reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ulla która jest która to nie ma bata żebym rozpoznała ;-) obie cudne :-D
zdrowia dla dzieci życzę
a ten sweterek tylko raz prułam bo mi raglan nie chciał wyjść ;-)

szydełka dopiero się uczę, mam problem z początkowymi rzędami jak robię coś w kółeczko i oczka ścisłe wychodzą mi takie że nie daję rady się w nie wkłuwać, muszę poćwiczyć

mou co za tępa p...a, opr się należy jak nic
trzymam kciuki za szybki dostinex
a mąż owszem brodę ma, taką rudawą nieco, ale generalnie to on ciemny blondyn, chłopcy na razie obaj blondaski, choć Artur przy urodzeniu był rudawy, ale szybko mu włoski pojaśniały

enjya kciuki zaciśnięte :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka :)

Ula - nie do odróżnienia wcale a wcale. :-) a zdradzisz która to która?

Fiolecik - zanim dostanę ten dostinex to lata świetlne miną :-D list został wysłany w środę w zeszłym tygodniu ale na konkretne nazwisko lekarza, a mój lekarz jest na urlopie i dopiero jutro będę z nią rozmawiać. Jutro dam znać co i jak.

Zaraz mykam na zakupy świąteczne. Dziś tylko 20% zniżki na wszystko, dla pracowników, a ja mam takową kartę zniżkową. Normalnie jest zawsze 10 % na wszystko ale czasami robią takie przedświąteczne większe pracownicze zniżki.
Nakupię dziś słodyczy i takie tam co się do świąt nie popsuje.
A w czwartek zamówię maszynkę do makaronu z nakładką na ravioli. A co? nie będę się bawić w tym roku z wałkowaniem ciasta na pierogi ani z lepieniem. W tym roku maszynka za mnie to zrobi he he :-D a że nie będą w kształcie zwykłych pierożków to co z tego? w smaku będą identyczne :tak: o coś takiego właśnie Easy Ravioli Making with a Ravioli attachment - YouTube

I wszystko jasne.

Po 14 mam podejść po receptę na dostinex. 0.25mg tygodniowo i po 6 tyg kontrola u endokrynologa, a w ten piątek rezonans magnetyczny głowy.

witam się dziewczynki :D
bylam tutaj kiedyś pod innym nickiem :D parę ladnych lat :D
i sobie tak na lajciku wróciłam :)

tęskniłam za Wami dziewczynki :D ciekawe która zgadnie kto ja :p

Hejka :)

No i nie złożyło się żeby wejść po receptę :cool2: jutro odbiorę. Szał świątecznych zakupów :-D a i tak mam zamiar brać w poniedziałki, więc pośpiechu nie ma. Dziś nie byłam na skanie głowy. Zamówiłam termin na 20 grudnia. Dziś się nie złożyło....

AiRiS - ja pamiętam.... babo wstrętna ty :-D :tak:
Jak tam z czasem u Ciebie? Dzieciaki nie dobijają? Wiedziałam że zatęsknisz, ale teraz tylko ja z Enya walczymy, więc wątek wymiera...
Smutne to to jest, bo kiedyś jak się nie wlazło na BB dwa razy na dzień to trza było nieźle nadrabiać... Buźka dla Was :)

Ostatnia edycja:
Mou :D wiedziałam, że Ty się zorientujesz :p

no u mnie czad :)
młodszy zaczął chodzić, starszy już go toleruje, ale było mega ciężko :)
teraz mam w planach zalożyć spiralę miedzianą bo to jedyna możliwość na antykoncepcję opócz wstrzemięźliwości :D

zaczęłam studia podyplomowe, uczę się języków... inwestuję w siebie :)

chcialabym 3, ale moj M jest na nie :D a ja jak nigdy jestem mega płodna, cykle idealne...

Trzymam za Ciebie i Enya kciuki :)

Hop hop.

Wzięłam wczoraj rano pierwszą tabletkę dostinexu. Zero objawów ubocznych więc jestem happy. Oby zadziałał. Za miesiąc kontrola, za niecały miesiąc bo na początku stycznia mam wizytę u endo i już musi mieć wyniki na stole.

AiR - no to powiem Ci że masz krzepę. Studia plus dwójeczka na karku i to jeden zazdrośnik... silna baba z Ciebie :-D a ta opcja numer 3 to nieźle he he! dałabyś radę :confused::-D bo ja to od razu bliźnięta bym chciała :-D nie musiałabym się starać po raz trzeci, o ile w ogóle drugi raz się uda:tak:

Mou widzę, że my w tym samym czasie @ mamy :D oby u Ciebie owocny był ten cykl :)

noo dałabym radę pewnie , ale wcześniej czy poźniej by mnie wywieźli :D w kaftanie :p dobrze, że nie masz skutków ubocznych :):)

reklama
hej
witam przedświątecznie
nie zaglądam na bb bo robię kolejny sweter ;-) tym razem dla Artura

Mou ja powoli zaczynam myśleć o trzecim, co w moim przypadku jest głupie z takimi ciążami, Filipek jest malutki i jakby zaszła to byłby problem - nie da się zajwoać półrocznym dzieckiem i leżeć z nogami do góry jednocześnie.... ech ale pomarzyć można ;-)

Do góry