reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

otóż to :tak: ja też fluidkuję do Siwej :-)

a ja dziś sobie zrobiłam weradowanie :-D już tak pięknie słońce świeciło, taka wiosna, że walnęłam się z kocem, książką w łapce i herbatką na leżaczek i prawie 1,5h wygrzewałam kości :happy2: od razu mi lepiej :cool2:

A. pojechał po Pysię.....już się jutra doczekać nie mogę;-)

a poza tym dostałam wczoraj info, że klepnęli mój skrypt do druku :happy2::happy2::happy2:
czyli dostanę jakąś kasę i będę miała na wózek i łóżeczko dla Hipolita :-p
miłego weekendu wszystkim

zamelduję się pewnie w poniedziałek wieczorem....mam i USG i zebranie w szkole, więc będzie się działo:shocked2:

reklama
news z fejsa

dotka urodziła :-D
"3.03.2013 o godz. 23:05 w 35 tygodniu i 4 dniu ważąc 2410 gr i mierząc 50 cm na Świat przyszła nasza druga Córeczka- Emma :)"

:szok::szok::szok: Dotka, Kochana już ???? Ucałuj Emmę od ciotki z BB :happy2: aż się poryczałam no:happy2::-D

GRATULACJE !!!! Zdrowia Dziewczyny i bardzo dużo MIŁOŚCI !!! :happy2::happy2::happy2:

ja czekam na A. - jedziemy na USG
resztę opowiem, jak wrócę

ja @ dostalam w sobote..

nie pisałam bo nie moglam sie ogarnąc tyle nadzieji juz mialam

mamy nowego mieszkanca w domku chciałabym wam przedstawic DERKA :) 201303039098.jpg

Dotka wielkie gratulacje juz Ci gratulowałam na fb :)) Ciesze sie bardzo ze Emma juz jest z wami :))

O ! a gdzie mój mega post z relacjami :szok: no gdzieś go wcięło :angry:

po szkole Lila zachwycona, A. też :-D upewniliśmy się, że szkoła jest nieźle, jak na nasze warunki przygotowana
- sala dla 6-latków oddzielna, z osobnym wejściem do szkoły, z łazienką i przedsionkiem z szafkami, - blisko stołówki, na posiłki dzieci wychodzą w czasie lekcji, żeby spokojnie zjeść
- nie obowiązują ich dzwonki, bo pracują w swoim tempie,
- sala do nauki bardzo duża, podzielona na część z ławeczkami i część zabawową, znajduje się na parterze i ma wyjście bezpośrednie na plac zabaw,
- a sam plac zabaw też jest dostępny tylko dla klas I-III, dobrze zabezpieczony, reszta szkoły ma oddzielny z dużym boiskiem
- fajnie zorganizowana jest stołówka, bo dzieci, które kończą zajęcia wcześniej i jadą na basen, mają obiad wcześniej, do tego prowadzi 3 rodzaje diet, więc dzieci z problemami żywieniowymi mają też dobrze
- świetlica też ma wydzieloną jedną salę do odrabiania lekcji, jedną dla maluchów a jedną bardzo dużą ogólną, tak samo działa biblioteka
- ogólnie szkoła dość mała, po 3-4 klasy na danym poziomie, w 6-latkach ma być max 25 os. w tej chwili jest zgłoszonych 18

wszystko naprawdę wygląda dobrze
A. zaczepił kilku rodziców, którzy maja już dzieci w tej szkole i same pozytywne opinie zebrał
jestem na tym etapie uspokojona :tak:

a jeśli chodzi o mnie

USG cudowne :happy2: bobo bardzo duże - 2020g, ok. 43 cm, główka-dupka 34cm, więc zapowiada się na wielkoluda
dr kazał mi się szykować na cc gdybym miała dotrwać do terminu
zdrowe silne bejbe :happy2: a do tego robi takie same minki, jak Lili i buźkę ma bardzo bardzo podobną:-D
dr nie chciał spekulować, ale A. nieco go przycisnął, to powiedział, że stawia na dziewczynkę
zobaczymy
w każdym razie po badaniu jesteśmy spokojni, mimo innych kłopotów

