reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

I ja witam wieczorowa pora :)

gie-oska-duzo zdrowka! Dbaj o siebie!
netgirl-ja tez chce wiosny-ale musi byc u Ciebie przyjemnie... :)

Co do kwasu foliowego to tez zylam w nieswiadomosci. pierwszej ciazy i rok przed nia bralam Folika, teraz tez biore Folika(jak nie zapomne sie). A w ciazy z synkiem tez nie wymiotowalam, ale mdlilo mnie i na wiele rzeczy odrzucalo.

reklama
Ja miałam niestety odwrotnie wymiotowałam przez całą pierwszą ciąże ale mam wspaniałego synka opłacało się pomęczyć troszkę a kwasu też przed ciążą nie zażywałam tylko już w trakcie zestaw witamin (w którym był już kwas foliowy)

Witam

Ja kwas lykam folik niewiem jaki to czy slabszy czy mocniejszy.
Co do teori chlopiec dziewczynka,to niewierze w nic bo kazda ciaza inna ja tez mialam wymoty od 3 miesiaca do porodu i mam syna.
Dzis bylam u gina ktory mi prowadzil ciaze Kevina
kwadr.gif
Strasznie jestem zadowolona z tej wizyty,opowiedzialam mu wszystko co jak i pobadal,usg,piersi czy czegos czasem niema.Z usg powiedzial,ze dominujacy pecherzyk jest zamaly i w tym miesiacu ciazy tez niebedzie,ale juz sie o to postaramy zeby na wiosne fasolka byla a moze nawet wczesniej.Pobral mi krew na wszystkie badania tarczyca,hormony itd,w przyszlym tyg mam znow brac clo ale juz w innych dawkach 13dc zglosic sie do niego obojetnie czy to nawet niebedzie sobota lub niedziela mam dzwonic na jego kom i on mnie przyjmnie.Wszoku byl po tym jak mu conieco o tamtym powiedzialam.W kazdym razie jestem na dobrej drodze i niejest tak zle z tymi moimi jajeczkami ,pokazywal w ksiazkach jakie moga byc przypadki w ktorych trzeba pomagac operacyjnie uwolnic sie pecherzykom mi to raczej niegrozi.Oj iskierka nadzieji sie pojawila i taka jakas radosna wyszlam od niego bo wkoncu dal mi ta nadzieje
ostr.gif

Dobranoc

Oj iskierka nadzieji sie pojawila i taka jakas radosna wyszlam od niego bo wkoncu dal mi ta nadzieje
ostr.gif

i o taka nadzieję warto powalczyć, potem będzie fasolka i ukochane malenstwo :tak: oj, same wspaniałe wieści Kevinka, wiec szansa na mamusie w 2009 jest coraz wieksza i tego Ci oczywiście życze ......:tak::-D:tak:

"kevinka" napewno niebawem zafasolkujesz tak jak my wszystkie:-)...moje malenstwo choruje razem ze mna i nie jest za wesolo dotego maz sie tez powoli rozklada i mamy pelny szpital...co do wymiotow w ciazy to ja tez w to nie wieze bo przy Mai mialam tylko mdlosci przez pierwsze 3miesiace...podobno jak ma sie synek urodzic to mama pieknieje w ciazy a jak corka to mama brzydnie bo corka jej urode zabiera hehe..takie przesady:-)...ja kwas tez lykam jak nie zapomne..w pierwszej ciazy nie bralam kwasu i wszystko bylo ok...:-):-):-)pozdrawiam

Witam...

Netgirl to jak juz się ta wiosną nacieszysz to przegoń ją do nas:-)

Jarzebinko a Ty jak się czujesz?

Kevinka to super wieści... ja idę do gina 2go lutego i te zmusze z nim poważnie pogadać...

Gie-oska to leczcie się szybko, a co do Twojego pytania... to hm? tak na chłopski rozum, to w ciążę zachodzi się jak masz owulację, a ta może się przesunąc z różnych przyczyn...nie wiem dokłądnie o co Ci chodziło:eek:

:-)

aha dziewczyny zapomnialam sie spytac..czy w ciaze mozna zajsc tylko w dni plodne??pozdrawiam

Napewno tak,tylko kiedy te plodne dokladnie sa??Przeciez wiadomo,ze do zaplodnienia jest potrzebna owulacja jajeczko,gotowe do zaplodnienia i zdrowy plemniczek ;-)
Owulacja moze sie przesunac i wystapic w inny dzien ,zazwyczaj 14 -16 dni przed @.
Takie male info:
OWULACJA, czyli JAJECZKOWANIE to uwolnienie dojrzałej komórki jajowej z pęcherzyka Graafa. Owulacja występuje zawsze 12 - 16 dni przed końcem cyklu - średnio 14 dni przed końcem cyklu.
1. Jest krwawienie @ (I faza cyklu)
2. Czas nie plodny (I faza cyklu)
3. Dni plodne, owulacja - jedyny dzien w ktorym zachodzi sie w ciaze!!! (I faza cyklu)
4. Faza lutealna (II faza cyklu) czyli dni po owulacji - zazwyczaj jest ich 12-16 dni taki jest odstep.

kliknij na zdjecie zeby powiekszyc!

reklama
Do góry