reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou jak moja Ala nie chce sprzątać to zabawki fruu do worka i na śmietnik (ja raz wyrzuciłam:)) , jak nie chce przebrać się w piżamę to otwieram drzwi na klatkę i mówię jej że tam będzie spała. Jak była mała i nie umiała przepraszać to siedziała na "karnym jeżyku " i w końcu podziałało_Ogólnie rzadko się to teraz zdarza bo Ala to mądra dziewczynka (pani w przedszkolu tak mówi:)) bo nigdy nie marudzi, nie płacze (nawet przez pierwsze dni przedszkola nawet nie pisnęła) no ale czasami tak jest że mnie wkurza. Wtedy ma karę na oglądanie bajek albo na słodycze, a jak ja powiem że nie to jestem konsekwentna i to jest chyba przy dziecku najważniejsze. Alutka nigdy z nami nie spała - od niemowlaka w swoim łóżku bo ja muszę mieć komfort a poza tym rzucam sie przez sen i nawet jak coś jej sie śniło to szłam do jej łóżka, pogłaskałam po głowie i spała dalej. A zresztą od niemowlaka przesypiała całe noce bez jedzenia więc raczej problemu nie było. Ja to miałam z nią dobrze....

Zrobiłam test owu - kreska jest blada jeszcze - test negatywny więc OK, życzyłabym sobie żeby w niedzielę był pozytywny - to byłoby jak pośrednie spełnienie marzeń bo szansa duża:) A i śluzik robi się coraz ładniejszy - mam nadzieję że od jutra będą dni płodne tak jak myślę....Ech za dużo myślę....

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry,
Mam na imię Baśka i jestem mamą niesfornego Adaśka - czytam o nockach z dziecięciem i u nas podobnie: albo tatuś przynosi młodego jak zaryczy w nocy (no dobra, czasem ja), albo ten sam przyczłapuje do naszego łóżka - w swoim nie zaśnie za nic w świecie, tylko pod kołdrą przytulony do któregoś z rodziców. A potem same wiecie - najmniejszy zajmuje najwięcej miejsca, bo np. układa się w poprzek, spychając nas na brzegi łóżka albo wbija mi nogi w brzuch i jak go kocham tak spać z nim nie umiem.
Teraz staramy się o drugie dziecko (w pierwszym cyklu klapa) i stąd moja obecność tutaj.

hej
napaliłam się na chleb z serem i ketchupem, a teraz mi nie dobrze... bleeee

dziś zaspaliśmy - młody miał godzinę spóźnienia, mam nadzieję że dostanie jakieś śniadanie

cześć Basia, powodzenia

Kinga to fajnie, że jest co robić :-D dużych obrotów życzę

hej dziewczynki,

Kinia, widzisz, mówiłam, że to wrzesień taki kiepski :tak::-)

enya, trzymam kciuki

witam nową staraczkę

Mou, jak Natalcia dziś?

fiolecik, leżysz? ;-) jak się czujesz?

Pajeczko
, jak dziś? już sama?

życzę Wam kochane miłego dnia

Kinga trzymam :-D

Dotkaa ano leżę, młodego Adam jeszcze zawiózł do lekarza, bo mu oczy ropieją, wg lekarki od kataru, więc teraz bactrim ma brać... i tak u nas średnio sprawnie, ale co my nie damy rady? ;)

reklama
Do góry