzę powodzenia:tak::-)

Do góry