reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Aloha :-)

Lebara - mój leniwiec jeździł w wozeczku do 3 roku życia. Aż musiałam sprzedać bo by dalej chciała jeździć...

Ula - jak tam? Dajesz Jeszcze radę?

Fiilecik - a Ty jak?

Dotka, Enya, co u Was?

U mnie z nowości to to, ze od jutra metformina. Tydzień 500mg wieczorem. Kolejny tydzień 500mg rano i wieczorem. I potem przez 3 miesiące dwa razy dziennie po 850mg. Potem 3 września kontrola i prawdopodobnie clomid :tak:

reklama
mou fajnie że się ruszyło

u mnei, no toczę się jeszcze, jutro kontrola szyjki, zobaczymy co tam się dzieje
a poza tym kurcze ja na finiszu a tu zaczyna się ruch w biznesie - najpierw szkło, dziś dwie bransoletki, a jeszcze laska się szykuje na zamówienie getrów dla córki [chce dwie pary]
mam nadzieję że się streści, bo najpóźniej w poniedziałek musiałabym zamówić włóczkę, żeby może jeszcze przed długim weekendem dotarła, więc się dzieje [i dobrze, bo dzis puściłam troszkę kasy na wyprzedaży w 5.10.15. - na necie wyprzedaże, m.in. dorwałam kurtkę dla Artura na zimę - za 80 zł :-D]

Fiol - a bo tak to jest. Jak się myśli że będzie spokój to jest na odwrót :tak: ale kaska będzie i to plus!

No i fakt. W koncu się ruszyło. Też się cieszę :tak: oby pomogło to ustrojstwo :-)

trzymam kciuki za to żeby pomogło

a ja własnie po wizycie - szyjka jeszcze trzyma, od 2 tyg się nie zmieniła i pewnie już do porodu się nie zmieni
poza tym ok, waga tylko 450 g do przodu, ciśnienie ok

a mi się teraz spać chce

Fiolecik - to super! Obys nie przenosila he he... a i tak może być :tak:

A ja właśnie lyknelam pierwsza metformine....

W liście od gina dostałam info że nie mam owu nawet ,,co jakiś czas,, jeśli można to tak ująć. Oddam nerkę Za clo... hihi...... hlip hlip i on nie chce startować z clo bo przy nadwadze nie mozna. A argument to możliwość poczęcia bliźniąt i tyle!

buu trzymam kciuki żeby ci dali clo w końcu, co z tego że bliźnięta
a teraz troszkę poodchudzać się możesz? u mnie zrzucenie 5 kg zadziałało cuda, teraz ważę tylko 4 kg więcej niż na początku sierpnia :-D

a co do przenoszenia o nie, drugi raz na to się nie piszę, po to idę do ortopedy, bo i tak cc będzie i tak, a od ortopedy chcę "wskazania" żeby mi zrobili w wyznaczonym terminie, a nie jak się zacznie akcja [lub po wywoływaniu] - z Arturem miałam 2 dni na oksy i ostatecznie urodziłam 10 dni po terminie
nigdy więcej

No cóż... wiem co to oxytocyna bo sama przeszło dobę na niej bylam. Masakra!!! 12 dni po terminie. Dałbym wtedy sporo Za cc.
A co do schudniecia to właśnie metformine na to mam. I na owu ofcoursik. Hormony mam do d... żeby schudnac muszę unormowac hormony. I tak to się kręci...

no wiem, u mnie dopiero po unormowaniu prolaktyny się udało i jedno i drugie - schudnąć i zajść
a jak masz więcej skopanch hormonów to tym bardziej
trzymam kciuki

Hej Mamusie :-)
Co tu tak cicho? :-)
Fioletowa:super masz interesik,ja to w ogóle nie mam takiego talentu artystycznego
Mousefish:do 3 września to zleci tak szybko,że zanim się obejrzysz to będziesz czekała na dzidziusia,kto wie,może na bliźniaki :p
Moja znajoma kilka dni temu urodziła bliźniaki :-) takie smerfy słodkie,że szok :-)
ja jestem zaganiania,bo całe dnie mam co robic przy takim 14-miesięczniaku :-) ale myślałam,że będzie gorzej-na szczęście Tymonek to słodziak :-)
Mousefish:przepraszam,że zapytam-dużą masz nadwagę?to naprawdę u Ciebie może uniemożliwiac zajście w ciążę?
ja się trochę obawiam drugiej ciąży,tzn.mam takie głupie myśli-w pierwszej przytyłam 22 kg-a raczej nie przytyłam,bo do początku 8 miesiąca byłam szczuplakiem z ogromnym brzuchem.Natomiast potem spuchły mi nogi...i niestety tak już zostało..Co prawda 2 tyg po porodzie wbiłam się w spodnie sprzed ciąży,bo karmiłam piersią,ale jak skończyłam to zaczęło się podjadanie i parę ładnych kilogramów wróciło.Chodzę na siłownię,fitness,i zaczęłam biegac i mam dietę od dietetyka,ale moje ciało już nie wygląda jak wcześniej-rozstępy to pół biedy.W ciąży zrobił mi się ogromny cellulit..i tak już zostało..Nie wiem jak się pokażę w lato..Ale nic to,coś za coś :-)

reklama
Hejka.
Ja znowu nie mam neta.
Jestem teraz w bibliotece, wiéc moge sie chociaz przywitac.

Metformine biore i nie mam zadnych skutkow ubocznych wiec jest ok.

Ula - czekam na wiesci od Ciebie. Urodzilas juz? dawno nie pisalas...
Lebara - no spora mam nadwage, ale niezla kondycje. Ostatnio sprawdzalam ilosc tkanki tluszczowej i ilosc procentowa miesni. nie jest az tak okrutnie bo mam miesni o 11 % wiecej od tluszczyku he he he :-D

Fiolecik - jak Twoj brzunio sie miewa co? chyba juz przestal rosnac?:-p

Dotka - daj znac co u was :tak: Ty to juz w ogole milczysz... hlip hlip...

Enya - no i jak? macie juz zielone swiatlo i mozecie w tym miesiacu juz przestac uwazac?

Nie wiem kiedy bede mogla Was znowu odwiedzic, mam nadzieje ze szybko.

Dzis mam grilla. We wlasnym gronie. Ja M Natalka, i mamuska moja. Kielbacha juz jest. Teraz idziemy po cebulke (uwielbiam na grillu) i jakies inne warzywka. Do tego sos m
jogurtowo mietowy... i cos na jutrzejszego kaca hi hi :-D

No to milego weekendu.
Buzka!!! :rofl2:

Do góry