reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Witajcie.Ja juz mam jedno dziecko teraz postanowilismy sie starac o druga Dzidzie ( 3 miesiace temu ) czy mogglabym sie do Was dolaczyc?

reklama
witam się
Nowy Rok witamy z jelitówką :(

Mou ja konsultowalam sie z ginem tak mogę mieć do 3 miesiecy. Oprócz tego plamienia nie mam żandych skutków ubocznych Wg ulotki mojej spirali plamienia do 3miesiąca od zalożenia nie są skutkami ubocznymi :) także na razie nie szaleje. Spiralka leży na swoim miejscu nic sie nie dzieje, skurczy brak, teraz mam normalną @ powiedziałabym, że mniej bolesną niż bez spiralki bo zazwyczaj w 2 dc umieralam z bólu jakby mi ktoś macicę wyrywał. Teraz nic nie boli :)Mam kolejną wizytę od razu po @ będę z ginem gadała, ale on na razie nie widzi wskazań do wyciągnięcia wkladki :)
Na razie się nie zrażam :) zobaczymy :) ta wkładka ma 1 miejsce wśród wkladek w PL dlatego ją wybrałam :) no i gin też mi ją polecał :)

Aschlea witaj :)

Mou sprawdzałam ta spirala, ktora polecasz na PL wychodzi ponad 2 tyś zl...niestety to zbyt spory wydatek jak dla mnie :(musialabym ściagać ją z Belgii

Ostatnia edycja:
Hejka :)

No ta spiralka u mnie jest za free u lekarza, a przez neta 36 funtów, czyli niecałe 200zł. Nie musiałabyś ściągać z Belgii za 2tyś! :szok: cena oszałamiająca.
W razie czego wiesz że możesz zamówić duuuużo taniej, a ja trzymam kciuki żeby ta co ją teraz masz się ustabilizowała i wszystko było oki.

A ja się zastanawiam jaki będzie ten cykl, bo testy owu zero, wielkie ZERO. Znowu...
Co dziwne nie ma najmniejszego śladu cienia, nawet z porannego siusiania, gdzie zawsze coś się wykryje rano. Bardzo dziwne. Ciekawe czy to wina dostinexu.
Coraz szybciej chudnę. Już 7 kg!!! i to bez diety i ćwiczeń. Chyba prolaktyna była powodem nadwagi. Lekarz potwierdził moją teorię. Czekam na kolejne 10 kg w dół i ciekawe czy osiągnę to w ciągu roku ??? Byłoby fajnie :-) martwi mnie tylko brak owu mimo dostinexu... :-(

Aschlee - witamy oczywiście, i powodzenia w staraniach :tak:

MOUSE jeśli mogę doradzić testy owulacyjne lepiej robić wieczorem. Wtedy jest większe stężenie hormonu w moczu. Z porannego moczu się nie zaleca. Z tym, że trzeba nie pić 2-3 godziny przed zrobieniem testu.
Dopiero 13 dc więc ovu jeszcze może przyjść. Mocno trzymam kciuki &&&

Mi się udało w 3 cyklu...

hejka
ledwo żyję...
wszyscy mamy jelitówkę oprócz M...najgorzej przechodzil to starszak :(
Mou to dziwne z tą owulką no i taki ostatni krótki cykl mialaś... za to pewnie Twoja @ nie trwała tak długo jak moja :D
nie dość, że mam jelitówkę to jeszcze @
żyć nie umierać

A - no właśnie była bardzo lekka, chociaż ja zawsze miałam 4 dniowe i niezbyt obfite. Na szczęście :-D Jelitówki współczuję, ja bym nie dała rady z moim niezbyt przyjemnym "problemem" :-)

Ritta - testów to ja chyba z 1500 zrobiłam od czasu starań :-D (wcale nie przesadzam hi hi )
Wiem że się nie robi rano. Ja mam po prostu zapas ponad 100 w tym momencie i robię o każdej porze kiedy mi się zachce:eek::rofl2:. Po prostu o żadnej porze nic nie wychodzi, a lh zawsze jest obecne, nawet jak nie ma owu, a mi testy nie pokazują zupełnie nic. Tak jakby w moim organizmie nie było lh w ogóle. Przynajmniej w zeszłym cyklu nie było żadnych nawet cieni. W tym jeszcze wszystko może się zmienić i pojutrze już coś pokażą. Zobaczy się :tak: u niektórych kobiet pik lh jest tak krótkotrwały że nie są w stanie go wykryć testami, dlatego ja robię częściej niż raz w ciągu dnia i wieczorami przede wszystkim. Mam nadzieję że kiedyś go złapię :-D:-D:-D

Dziś jadę oddać tableta Natki a jutro przyjdzie pocztą inny. Różowy :-D

Ostatnia edycja:
dzisiaj wizyta kontrolna:D @ nareszcie sie skończyła... wg temp właśnie zaczynam nowy cykl :D mam taką nadzieje :p

Dostinex widać działa :)

Testy dwa owu dzisiaj pozytywne że ho ho. Jeszcze jeden dla potwierdzenia zrobię wieczorem.
No i gwałt wieczorem he he. Chociaż 2 dni temu hmmmm.... może się jakieś uchowały i będzie szansa na dziewuszkę :-D:-D:-D

AiR - ze spiralką ok po wizycie?

reklama
Do góry