reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hejka :)

No mi też się komp psuje, a tu brak kasy na nowy sprzęt. Czekamy jak M dostanie odszkodowanie za wypadek w pracy.
Na dodatek nie jesteśmy zadowoleni z tableta Natalkowego, chociaż ona go uwielbia, to my widzimy niedostatki.
Na urodziny za miesiąc wymienimy jej na inny, tyle że 3 razy droższy. Ale kurczę, bez porównania i będzie na lata. Tylko dlaczego te z wgranym interfejsem dla dzieci są o jedną trzecią raza droższe? Ale co tam. To fajna rzecz bo kształci i jest mnóstwo audiobuków po angielsku, ja znam język ale jednak są słowa które na pewno kaleczę, więc to super sprawa. Na dodatek każde czytane słowo podświetlane jest na kolorowo, więc dziecko jeszcze uczy się pisowni i czytania. Zacisnę pasa i jej kupię :-):happy2:

Na szczęście niczym się nie strułam i mało co jedliśmy. Dobrze że nie narobiłam kupy jedzenia bo by zalegało. Karpia już prawie nie ma, pierogi jeszcze zostały, dziś dorobię krokiety bo właśnie barszcz czerwony gotuję. MNIAM :-D

Co do wagi to mam 6 kilo za sobą. Jeszcze 5 do zrzucenia i będzie gicior :) Już się czuję lżejsza i w ogóle inaczej. Tobie też życzę powodzenia :tak:

Fiol - piękny ten sweterek. Sama muszę spróbować. Kiedyś całkiem nieźle szło mi na szydełku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam serdecznie mam 6 miesięcznego Synka postanowiliśmy z Mężem że postaramy się o nastpnego Dzidziusia tak by była mała różnica wieku w obecnej chwili jedno niepowodzenie oczekuję na @ 10 stycznia a właściwie nie oczekuję :)

hej :)
Mou no ja teraz kupię tableta, ale nie jakiegoś wypasioego tylko takiego coby na neta można wejsć :D u nas najtańszy laptop zdobrymi parametrami to 1300 zł :( więc masakra.
Po świętach jestem 3 kg cieższa :( ale jestem zła

no i dzisiaj mam zły dzień :(
mama poszła uspić naszą kochaną sunię :( żyła z nami 14 lat :( i tak mi jakoś ciezko...
ale za 8 dni będzie z nami na świecie nowy członek rodziny mój chrześniak :D

Mamusia witaj :)

no i powiem Wam, że mam zagwozdkę..
od 5 dni mam plamienia raz mocniejsze, raz nie... tempka utrzymuje sie na wysokim posiomie bo w granicach 36,9, ale nie wiem czy to @ ? szyjka była nisko twarda zamknięta, a dzisiaj jest mega miękka i wysoko... i już oszaleć można...

Ostatnia edycja:
Hejka

Mamusia - powodzenia życzę i kciuki trzymam :tak::-)

A - no powiem Ci że dziwne to to u Ciebie i może masz mega owu??? ja jak zaczęłam plamić w 16 dniu to myślałam początkowo że może owu wróciła z wielkim hukiem... ale nie, u mnie inna bajka. Szczególnie że testy negatywne.

A sunię Twoją pamiętam jak o niej pisałyśmy...:-(współczuję :-(

Co do lapka... mi się marzy taki jeden, tyle że 800funciaków kosztuje :sorry2: muszę szukać czegoś innego :-D

Ostatnia edycja:
hello :D
Mou ja z początku myslałam, że może to ciąża... ale to jest niemożliwe... owu była dopiero w 13 dc sex w 16 dc wiec nie jest to możliwe bo jeszcze mam przecież spiralę... może uda mi sie na 2-3-4 dostać do gina to zrobi mi usg...to jakiś kosmos...Disiaj tempka 37,06...

Wszystkiego dobrego dziewczyny w tym Nowym 2014 Roku :)

A - zapomniałam o spirali. A to częsty problem przy T ramiennych spiralkach. Czasami występują takie krwawienia niestety... urok spiralek. Ale lepiej sprawdzić u gina bo może się okazać że ta wkładka nie jest dla ciebie, może być źle założona, przesunęła się, może też przebić macicę (ale to w skrajnych przypadkach) tak czy siak musisz do gina. :tak: Wyleciało mi z głowy że już ją masz, myślałam że dopiero jest w planach...

Ostatnia edycja:
tam mam 1 cykl założony... dostałam @ i jestem ciekawa czy będę umierala bo podobno @ są mega bolesne...
czytalam, że czasami właśnie są plamienia przy spiralach... najważniejsze, że to nie ciaża :D od tego cyklu będę grzecznie prowadziła pomiary, żeby więcej skorystać po owu :D no i plemnikobójczy żelik planuję zakupić :D też owu miałam bardzo szybko bo w 13 dc co zawsze mam między 15-17...

Kurczę... gdybym mogła to bym Ci załatwiła tę co ja miałam. Nie dość że żadnych skutków ubocznych, większe zabezpieczenie, skąpe i bezbolesne miesiączki... nie wiem czemu nie są dostępne w PL ?????? Porażka jakaś... Ale zapytaj gina o nią. Gyne-fix, może będzie coś wiedział i poradzi.

Mou powiem Ci, że ja już sama zgłupiałam... wczoraj miałam żywą krew... ale nie taką standardową @ jak zawsze,że się ze mnie lało... dzisiaj wstaje lekkie brudzenie... dopiero teraz mocniejsza krew... i nie wiem, czy to dalsze plamienie, czy już normalna @

reklama
A - ja dalej jestem zdania że spiralka T ramienna nie jest dla Ciebie. Masz ją od niedawna i skutki wszelkie uboczne. Niestety... Proszę Cię, porozmawiaj o tej wkładce o której Ci pisałam, bo jest warta zachodu. Nie przesunie się, nie podrażni macicy, zmniejszy krwawienia miesiączkowe... może i wydasz więcej jak ją dostaniesz, ale nie pożałujesz. Zanim się zdecydowałam na wkładkę jakąkolwiek, spędziłam kilka miesięcy w necie na znalezienie tej dobrej. Potem rozmowy z lekarzami apropo jej właśnie, i wszyscy potwierdzali jej znikomą dostępność ale działanie dużo lepsze niż każdej innej. Polecam tę wkładkę każdej dziewczynie. Jest świetna a miesiączek prawie jakbyś nie miała. Pogadaj z ginem. OBIECAJ !!!! :-D bo jak Cię dopadnę.... to... :baffled::szok::-D:-p

Ostatnia edycja:
Do góry