reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

enya może miałaś dzisiaj dostać @ stąd to brązowe plamienie...kochana ciąża jest jeszcze wczesna więc zarodka może nie być widać :tak: ja jak byłam w ciąży z synkiem to też miałam brązowe plamienie przez 3 dni i bardzo bolał mnie brzuch leżałam plackiem.Tylko że nie wiedziałam o ciąży myślałam że @ się rozkręci.Myślę że to za szybko na wniosek o ciąży pozamacicznej,nie martw się kochana(przytulam):-(

Bardzo Ci dziękuję za te słowa;-) Kiedyś od razu skakałabym z radości że ktoś miał np taki przypadek jak ja i wszystko skończyło się OK ale teraz - sama rozumiesz...Widzę że sama miałaś swoją małą tragedię:no: Widziałam minę gina dzisiaj - wziął ode mnie zamiast 150 tylko 100 zł i kazał we wtorek przyjść z mężem (chyba boi się że mogę nie wytrzymać). A ja nie pójdę z mężem bo o niczym nie wie a i tak Go nie ma. Może uda mi się pójść z koleżanką zeby było mi raźniej ale ja i tak wiem że będzie do d...y. Zawsze byłam optymistką ale takie wydarzenia trochę mi zmieniły światopogląd. Cóż i tak będę próbować do oporu. Gin powiedział że teraz jesli się nie uda to będziemy robić badania. Oby!!! Bo nie chciałabym co kilka miesięcy ronić bez znanej przyczyny.
A co do @ to po części masz rację bo mam 3 terminy przewidywanej @ - 28dc (minął), drugi 33 dc (dzisiaj jest) a trzeci 35 dc ( za 2 dni).Poczekamy,zobaczymy:)

Ostatnia edycja:
reklama
enya mniej jeszcze kochana nadzieję:tak:przykro mi bo wiem jak teraz się czujesz:-( tak niestety mam już za sobą poronienie teraz się staramy i wiem ze jak zajdę to będę potwornie się bała czy znowu mnie to nie spotka:-(Jeśli dzisiaj wypada dzień @ to może się pojawić plamienie pisałaś na wykresie ze się zatrzymało ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.A orientujesz się mnie więcej który to byłby tydz?! Przytulam cię kochana najmocniej jak potrafię.

enya mniej jeszcze kochana nadzieję:tak:przykro mi bo wiem jak teraz się czujesz:-( tak niestety mam już za sobą poronienie teraz się staramy i wiem ze jak zajdę to będę potwornie się bała czy znowu mnie to nie spotka:-(Jeśli dzisiaj wypada dzień @ to może się pojawić plamienie pisałaś na wykresie ze się zatrzymało ja mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.A orientujesz się mnie więcej który to byłby tydz?! Przytulam cię kochana najmocniej jak potrafię.
Widzisz ginowi wyskoczyło na USG 4-5 tydzień jak wstukał dzień @ tylko że tam jest ustawione na owu w 14-15 dc a ja mam owu od 18-21 dc a zapłodnienie mogło być jeszcze później. W sumie jakiś 12-13 dzień od zapłodnienia?? Tak mi się wydaje. Zawsze a USG chodziłam później wiec nie mam rozeznania i wtedy ładnie było widać. No ale ten ból nie daje mi spokoju a boli prawie cały czas....
W sumie gin powiedział że brązowe to jeszcze nic (chociaż mnie tak się poronienie ostatnie zaczęło) najgorsza jest żywa krew chociaż też nie do końca bo to może oznaczać krwiaka. Ogólnie oby do wtorku!!!Przed 01.11 - super data...

Ostatnia edycja:
Hej hej
Mou dzięki bardzo za wytłumaczenie, te 5 lat temu miałam testy owu, że po prostu zadna krecha nie wyskakiwala próz testowej no chybaze byla owu, a tutaj się zszokowałam ze jeszcze jakaś jest no ale poczytalam instrukcje w necie i sie wyjaśniło :tak:
enya kochana, przytulam mocno. Wydaje mi się, że to jeszcze za wcześnie do gina i dlatego to wszystko tak. Ja robiłam test w dniu spodziewanej @ , po 2 dniach pognalam do gina to mnie pogonił bo nic nie widział, za jakiś czas poszłam znów no to widział pęcherzyk. Będzie dobrze, musi
Kiedy K przyjezdza?

hej Kitki,

enya
, ja też miałam plamienie przez chwilunię, a jak kreska ciemnieje znaczy, że beta przyrasta, więc głowa do góry i nie stresuj mi się

Mou, nie byłam na USG :no: miałam zwykłą wizytkę, USG dopiero za m-c :sorry2:

miłego dnia

Dorociu niestety już nie ciemnieje:( Ja już wiem że to koniec:no: I w sumie zaczęłam się zastanawiać za co ja muszę takie rzeczy przechodzić, czy zrobiłąm coś komuś i teraz los sie mści??? Myślałam że wyrobiłąm już normę nieszczęść ale widocznie nie...:no:

mou, nie to znalazłam na fejsie i dotka mówi żeby ci wkleić ;-)

enya - według OM to ty masz 4 tydzień, na usg chyba jeszcze nie ma prawa czegokolwiek zobaczyć, ja miałam skończony 5 tc jak byłam u ginki i ta wtedy podejrzewała u mnie pozamaciczną, bo w badaniu miałam za twardą macicę - okazało się że pęcherzyk jest z zarodkiem, a mam krew w macicy - już dwa razy mialam w związku z tym plamienia
ale jak napisalam dziewczynom że już jest pecherzyk z zarodkiem to stwierdziły że wcześnie, bo mało komu tak szybko widać
dlatego enya ja myślę, że po prostu ciąża jest za mała, żebyście zobaczyli, teraz faktycznie beta może rozwiać ci wątpliwości - życzę ci tego z całego serca, skoro ty nie umiesz być teraz optymistką, to będę za ciebie :-D

reklama
witam dziewczynki
ja niestety walczę z chorobami...
wyszlismy z kataru u Adika pojechalismy do kozynki M a ona mi na wejsciu, że oni chorzy , ale, że u nich to normalne :no::no::wściekła/y:i efekt my wszyscy chorzy znowu :wściekła/y::no:

Enya
u mnie pęcherzyk ciążowy bylo widać dopiero w 6 tc...zarodek tydzień później... na razie za wcześnie na cokolwiek. Co do testow przestań je już robić ja sobie też tak wkręcałam, że za blada, że nie ciemnieje i wsio było ok. Jak się bedziesz tak denerwowała to się nakręcisz i wykraczesz w koncu.

Dotkas super, że na usg wszystko ok :)

Fiolecik jak się czujemy??

Mou jak tam u Ciebie myszko??

jejku norlalnie poszlam wczoraj do ginki po tabsy (dziwnie to brzmi, że już nie chcę mieć więcej dzieci:wściekła/y: jakoś brakuje mi starań...) i przepisała mi takie dziadostwo, że nie dość, że nie ma nawet 90 % pewnosci to jeszcze się plami, syfy wychodzą - chyba podziękuję)

Do góry