reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej...

Ewcia to chyba narzeka na brak męża;-), a Gwiazdeczka to nie wiem... też o niej myślałam ostatnio, na październikowe tez nie zaglądała...

Jarzębinko dobrze że mężowie działają, mój też, bo ja to chyba bym odpuściła, jakoś tracę wiarę powolutku...

reklama
I ja witam w nowym roku.

Ja się niestety czuję bardzo przed @, mam wrażenie, że wcześniej zawita nawet, dziś lub jutro a bardzo się staraliśmy ;-). Nic to w razie czego kilka dni i od nowa ;-).

A ja miałam dziwny cykl, 3 razy miałam objawy jakby owu :baffled::baffled::baffled:.

Witam wszystkie starajace sie kobietki. Znowu zagladnelam na baby boom ale tym razem jako starajaca sie mamusia bo juz pierwszy kukus ma 14 miesiecy. Nie mam pojecia czy bede miala jakies problemy bo to pierwszy miesiac staran zostalo po do testu 16 dni i wtedy sie okarze. No ja jak wszystkie tu dziwczynki rowniez z wielkimi nadziejami. Chcialam rowniez zlozyc zyczenia noworoczne i zyczyc wam fasolki tak bardzo upragnionej. Do uslyszonka.;-)

hej wam w Nowym Roczku 2009....oby byl dla Nas pomyslny:)
Dla mnie wow 2 lata od 2007 masakra....pech zyciowy czy co,,no ale trudno,,,czekam,nic sie nie przejmuje,bedzie to bedzie,nie to nie..
jarzebinko elisabeth jezdemmmmmmmmmmmmm
A co u WAS...

MOj m pojechal,troszke pokloceni jestesmy,,ale chyba damy rade,ostatnio jakies kryzysy mamy...:-(

Ale spoko..
pozdrawiam

A ja miałam dziwny cykl, 3 razy miałam objawy jakby owu :baffled::baffled::baffled:.

czyli cos podobnego jak u mnie, tylko jakby 2 razy objawy owulki :
pierwszy w 12 dc, był ból i wcześniej jakbym śluz zaobserwowała, i drugi raz w 19 dc znowu ból, i śluz, a w 20 dniu juz śluz biały czyli po owulkowy ..... na szczęście dzięki M było serduszkowaniw w tych dwoch okresach, choć ten drugi termin jest bardziej prawdopodobny :tak: wiec testowanie nie wcześniej jak 18.01

Ewcia, czyli życzę w tyn nowym roczku przezwyciężenia tych kryzysów....... :tak:

hej wam

jarzebinko nie dziekujeee...
a z ta owulka u mnie tez tak neiraz,,amm z dwa razy według objawow,,wiec juz an to alche kalde,,hmm

milego dnia

Jarzębinka ja miałam: pierwszy dzień po ustaniu krwawienia, drugi kilka dni przed połową cyklu a trzeci dzień po połowie cyklu :baffled:.
Sama nie wiem co to ma być :baffled::baffled::baffled:.
A potem biały a teraz coś jakby mnie infekcja zaczynała brać :sorry2:, wczoraj sobie czopka zapuściłam, bo już szczypać zaczynało, teraz lepiej. Wyczytałam na neostaminie, że jakby co to może być bezpiecznie stosowana ;-).
Ale się nie nastawiam bo przyznam czuję się mocno przed @. Mi termin miesiączki wypada w czwartek (przy 27 cyklu) ale, że w ostatnim czasie cykle mam hulające 24-31 dni to zaczekam kilka dni z testowaniem. Choć mam wrażenie, że już dziś @ u mnie zawita :nerd::-(.

Nic to będzie następny cykl. Choć ja się boję, czy takie kilku owulacyjne objawy nie oznaczają braku prawdziwej owulacji :-?.

Ostatnia edycja:
Nic to będzie następny cykl. Choć ja się boję, czy takie kilku owulacyjne objawy nie oznaczają braku prawdziwej owulacji :-?.

to może warto pomyśleć o monitoringu cyklu i chociaz jeden cykl poobserwować na USG :tak: ja własnie wybieram się do gina w termini potencjalnej owulki w marcu, czyli gdzieś na początku, o ile będą terminy aby sprawdzić czy owulka jest w tym terminie co ja myślę i pęcherzyki ładnie rosną i wogóle dla kontroli ...... :tak:

może warto o takim czymś pomyśleć ...... :tak:

Khalil, witam serdecznie ...... :tak:

Witam,
Wszystkiego co najlepsze w Nowym 2009 roku !
nieśmiało się do Was dołączę...
Mam 28 lat, prawie 5 letniego synka (23 stycznia będzie miał urodzinki) i marzę o drugim szczęściu. Staramy się z M już od 3 lat, z przerwami, niestety bez efektów.
Od miesiąca biorę Bromergon, bo miałam za wysoką prolaktynę. 3 razy miałam poronienie biochemiczne w zwiąku z tą prolaktyną.
Na szczęście trafiłam na cudownego lekarza - teraz bardziej optymistycznie wypatruję fasolki.

Pozdrawiam cieplutko

reklama
Do góry