reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hehe no chyba nie wyprzedzę, choć zobaczymy co jutro ginka powie
do jutra biorę magnez, skurcze czuję codziennie, ale ani nie bolesne, ani nie regularne ;-)
ja jutro mam plan do ginki [po wynik wymazu] i do szpitala umawiać się na cesarkę
a ta twoja córa to indywidualistka, hehe wyjdzie, kiedy jej będzie pasowało ;-)

reklama
Heh hej
u mnie ostatnio brak czasu na cokolwiek ech-dużo czasu spędzamy z synkiem na powietrzu.Nadal trzymam się diety-w 5 tygodni schudłam 5 kg,więc mam znowu rozmiar 38 ;-)
Fioletowa:i co powiedział lekarz?kiedy masz termin cesarskiego cięcia?
Ullana:myślałam,że już dawno urodziłaś-ale widocznie małej jest dobrze w brzuszku :-)
ja pierwszy raz urodziłam tydzień po terminie.
Enya81 i Mousefish:zaraz na pewno dołączycie do mamuś po raz drugi :-) troszkę cierpliwości,podleczenia się i akurat idzie lato,to będzie sprzyjac starankom :-)
Ja to i tak ostatnia dołączę do grona mamuś po raz drugi ;-)

wczoraj u ginki spoko, już nie musze do niej chodzić
kazała mi tylko morfo i mocz zrobić w przyszłym tygodniu i do niej zadzwonić
a tak poza tym powiedziała że mam w przyszłym tygodniu iść się umówić na cc
a na razie heh prawie jak u ullany - po badaniu tekst "szyjkę to już pani miała w gorszym stanie" od miesiąca 0 zmiany
w sumie to niby się cieszę, jest szansa że ogarnę szpital z Arturem przed porodem

[h=5]dziś mnie Filip nastraszył, od rana się nie ruszał prawie wcale, a że ostatnie dwa dni też był leniwy, to postanowiłam pojechać do szpitala
oczywiście stresik - już widziałam oczami wyobraźni cc robione na cito - ech panikara ze mnie, ale zrobili ktg - wsio ok [tylko położna próbowała go obudzić, to dopiero po 30 minutach zaczął łaskawie się nieco ruszać, bo tętno ok, tylko widać było że się leni]
kazali stawiać się co 2 dni na ktg i z lekarzem ustaliliśmy datę przyjęcia do szpitala na 27.05 - nie wiem czy od razu zrobią mi cc, czy 28 :-D
ale jest dokładnie tak jak chcieliśmy, byleby teraz Filip się nie pospieszył i żeby było z nim ok
[/h]

Lebara u mnie też nie tak prędko bo tak jak pisałam na razie nie wolno nam się starać i nie wiadomo kiedy będzie można. Czekam na wyniki badań i mam nadzieję że za 1,5 tyg już będzie wiadomo ;-) Ja też jestem w trakcie chudnięcia, niby mam tylko 1 kg nadprogramowy bo byłam u dietetyczki ale ja chcę ogólnie schudnąć właśnie 5 kg - mam dietę 1400 kalorii no i dużo ćwiczę:-)

Hejka :)

bede miala normalnego neta od czwartku. nupiii!!!

w te srode mam operacje. w koncu. boje sie nieczulenia ogolnego jak cholera. ale jesli wszystko dobrze pojdzie wyjde tego samego dnia. w koncu to zabieg laserowy...

Ula - Ty na bank juz tulasz malenka he??? kurcze no oby! :tak: daj znac co u Ciebie.

Fiolecik - podoba mi sie ta data. uwielbiam i sodemke i osemke :tak: ale ten czas szybko leci! lo matuchno szok :)

Enya - no i ja drugi cykl bez staran. przez 4 do 6 tygodni mam nawet domu nie ogarniac.. a co dopiero sie sexic...

Dotka - tesknie.... napisz cosik pliiisssss

Lebara - co tam u Ciebie?

a z kolejnych wiesci to w piatekide do lekarza. .M moj ogladal program o zespole cuschinga. i ja mam wszelkie objawy niestety. najczestrza przyczyna tej choroby jest dlugotrwale przyjmowanie kortykosterydow. a ja je non stp stosujena astme. juz od dziecka. powod nieplodnosci nadwagi i wysokiego cisnienia. oby jesli to to, to zeby niebylo jeszczezmian nowotworowych. jak nie urok to raczka..