wcześniej odebrałam wyniki wymazu, posiewu itp - czysto :happy2::happy2::happy2:
czyli moje działanie pomogło, uff

potem byłam u swojego dr na spr podwozia
szew nieco się wpuklił i szyjkę mam zgładzoną, a do tego dr wyczuł skurcze
dostałam skierowanie na ktg i sprawdzenie szwu w szpitalu

pojechaliśmy do Bielańskiego, bo już mam uraz do kilku IP
czekaliśmy 2h i byłam już bardzo zmęczona i zestresowana, więc jak przyszła moja kolej i położyłam się na kozetce podłączona do sprzętu, to usnęłam:-D
obudził mnie dr, trochę mnie op...że mam skurcze itp, a ja ich naprawdę nie czułam
miałam gdzieś 60-100 na ktg i jak z nim rozmawiałam, a sprzęt szalał, to dopiero mi uwierzył, że ja mam taki próg bólu i dla mnie to tylko szczypanie
siedział przy mnie bardzo długo i uczył rozróżniać ich siłę i rodzaj
chyba kumam, który to który i wiem, kiedy ma być alarm w domu
stąd właśnie ta szyjka nawet zaszyta pracuje:-(
dostałam cały zestaw leków i mam lezeć
a jutro na kontrolkę do niego przyjechać, sprawdzą szew i jak trzeba będzie go zdjąć, to zostanę aż urodzę
a jakby było nieco lepiej, to podadzą tylko leki na rozwój płuc i będę leżeć w domu ile tylko dam radę

dzisiaj jest całkiem ok, tylko bardzo dużo spałam, bo byłam wymęczona

Siwa - szkoda, że moje fluidki nie działają :-(
króliczek nieziemsko słodki :tak:

no, jak mi tego posta wytnie, to się pochlastam

siwa fajny król :-D

a dziś pojechałam załatwić ubezpieczenie samochodu
ubezpieczalnia przysłał mi że mam zapłacić 550 zł
ale ja zawsze jeżdżę do takiej jednej pani i ona w różnych firmach sprawdza czy da się taniej
i padłam, bo wg jej wyliczeń, w tej samej firmie mam zapłacić 425 zł
szok! bym zapłaciła 100 więcej nie wiadomo za co, chyba za ten list co go przysłali

Ullana suwaczek Twojej Lili jest aktualny??? Ona jest rocznik 2007??? Rozumiem że posyłasz ją do szkoły do I klasy wcześniej??? Ja też tak na początku myślałam ale mój pomysł spalił na panewce kiedy wychowawczyni mojej Ali z grupy (już teraz Ala chodziła do zerówki bo chodziła z dziećmi o rok starszymi do grupy) stwierdziła że Ala owszem super daje sobie radę z nauką, zresztą ładnie już czyta i pisze (z błędami ortograficznymi ale pisze), dodawanie, odejmowanie, literowanie -spoko, ale wszystko ją rozprasza, ma problemy z koncentracją i obawiam sie że w ławce póki co nie wysiedzi. Chcę ją posłać znowu do zerówki tylko tym razem szkolnej żeby sie oswoiła ze szkołą. Tylko że z tym też jest mały problem bo jaką szkołę mam wybrać?? Ja teraz mieszkam koło szkoły - praktycznie okno w okno ale mam nadzieję że do końca roku zdołamy kupić mieszkanie i wtedy znowu będę ją przepisywać. Bez sensu, no ale chyba nie mam wyjścia....Nie wiem gdzie będziemy mieszkać i kiedy....

reklama
witam słoneczka :)

Enya
trzymam kciuki,zeby lekarz dobrze, Was poprowadzil :) zaciskam mocno kciuki :*

Mou jak u Ciebie?

Dotkass
GRATULACJE WIELKIE :)

Ullana
zaciskam nogi za Ciebie :*

Do góry