reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

A ja dzis bylam u gin na cytologi. Fajna z niej babka. Chodze do niej od niedawna, ale jestem zadowolona. Mowi do mnie: Pani jedno dziecko juz ma, to kiedy nastepne, co? Nie czekac dlugo! Ja do niej: jak dobrze pojdzie to za 9miesiecy, bardzo bym chciala. Na to ona, kiedy byla ostatnia @, 9go? To "pracowac"ciezko, "pracowac", nie tylko w dni plodne! Dzialac, dzialac! Ja do niej, a to ze bralam silny antybiotyk nie przeszkadza? Ona: oj dziewczyny, jak tak bedziecie o wszystkim myslaly, liczyly, przewidywaly to nigdy nie zajdziecie! Nie ma to jak wpadki! Nie mysla o tym i siup, juz sa w ciazy! Dzialac, dzialac! Za miesiac przyjsc po odbior badania, a kto wie, moze juz cos bedze w drodze...Tylko "pracowac" w domu, ciezko"pracowac" i juz! Ale mi humor poprawila:-DCala droge do domu usmiechalam sie na sama mysl o naszej rozmowie:-) Ja zawsze chodzilam do gin faceta, ale jak sie przeprowadzilam do Szcz to nie wiedzialam jakiego lekarza wybrac, i ta dr polecila mi kolezanka z pracy(ma rok starsza corke od mojego Macia) i mysle ze to dobry wybor:tak:Starsza, z doswiadczeniem, delikatna i z poczuciem humoru. Podobno wczesniej pracowala w jednym ze szpitali jako ordynator, ale odradza ten szpital do porodu-tak mi kolezanka mowila.
A teraz milego wieczorku moje drogie:-)

reklama
royanna ciesze sie ze taki dobry humorek masz po tej wizycie:-) fajna ginekolog:tak: I ma racje! My np już sie normalnie miźiamy z mężem a jeszcze dni płodnych nie mam.. hehe. all de time :-p Powodzenia kochana

Witam Was dziewczynki, chciałabym się i ja zapisac do Waszego forum.Jestem mamą 2 -letniego Pawełka i chielibyśmy z mężem zacząć pracować nad rodzeństem dla synka jak najszybciej. pozdrawiam i życzę powodzenia

Jarzębinko GRATULACJE!!!!
Suwaczek zmień:tak:zaglądaj tu do nas cały czas!!!
oczywićie,że będę zaglądała i od czasu do czasu podeślę świeże fluidki ...

zagladam do was drogie mamy, chcialam wypatrzec czy i u was jakies wiesci, przewinelam kilka stron i z osob, ktore mnie moga pamietac to chyba jedynie jarzebinka:happy2: Gratulacje!!

dziękuję ślicznie :tak: a jak Ty sie czujesz, jak sobie radzisz : ciąża i maleństwo ????? :tak:

i witam również nowe mamusie i życzę sukcesu II kreseczek:rofl2:

hej dziewczyny..ja wlasnie siedze na l4 bo mam ropne zapalenie gardla masakra ble...jak zdrowko u was??i czy jakies sa nowe mamy zafasolkowane?? dziewczyny mam pytanie jaka jest roznica miedzzy slabszym kwasem foliowym a mocniejszym?Bo ja w sumie nie wiem i myslalam ze jest tylko jeden rodzaj kwasu a tu prosze jaka niespodzianka mnie w aptece spotkala:-)przez to ze nie wiedzialam ze sa dwa rodzaje kwasu kupilam slabszy i nie wiem czy dobrze zrobilam??Pozdrawiam

Gie-oska duzo zdrówka.... a co do kwasu... jak zaszłam w pierwszą ciążę, to wcześniej nie brałam kwasu i ginka przepisał mi ten mocniejszy (który był na receptę), żeby uzupełnić braki... a teraz biorę (brałam, bo ostatnio to zaniedbałam) zwykły Folic...

Edit: A co się stało z Gwiazdeczką? jeśli to czytasz to odezwij się proszę!!!

Ostatnia edycja:
ach teraz to juz wlasciwie wszystko dobrze, ustapily odpukac wymioty, czasem troche oslabiona jestem ale generalnie sama radosc, moja coreczka z dnia na dzien wieksza i silniejsza, zaczyna chodzic wyrazac emocje wiec tylko oczekujemy z niecierpliwosca drugiego szkraba :-) u nas do tego wiosna wiec tak od razu radosniej, cieplo, slonko :-) wszyscy mi mowia ze chlopak bedzie, bo ponoc strasznie sie wymiotuje na dziewczynke a na chlopczyka nie - a w pierwszej ciazy wymiotowalam cale 7 miesiecy.. no i mam dziewczynke wiec zobaczymy niebawem co bedzie teraz :-D

jarzebinko spokojnej ciazy

a reszcie mamus zeby sie predko udalo;-)

reklama
dziewczyny mam pytanie jaka jest roznica miedzzy slabszym kwasem foliowym a mocniejszym?Bo ja w sumie nie wiem i myslalam ze jest tylko jeden rodzaj kwasu a tu prosze jaka niespodzianka mnie w aptece spotkala:-)przez to ze nie wiedzialam ze sa dwa rodzaje kwasu kupilam slabszy i nie wiem czy dobrze zrobilam??

ja też nie wiedziałam,że są dwa rodzaje .... a to niespodzianka :tak:

a teraz biorę (brałam, bo ostatnio to zaniedbałam) zwykły Folic...

Edit: A co się stało z Gwiazdeczką? jeśli to czytasz to odezwij się proszę!!!

ja też łykam Folic :tak:

Gwiazdeczka, Ewcia ..... halo, halo

u nas do tego wiosna wiec tak od razu radosniej, cieplo, slonko :-) wszyscy mi mowia ze chlopak bedzie, bo ponoc strasznie sie wymiotuje na dziewczynke a na chlopczyka nie - a w pierwszej ciazy wymiotowalam cale 7 miesiecy.. no i mam dziewczynke wiec zobaczymy niebawem co bedzie teraz :-D

oj tej wiosny to Ci zazdroszczę :tak: u nas pogoda nieciekawa i do tego chorobotwórcza :baffled:

a,że wymioty na dziewczynke a bez wymiotów na chłopca to może cos i w tym jest u mnie sie sprawdziło zero wymiotów i wspaniały synek jest ....... :tak: ale pewnie ile matek tyle opinii na ten temat :tak::-D;-)

Do góry