reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Masz rację Kevinko muszę się wreszcie wybrać do gina już rok nie byłam ale miałam przyjść jak odstawię mała a że to trochę trwało:-D to inna sprawa. Dobrze że zmieniłaś lekarza. Mój jest ok ale badań też nie robił.W ciąży opiekę miałam super mogłam dzwonić o każdej porze zawsze mnie przyjął ale wszytskie badania moczu itp musiałam sama sobie zlecać:wściekła/y:Idę obiad robić.

reklama
Witam Was serdecznie!
No i przyszła pora, abym dołączyła do Waszego grona :)
czekam jeszcze na wyniki z badań: cytologia i posiew no i wtedy starania na 100% zaczynamy.
Każdej z Was życzę szybkiego zdrowego zafasolkowania.
Pozdrawiam

hej babeczki...co do lekarzy to dobrego znalezc jest ciezko...obecnie od chyba 3lat mam super pania doktor..widac ze lubi to co robi,a nie tylko odchacza kolenego pacjeta...np jak bylam ostatnio u niej to powiedziala ze nie da mi tyle recept na tabsy tylko ze da na 2op i mam zrobic badania...tak samo z cytologia zawsze przypomina ze trzeba juz robic..naprawde super mi sie lekarka trafila;-)
"Dor1979"witaj wsrod nas;-)
Ja w tym mcu ostro zobieram sie za bobasa hehe i wam tez to zycze buziaki:-):-)

Witam Was i dołączam do grupy:-)
Mam 3,5 - letniego synka, a od 2,5 roku staramy się z mężem o drugą dzidzię. Na razie bez skutku, mimo iż wyniki (badanie hormonów, HSC, HSG) nie są bardzo złe:-(

Witaj kochana zycze szybkiego zafasolkowania:tak:

A do mnie w czwartek dzwonil gin bo zle wynki-zawysoki testesteron i to trzykrotnie :szok:i dzidzi napewno niebedzie,bede tylko tyla.A wiezcie mi juz tylam bo w ciagu roku 10kg w +,teraz wiem od czego.Teraz czekam na recepte ktora ma mi przeslac na warownanie hormonow,bede brala tabletki przez miesiac,potem kontrola badania krwi,wtedy albo dzialamy z clo,albo dalej cos na obniezenie.Trudno bo znow czekanie,ale teraz przynajmnie wiem na czym stoje:tak:I bogu dziekowac,ze zmienilam lekarza bo gdybym dalej do tego chodzila to dzidzi by niebylo,i niewiadomo jaka waga by byla:crazy:

Pozdrawiam was serdecznie;-)
czesc
jesli mozna to chcialabym cie o cos zapytac ja tez mieszkam w niemczech i tez sie staram juz rok napisz prosze jak to wglada z lekarzami tutaj bo nie jestem przekonana do mojego gina i chyba musze go zmienic u mnie jak sie dowiedzial ze tak dlugo sie staramy dal mi tabletki ziolowe na 3 m-ce zrobilam badania krwi w 3 tyg po okresie wyszly ok i nastawia mnie na udraznianie jajowadow co mnie bardzo przeraza i juz spanikowalam i nie mam pojecia co dalej robic jak to wyglada z twoim lekarzem dzieki za pomoc

Widze,ze u nas troszke ruszylo:-)
Witam serdecznie nowe staraczki:tak:bedzie razniej:tak:

czesc
jesli mozna to chcialabym cie o cos zapytac ja tez mieszkam w niemczech i tez sie staram juz rok napisz prosze jak to wglada z lekarzami tutaj bo nie jestem przekonana do mojego gina i chyba musze go zmienic u mnie jak sie dowiedzial ze tak dlugo sie staramy dal mi tabletki ziolowe na 3 m-ce zrobilam badania krwi w 3 tyg po okresie wyszly ok i nastawia mnie na udraznianie jajowadow co mnie bardzo przeraza i juz spanikowalam i nie mam pojecia co dalej robic jak to wyglada z twoim lekarzem dzieki za pomoc

