reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Robie ciacho i podczytuje Was :tak:
Zdązyłam sobie wywróżyć i z synem zgadza mi się, ze chłopiec, a gdybym zaszła jeszcze w tym roku to wychodzi mi dziewczynka :-)
Gdy w 2013 to wychodzi kurde , że chłopiec.

Ostatnia edycja:
reklama
Robie ciacho i podczytuje Was :tak:
Zdązyłam sobie wywróżyć i z Hubertem zgadza mi się, ze chłopiec, a gdybym zaszła jeszcze w tym roku to wychodzi mi dziewczynka :-)
Gdy w 2013 to wychodzi kurde , że chłopiec.
niezależnie od m-ca?

bo u mnie to jest tak:
ja urodziłam się 17 lutego, mój R urodził się 3 listopada (ten sam rocznik, ale m-cami On jest młodszy), więc z Ami było tak, że zaszłam w ciążę w sierpniu, ja miałam 26 lat R 25 lat co daje dziewczynkę, bo 5> 4...a teraz zaszłam w ciążę w lipcu co też daje dziewczynkę, bo ja miałam 31, a R jeszcze 30 (3> 2)

Jak z Hubertem zaszłam to miałam 24, K miał 32......jeśli teraz bym zaszła to 29 ja, K 37......w 2013 roku ja 30, K 38

Ty teraz: 29...7+7+7+7= 28...29-28=1
K teraz: 37... 7+7+7+7+7= 35... 37-35= 2
więc wychodzi chłopak bo 2> 1

a w przyszłym roku:
Ty: 30...7+7+7+7= 28...30-28=2
K: 38...7+7+7+7+7= 35...38-25=3
więc znów chłopak bo 2< 3

chyba coś nie tak liczyłaś...wszystko zależy jeszcze w którym m-cu się urodziliście i w którym byście zaskoczyli

Ty:24...7+7+7=21...24-21= 3
K:32...7+7+7+7= 28...32-28=4
i tutaj rzeczywiście też wyszedł chłopiec :tak:

Kurdeee no co Ty czyli nie mam szans na różowe kokardeczki?? :sorry:
Ja jestem z kwietnia, K z listopada napisz mi, że mam kiedyś szanse na ten róż! :-)

Kurdeee no co Ty czyli nie mam szans na różowe kokardeczki?? :sorry:
Ja jestem z kwietnia, K z listopada napisz mi, że mam kiedyś szanse na ten róż! :-)
czyli teraz masz ile lat? licząc, że w kwietniu już skończyłaś, a Twój K ile licząc, że skończy w listopadzie dopiero czyli nie rocznikowo a wg m-cy? kurcze nie wiem czy jasno się wyraziłam...jakie roczniki jesteście?

Ech....w ramach rekompensaty za tą wiadomość, zjem sobie dwa kawałki ciasta a nie jeden :-p
Mam jednak nadzieję, ze to się nie sprawdzi ;-):tak:

Padał u którejś z Was dziś śnieg? U mnie nie i nawet jest w miarę gdyby nie ten mroźny wiatr.

reklama
nie wiem jak jest na dworzu, w sensie temperatura, ale u nas słonecznie....

a ja chyba będę dziś zaliczać pogotowie... w nocy się obudziłam, zaczął mnie brzuch boleć, tak ostro w prawe pachwinie, zrobiło mi się słabo... położyłam się, puściłam kilka bączków przeszło, rano wypróżniłam się, teraz wstałam żeby pójść do toalety to myślałam że spadne, taki ostry ból w tym miejscu, słabo mi się zrobiło
odpoczęłam chwilę i zeszłam żeby coś zjeść, teraz mi lepiej, ale ściągam Adama z roboty, mama też zaraz do mnie przyjdzie... chyba skoczymy do szpitala żeby mnie przebadali, może jakieś crp zrobią, albo usg tego wyrostka...
k..a tego mi jeszcze w ciąży brakowało, jakbym miała mało przygód...

Ostatnia edycja:
Do góry