reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Dziewczyny chciała bym poznać waszą opinie, wiem że owulacje może na 100% potwierdzić tylko ciąża ale zastanawiam się czy u mnie już jest bo tak, od pierwszej @ miałam 2 cykle w pierwszym 20 i 21 dc testy Lh pozytywna dodatkowo 21 dc silny ból jajnika, ale śluzu płodnego brak, a miesiączka w 32 dc, w drugim dodatkowo zaczęłam mierzyć temp. i tak 15 i 16 dc. testy Lh pozytywne (ale jaśniejsze od tych z poprzedniego miesiąca), śluzu płodnego brak (może odrobina w 14 dc), a temp. w 16 dc. wzrosła z 36,7 na 37,0 i taka do dziś ( w sumie 3 dni), dodam że w poprzedniej ciąży opierałam się tylko na testach i śluzie widziałam go wyraźnie. Jak sądzicie czy owulacja już występuje?

reklama
łaaaa ale się nie wyspałam, budzik na aspirynkę zadzwonił mi o 15, a mi było tak fajnie cieplutko i dobrze i już nie zasnęłam drugi raz :-( a ginka kazała mi rygorystycznie pilnować co do minuty czasu brania...

DzikiBez - a tak po polskiemu, bo trochę nie kumam????

Fiolecik, Dotka - oj jak ja bym chciała zazdrościć Wam tego niwyspania itp... no ale nie mogę, bo hahahahahhaa ja tam się mogę wysypiać na maxa buhahahahaahhahahhaaaaa ... no dobra... chciałabym mieć mdłości i zmiany nastroju :-)

Ponarzekacie za kilka miesięcy przez kilkanaście miesięcy hi hi hi, dopiero maleństwa nie dadzą się wyspać... aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! I czy ja chcę z tego rezygnować? Z tego nie budzenia się po nocach? Masowania kolek? wycierania ulewań???

... no co tu dużo pisać?! pewnie że bym chciała!! A Wy się teraz cieszcie sielanką, bo surwiwal Was czeka wkrótce :tak::-D:-D:-D

Dziki Bez - bo doczytałam... OWULACJI NIE POTWIERDZA CIĄŻA, BO OWULACJĘ MOŻESZ MIEĆ CYKL W CYKL, A NIE ZACHODZIĆ W CIĄŻE... dużymi literami co by niedomówień nie było... ;-)

Mou ona przyjeżdza na 4 dni AŻ 4 dni... ja kocham swoją mamę, ale jak nie siedzi mi na glowie :-Da tak na poważnie to boję się jak cholera bo jak ona jest albo teściowa to Sebek jest agresywny w stosunku do Adrianka. Ostatnio jak moja mama tylko siedziała koło nas to Sebuś podszedł ucałował Adrianka w główkę a po chwili wbił mu zęby...potem chcial go uderzyć rączką, ale mu sie nie udało...jak jesteśmy sami tzn ja moj M i dzieci nic się nie dzieje...Boje się bo będę musiała mieć podwójnie oczy w du.pie...

Pralkę przywiozą mi dopiero we wtorek:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mou ano tak jest, wiemy jak wygląda ciąża, połóg, pierwsze miesiące, ale i tak marzymy o tym, bo to cudowny czas gdy jest pierwszy uśmiech, pierwsze mamo.... zaraz się porzygam ;-)

reklama
Fioletowa :-D:-D:-D:-Dfajnie Ci to wyszlo z tym porzyganiem :-Dno moje dziecko młodsze oczywiscie ostatnio je cyca i wali w pampka ale tak, że aż mi pampek o nogę się obija :-Di przerwaca oczami tak jakby chcial powiedzieć "To nie ja" :-Da starszy puści bąka i mówi "tato... albo mamo" zwala na innych :-D

Do góry