reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Dzien dobry wszystkim!

Enya - jeju, kochana, bardzo mocno trzymam kciuki, by wszystko bylo z fasolinka dobrze! A masz mozliwosc podleciec na bete? Wowczas moznaby przynajmniej sprawdzic, aki jest poziom i czy przyrasta jak trzeba. A ktory masz dzien po owulce, jesli moge spytac? Testy ciazowe sa rozne, moze nawet jeden trafil Ci sie z jakiejs starej dostawy i dlatego kreska byla slabsza niz powinna. Tule i mocno trzymam kciuki!

Risia - duzo zdrowka dla Was! Tabletki na pewno zle Ci lekarz dobral, popros o inne.

Mousefish - fajnie, ze napisalas to o testach, bo ja kurcze nie wiedzialam, ze tylko ten pierwszy odczyt sie liczy... ;-)

Moja mala dzis pol nocy nam nie spala, wiec jestem zombie, ledwo na oczy patrze i chyba dzis masa kawki bedzie konieczna... Podsylam, kto ma chec! ;-)

6.jpg

Milego piatku Wam zycze!

hej kochane:-) enya już pisałam ale powtórzę jak dla mnie to na usg jest za szybko tym bardziej że nie masz regularnych cyklów więc różnie przypada owulacja:tak: Ja też mam nieregularne i jak byłam teraz w ciąży ale wiedziałam że już po wszystkim:-( poszłam do lekarza sprawdził kiedy była ostatnia @ to mówił że z wyliczeń wychodzi że będę musiała jechać na łyżeczkowanie a co się okazało że nie muszę jechać bo macica sama się oczyściła i na usg dosłownie nic nie widział:-(zobaczył kalendarzyk z zeszłego roku i powiedział że przy moich cyklach owulacja jest pózno i to była wczesna ciąża,tylko ze ja juz to wiedziałam:tak:nie trać nadziei postaraj się uspokoić nerwy,bo jak sama wiesz nie jesteśmy w stanie nic zrobić poczekajmy do wtorku:-( fioletowa jeszcze troszkę i dolegliwości miną:tak:;-)

Dziewczyny ja też mam lekkiego dołka jak patrzę na mój wykres,dotkass wyczytałam że pisałaś o tych tabl castangus będę musiała od przyszłego cyklu jeść bo można się załamać:-( słoneczko świeci ale w rano jak wstałam było -2 :szok: Miłego dnia kochane:tak:

Ostatnia edycja:
Pajeczko, zdrówka dla Was...i ja nie miałam USG :zawstydzona/y:

fiolecik, dokładnie jeszcze trochę i miną dolegliwości ciążowe...a powiedz mi, bo bawię się w wyliczanie płci na podstawie wieku krwi (wszystkim na kwietniówkach to robiłam, tak dla fanu i żeby spr czy się sprawdzi), u mnie z Ami się sprawdziło, teraz się okaże wychodzi dziewuszka...podaj ile mieliście lat z A jak poczęliście dzidzkę i dla porównania jak Arturka (chyba, że nie chcesz)

teraz - ja 33, Adam 34
Artur - 29 i 30

teraz:
Ty: 33...7+7+7+7= 28...33-28= 5
A: 34...7+7+7+7= 28...34-28= 6
5< 6= czyli wychodzi chłopak ;-)

z Arturkiem:
Ty: 29...7+7+7+7= 28...29-28=1
A: 30...7+7+7+7= 28...30-28=2
czyli 1< 2 = chłopak

u nas wychodzi dziewczynka w obu przypadkach, chłopak chyba nie wychodzi wogóle, ale często jak jest po równo wychodzi chłopak, więc my tylko jakbyśmy się wstrzelili między 3 listopada, a 16 lutego to wtedy wychodziło by po równo :-D no zobaczymy czy się sprawdzi ;-)

hmm dotka trochę nie czaję skąd te siódemki...
zobaczymy ;-) bo wszyscy mi wróżą dziewczynkę ;-)

i w necie wg chińskiego i jeszcze jakiegoś wychodzi córka ;-)

no dobra, a Artur wg tych dwóch to też dziewucha ;-)

Ostatnia edycja:
fiolecik, mi wg jednego chińskiego wychodzą sami chłopcy, Ami niby też, a uwierz mi, że jest 100% dziewczynką :-D wg drugiego chińskiego wychodzi teraz dziewczynka, a Ami jako chłopiec, jak narazie mi i większości znajomych sprawdził się wg wieku krwi, więc zyję nadzieją, że nie czeka mnie wymiana garderoby ;-):-) a z siódemkami chodzi o to, że wiek krwi jest jakby "pełnoletni" jak osiąga siedem i zmienia wtedy swoje wartości czy coś takiego, w każdym razie liczy się co 7 lat, a to co zosatnie odejmuje się od sumy siódemek :tak: jak wyjdzie u kobiety większa będzie dziewczynka, jak u faceta będzie chłopiec, jak wychodzi tyle samo (z moich obserwacji jest chłopiec)

reklama
Do góry