reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou jak moja Ala nie chce sprzątać to zabawki fruu do worka i na śmietnik (ja raz wyrzuciłam:)) , jak nie chce przebrać się w piżamę to otwieram drzwi na klatkę i mówię jej że tam będzie spała. Jak była mała i nie umiała przepraszać to siedziała na "karnym jeżyku " i w końcu podziałało_Ogólnie rzadko się to teraz zdarza bo Ala to mądra dziewczynka (pani w przedszkolu tak mówi:)) bo nigdy nie marudzi, nie płacze (nawet przez pierwsze dni przedszkola nawet nie pisnęła) no ale czasami tak jest że mnie wkurza. Wtedy ma karę na oglądanie bajek albo na słodycze, a jak ja powiem że nie to jestem konsekwentna i to jest chyba przy dziecku najważniejsze. Alutka nigdy z nami nie spała - od niemowlaka w swoim łóżku bo ja muszę mieć komfort a poza tym rzucam sie przez sen i nawet jak coś jej sie śniło to szłam do jej łóżka, pogłaskałam po głowie i spała dalej. A zresztą od niemowlaka przesypiała całe noce bez jedzenia więc raczej problemu nie było. Ja to miałam z nią dobrze....

Zrobiłam test owu - kreska jest blada jeszcze - test negatywny więc OK, życzyłabym sobie żeby w niedzielę był pozytywny - to byłoby jak pośrednie spełnienie marzeń bo szansa duża:) A i śluzik robi się coraz ładniejszy - mam nadzieję że od jutra będą dni płodne tak jak myślę....Ech za dużo myślę....

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,
Mam na imię Baśka i jestem mamą niesfornego Adaśka - czytam o nockach z dziecięciem i u nas podobnie: albo tatuś przynosi młodego jak zaryczy w nocy (no dobra, czasem ja), albo ten sam przyczłapuje do naszego łóżka - w swoim nie zaśnie za nic w świecie, tylko pod kołdrą przytulony do któregoś z rodziców. A potem same wiecie - najmniejszy zajmuje najwięcej miejsca, bo np. układa się w poprzek, spychając nas na brzegi łóżka albo wbija mi nogi w brzuch i jak go kocham tak spać z nim nie umiem.
Teraz staramy się o drugie dziecko (w pierwszym cyklu klapa) i stąd moja obecność tutaj.

hej
napaliłam się na chleb z serem i ketchupem, a teraz mi nie dobrze... bleeee

dziś zaspaliśmy - młody miał godzinę spóźnienia, mam nadzieję że dostanie jakieś śniadanie

cześć Basia, powodzenia

Kinga to fajnie, że jest co robić :-D dużych obrotów życzę

hej dziewczynki,

Kinia, widzisz, mówiłam, że to wrzesień taki kiepski :tak::-)

enya, trzymam kciuki

witam nową staraczkę

Mou, jak Natalcia dziś?

fiolecik, leżysz? ;-) jak się czujesz?

Pajeczko
, jak dziś? już sama?

życzę Wam kochane miłego dnia

Kinga trzymam :-D

Dotkaa ano leżę, młodego Adam jeszcze zawiózł do lekarza, bo mu oczy ropieją, wg lekarki od kataru, więc teraz bactrim ma brać... i tak u nas średnio sprawnie, ale co my nie damy rady? ;)

reklama
Do góry