Hejka
Fiolecik - a próbowałaś suplementację biotyną? Bo ona strasznie spada po ciąży, i właśnie jej brak odpowiada za łysienie.
Dodatkowo, niby to dziwne, ale na mojego M zadziałało w trakcie miesiąca. Zaczęły mu wypadać włosy plackami. Wyglądał dokładnie jak tygrys. Był totalnie załamany. Lekarz nic nie mógł poradzić. Ale zaczęłam czytać i znalazłam o dziwo, że to sylimarol czyli ostropest plamisty pomaga przy odrastraniu włosów, i tak po miesiącu brania skoncentrowanej dawki ostropestu wszystkie włosy mu odrosły. Wtedy brał te dokładnie,
Swanson Premium Full Spectrum Milk Thistle 500 mg 100 Caps - Swanson Health Products ale są też jeszcze bardziej skoncentrowane. np 1000mg w kapsułce. Kiedyś gdzieś znalazłam całe studia na ten temat, ale teraz nie mogę znaleźć. Tak czy siak, nie tylko odtruwa wątrobę, ale cały organizm. A po ciąży a szczególnie w ciąży wątroba ma co robić. Mojej znajomej mama dowiedziała się o tym jak M odzyskał włosy a ona po chemioterapii nie mogła nic zrobić z włosami. No i zgadnij co? :-) zaczęła łykać kapsułki i włosy zaczęły jej odrastać. Więc przypadek M nie był tylko przypadkiem... spróbuj, to nie droga suplementacja, i bezpieczna, nawet w ciąży.
A co do prolaktyny to szlag mnie trafi zaraz. Napisałam do lekarza online, a ten na to że taka diagnostyka jest bezsensowna. A zobacz ilu dziewczynom się udało po bromku. Ty miałaś 11 czyli bardzo dobrze, norma idealna, a ja 2 lata temu miałam 15! zrobili Ci z obciążeniem i myk! ile miesięcy po miałaś dwie krechy? 3 miesiące? a z tego co pamiętam ja miałam badanie w pierwszej połowie cyklu gdzie to w drugiej połowie prolaktyna jest wyższa, skoro w pierwszej fazie cyklu miałam 15 to ciekawe ile bym miała w drugiej
Kurczę, i teraz nie wiem ile mg mam wziąć żeby po prostu prolaktyna była podwyższona. Jak wezmę 10mg i mam czynnościową, to przecież wyjdzie mi nie powyżej 20 czy 30 tylko ok 300 albo coś kole tego.
Mam teraz zagwozdkę czy nie wziąć tylko ćwierć tabletki... jak będzie miała wzrosnąć to i tak wzrośnie po 2,5mg MTC. czy nie?
Lekarz do d... nie odpowiedział mi na to pytanie. Uwielbiam tych lekarzy online he he
No i widzisz
Fiolecik, u mnie nie działam ten link do głosowania, a chciałam kliknąć może mój głos przeważył ... :-(
Witaj
Ritta - to jesteśmy w tym samym wieku. Obyś nie dostała @
A wątek spokojny bo w sumie ze starych staraczek zostałam tylko ja i może ze dwie jeszcze którym się nie udaje.
Choć mnie też jest mało, to może ktoś jeszcze dołączy. Kiedyś jak nie weszłaś co kilkanaście minut na wątek, to potem miałaś do nadrabiania całą lekturę... dziewczyny trochę się pozałamywały brakiem rezultatów.