Kochana ,a chodzisz do polaka czy niemca??
Ja pierwsza ciaze mialam prowadzona u gin tomka bylam bardzo zadowolona,sam od siebie i na miejscu pobieral krew,mocz za kazda wizyta.Gdy cos bylo nietak mialam jego nr kom.dzwonilam czasem kazal przyjechac nawet otwieral praxis,bo bylo zamkniete remont,juz po godz otwarcia.
Zawalilam,bo pierwsza miesiaczke ktora mialam po porodzie (trzy miesiace po)zdecydowalam sie na spiralke wytrzymalam z nia poltora roku,nasilaly mi sie bole podbrzsza,ciagle jakies plamienia.Gdy wyciagalam powiedzial,ze mam cysty ale nic niemowil co po co i na co,nic niemowil o kontroli.Jak przyszlam do domu naczyalam sie o cystach bylam na niego zla.I efektem zmienilam lekarza tez na polaka.Cysty mialam ale czynnosciowe znkaly z @.Cykle mialam jakies niergularne nawet 44 dni czasem 33.Wubieglym roku zobaczylam na tescie 2 kreski po kilku dniach zaczelam plamic co przeszlo w @ polecilam do niego powiedzial,ze testy mnie oklamaly.Wtedy zaczelismy soldne staranka,stresy mialam bo @ byl nieregularny ,myslalam ze moze sie udalo a tu @.Wtedy otwarcie mu powiedzialam ze staram sie o dziecko juz 7 miesiecy i nic!!!Po zrobieniu usg stwierdzil,ze mam zawysoki hormon meski i ze niemam wogole jajeczkowania,przepisal diane 35 na trzy miesiace i kazal po nich brac clo na wywolanie owulacji.I tak zrobilam w grudniu zobaczlam znow dwie kreski na tescie on niebyl pewny ciazy wiec zlecil betke ktora wyszla lekko podwyzszona ,niestety nastepna juz negatywna i przyszedl @.
Wstyczniu znow bylam u niego,niezlecil zadnych badan przez ten caly czas co do niego chodzilam,nierobil usg tylko tak zbadal stwierdzil,ze niemoge zajsc w ciaze bo pale papierosy,(w pierwsza ciaze zaszlam tez palac)kazal meza wyslac na badanie nasienia.Gdy pytalam o monitorowanie co jest wskazane przy clo bo moze dojsc do cyst,powiedzial ze to wcale nie jest konieczne i do tego drogie ,poopowiadalam mu troche co czytalam w internacie to powiedzial ze napewno wyczytalam to na polskich stronach i ze tao sa stare metody itd
przyszlam do domu i zrobilam termin do lekarza ktory prowadzil pierwsza ciaze.
Poszlam powiedzialam co i jak,jak tamten lekarz mnie traktowal odrazu zrobil mi przeglad,usg na ktorym stwierdzil ze w tm miesiaci w ciaze niezajde bo pecherzyki za male na ten dzien cyklu,zbadal piersi,azal brac dalej clo ale inaczej dal swoj nr kom i kazal przyjsc w 13dc i obojetne czy to niedziela mam dzwonic i on musi mnie wtedy zobaczyc.plany sie troche zmienily bo wziol mi tez krew na wszelkie badania z tym zwiazane i niestety ale ,dzwonil do mnie gdy przyszly wyniki z info ze sa zle bo mam trzykrotnie wyzszy testosteron i w ciaze niezajde,jedynie bede tyla (Co juz przytylam od roku 10 kg)Powiedzial,ze wysle recepte na tabletki zeby to wyrownac za miesiac do kontroli sama krew.takze widzisz dwuch lekarzy inne podejscie,ja sie ciesze ze zmienilam lekarza bo tam dalej ym w ciaze niezaszla,niewiadomo ile na wadze miala a wiadomo wszystko kosztem stresow.
Ciesze sie ze kogos to interesuje,jestem w dobrych rekach.

Dziwie sie,ze skoro u ciebie wszystko ok ,chca cie wyslac na udraznianie jajowadow ,ja bym poszla zobaczyc co powie mi inny lekarz ze swojego doswiadczenia..Ale sie rozpisalam:szok:

Kevinka ale mialas przygody z tym lekarzem...wspolczuje widac ze nie byl to lekarz z powolania..ja niestety tez mialam takich olewajacych i dopiero teraz mam ginka ktory widac ze dba o pacjeta;-)

reklama
A my po bilansie dwulatka. @ dalej się spóźnia ale nadziei sobie nie robię bo u mnie to standard. Miłego dnia. Idę prasować póki mała śpi. Kevinka dobrze że zmieniłaś lekarza! Szok.

Do góry