mou na pewno będzie ok
to będziemy trząść portkami w środę razem - ja z Arturem w szpitalu
a tobie przed narkozą pewnie dadzą tabsa i zobaczysz, wszystko ci zobojętnieje ;-)
ta tabletka cuda działa - nie wiem co to było ;-) ale działało rewelacyjnie

Hej Dziewczyny! :-)
od piątku nawala mi laptop-tzn.włącza się i za chwilę zawiesza i tak non stop,cholery można dostac.Ma już parę lat,co najmniej raz był naprawiany i to za grubą kasę,więc musimy zainwestowac w nowy.Kolejne wydatki ech.
Ullana to już na pewno ma malutką po drugiej stronie brzucha skoro się nie odzywa :-)
Mousefish:a jaki Ty masz dokładnie zabieg?Chyba coś przegapiłamm,przepraszam
Fioletowa:no to już niedługo maluszek będzie z Wami :-) ale fajnie :-)
Moja koleżanka tydzień temu w poniedziałek urodziła-tydzień przed terminem.Ale za to w takim szpitalu gdzie jest parcie położnych na poród naturalny-męczyła się 24 godziny z porodem,małemu spadało tętno kilka razy,zielone wody płodowe itp.I nie zrobili cesarskiego cięcia.W każdym razie nawet po porodzie nie mogła synka dotknąc ani naakarmic.Od razu został zabrany,bo miał żółtaczkę i zakażenie-bierze antybiotyk.I efekt tego taki,że ona po 3 dniach wróciła do domu,a mały tam został do dnia dzisiejszego i niewiadomo na ile jeszcze.Strasznie przykra historia ech.
U mnie to zapierdziel,dzień jak codzień :-) synkowi wychodzi na raz 6 zębów,więc już ma 14.To chyba sporo jak na 15 miesięcy.No i przestawia się na jedną drzemkę,tzn.tak myślę.W nocy śpi od dawna cały czas,ale w dzień bardzo lubił dwa razy pospac po około 1,5 godziny.Od urodzenia zasypia sam i bez problemu.A od wczoraj koszmar przeżywam i ja i on...Wczoraj spał tylko godzinę od 10 do 11-potem do 20 zero..I był tak marudny,że szok.Dziś już był śpiący od 10 rano,raz pokazywał paluszkiem,że idzie do łóżeczka,potem się wracał.W łóżeczku straszny płacz,i naprzemian wstawanie i tarcie oczu.Aż mi go było szoda.I w takich oto bólach zasnął o 12.I mam nadzieję,że już zostanie taka pora-bo rano zaliczamy spacer,a potem jeszcze dwa do kolacji.a z dwiema drzemka trochę dzień mieliśmy rozwalony.
Sorrka,że tak zanudzam,wy już macie starsze dzieciaczki :-) tzn.te pierworodne :-)

lebara ale wiadomo że po to jest forum, ponarzekać, pogadać

ja dziś jestem juz w domu, Adam został z Arturem - dziś było nieinwazyjnie - mocz, usg i dwa rodzaje testów alergicznych - coś wyszło, ale Adam nie dojrzał co - to z tych szybkich, na plecach ma naklejone 8 alergenów - ale to ściągną dopiero w piątek
zostajemy do piątku na pewno, a potem nie wiem co będzie
na razie inwazyjnych badań nam nie zalecili, więc nie wiem czy będzie miał tę nieszczęsną kolonoskopię

reklama
hejo

widze że cisza
mou jak tam?

a ja mam wieści od Ullany: urodziła :-D chyba dziś [edycja, jednak we wtorek], w domu w 15 minut - karetka nie zdążyła dojechać
z małą i z nią ok, podobno jutro mają wyjść [czyli nie wiem kiedy - chyba wczoraj ;-) ]
mam nadzieję że sie szybko pokaże na bb

Ullana gratuluję :-D

a u mnie meksyk całą gębą
Artur zostaje w szpitalu do pn/wt - jutro endoskopia, potem dwa dni przygotowania do rtg z kontrastem i w poniedziałek kontrast, potem nas wypiszą [albo i nie]
mam nadzieję że to zamknie nam badania i nie trzeba będzie robić na koniec jeszcze kolonoskopii

ja dziś z ktg wyszłam z przesunietym terminem cc - na 26.05.
w niedzielę o 8 rano mam się stawić na czczo i mnie potną

więc jak to pięknie mówią burdel na kółkach - Adam w jednym szpitalu z dzieckiem, a ja w drugim szpitalu z drugim - moi rodzice będą kursować chyba między nami ;-)
normalnie piękne podsumowanie całej tej ciąży ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry