reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hihi mou mówisz 30 lat ;-)

nom, mam nadzieję że u nas końcówka
plan teraz jest taki - ja badanie na lamblię, Adam właśnie wziął swoje leki przeciwko temu dziadostwu, Artur kończy pierwszą turę leczenia, potem za kilka-naście dni druga tura
potem Artur ma wycinanie migdałka, a Adam kolonoskopię i mam nadzieję na dłuuuugą przerwę od lekarzy
bo w międzyczasie mam jeszcze jechać z chlopakami do ortopedy, potem Filip okulistę ma, jeszcze nie wiem kiedy no i dentysta Artura - kontrola
ech pisałam kiedyś o moej szwagierce, tej co dawała trzymiesięcznej córce do polizania lizaka
nommm
teraz córa ma 2 lata, 6 zębów do leczenia - podsumowali szwagierkę na 1400 zł - leczenei plus znieczulenie
heh a to mnie traktowali jak aszystkę, gdy nie dawałam synowi do jedzenia słodyczy dopóki nie skończył 2 lat
tylko małej szkoda

reklama
Puk puk

Fiolecik - co fakt to fakt. Ja niuni nie dawałam żadnych słodyczy, oprócz suszonych owoców morele przede wszystkim, o mięciutkie. Ale też zdrowo po 2 roku życia. JAk się babcia pojawiła to pojawiły się cukierki :wściekła/y: i za chiny nie wybijesz z babcinego łba żeby nie dawała jej po kryjomu.

Z ząbkiem okazało się wsio ok. Dla mnie to był wulkan, a dla lekarza mała zmiana. Wizyta trwała 3 minuty. Zakleił plombą przeciw próchniczą i heja. No ale ta dziurka to moja wina, bo nie sprawdzałam jakiś czas czy dobrze sama myje. Teraz myje dalej sama oczywiście, ale te ząbki które trudno dosięgnąć poprawiam i jest gicior.
1400zł powiadasz.... koszmar. Jak to dobrze że dziecko jest tu leczone za darmo (leki, dentysta, okulary itp itd) do 16 roku życia. Co oczywiście nie usprawiedliwia rodziców i zwalnia z obowiązku pilnowania higieny u dziecka.

Znam taką wywłokę, w sumie jej byłego męża. NAprawdę wywłokę. Kilka razy na detoxie w szpitalu po alkoholu. Dziecko wszystkie zęby czarne od zepsucia. W końcu ojciec wygrał w sądzie i odebrali prawa matce. Na szczęście.

Dobra lasencje, szykuję niuńkę do przedszkola i mykamy. Do sklepu po grejpfruta, moje uzależnienie. A po południu mamuśka przywiezie mi ich siedem :szok::happy2: starczą do jutra... :-D

dokładnie mou, tym bardziej że szwagierka miała kilka takich zachowań, że mi się nóż w kieszeniu otwierał
wiesz próbowanie mleka przez smoka [a sama ma słabe zęby] słodycze kiedy tylko
no masakra, chciałoby się powiedzieć ma za swoje, ale tu kurcze mała będzie cierpieć
dziadków trzeba pacyfikować czasem, ale matka mogłaby mieć więcej rozumu

heloł
jest tu kto?

heh ullana twoja poszła na rekord i szybko odpadł jej kikut, a mój poszedł na rekord i dopiero dzś w nocy odpadł - trzymał bite 5 tygodni!!! przesada

Czesc dziewczynki!

Pamietacie mnie jeszcze? ;-) Strasznie dawno mnie tu nie bylo, ale w ogole tez nie mialam czasu na BB przez ostatnie miesiace i od niedawna jestem z powrotem.

Fioletowa - nie pogratulowalam Ci jeszcze dzidziusia, a wiec gratuluje! :happy:

Ullana - gratulacje narodzin maluszka dla Ciebie rowniez! :happy:

Mou - sliczny ten Wasz lokator!

Milego dnia Wam wszystkim!

a Filipek jest grzeczny, mało płacze - heh póki co, na razie bezproblemowy
do tego stopnia, że dziś się złapałam na myśli, że zazdroszczę kuzynce ciąży ;-)
a przecież do swojej wcale nie tęsknie ;-)

Dzien dobry wszystkim!

Fioletowa - a moze trzeci dzidzius? ;-) Super, ze maluszek taki grzeczny! ;-)

Chce wszyskim zyczyc milego dzionka i podeslac slonca bo u nas tropiki! :-D

reklama
hej

ej raczej nie, nie chcę mieć trzeciej ciąży leżącej... poza tym jak dla mnei samej, to robię sie za stara, ja wiem, że dziewczyny i po 40 rodzą, ale ja tak nie chcę, teraz mam 34 lata, trzeba odchować Filipka, a potem będzie już za późno...

Do góry