reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajeczko, ja rodziłam w niedzielę i nie narzekam, aleja terminowo, a Tobie życzę, żeby akcja lada moment dzień się zaczęła sama

ja przed chwilą zjadłam 3 porcje spaghetti :zawstydzona/y: a teraz piję kakao i jem wafelki :sorry2:

reklama
Pajkaa - spoko, +/- 2 tygodnie zawsze jest uznawane za normę. 38-42 tydzień to zupełnie normalne, mi brakło dwóch dni do 42 tygodni i nic się nie ruszało, dopiero 19 godzin po podaniu oxytocyny, ale też już myśleli o cc. To moje też nie chciało wyjść, a jak już wyszło to było wysuszone jak rodzynek, bo już zupełnie bez mazi. Jakby ją z wanny po za długiej kąpieli wyjęto. Nie było grama tej mazi zabezpieczającej hi hi :-D

Dotka - no to żeś zaszalała :tak:

Mou ja się obawiam jednego... wagi...:szok:2 tygodnie temu lekarka oszacowala na 3600 wiec teraz moze kolo 4 kg...

Dotkass nie dziekuje niby mówią, ze do 41 tc to jest w terminie...

Pajeczko - mi w 37 tygodniu położna mówiła, że dziecko będzie olbrzymie, i może być ponad 4000, bo już w 37 miało mieć niby 4kg. a urodziła się 3375 dwa tygodnie po terminie i ze wzrostem 49cm. Tak więc malutka była... i brzydka jak trolik he he he he :-D przez to całe pomarszczenie :-D

Ale się rozgadałyście że hej!!!
Mou właśnie miałam się pytać co to jest to żółte i taką Goudę to chętnie bym wszamała (jak wiesz ja też wege jak fiolecik:-) więc mięso mnie nie rusza).
Fiolecik nie przesadzam - po prostu do takich rzeczy trzeba mieć talent plastyczny- jak ja bym coś wysmarowała to wszyscy mieliby niezłą polewkę:-) Raz jak wzięłam sie za robienie gobelinu to robiłam Go chyba pół roku aż w końcu wyrzuciłam. Na drutach i szydełku nawet nie próbuję nic robić, zawsze wolałam albo kleić samoloty, albo malować ściany, albo montować meble -to mnie strasznie kręci - i marzę o tym żeby mieć już nowe lokum i robić sobie wszystko sama.
Pajka a pamiętasz jak się bałaś czy donosisz??? Tak jest przeważnie - że na strachu się kończy:-) No to teraz życzę Ci łagodnego i szybkiego porodu!!!:-)
Dziewczyny ja też chcę Was na fejsie!!! Bo mam na razie tylko Dotkę. Zgadzacie się??? Jesli tak to Wam prześlę na priva kontakt do mnie OKI???
Co do pytania o testowanie - ja pro forma testuję w niedzielę, ale i tak wiem że nic nie wyjdzie :no: Chociaż powiem Wam że naoglądałam sie takich dziwnych wykresów ciążowych że ogólnie wszystko jest możliwe....
Dzisiaj i wczoraj chodziłam w butach po pracy które mąż kupił mi w sierpniu na imieniny - a były na mnie idealne i wygodne ( i tak ogólnie noszę rozmiar 36,5 a one były 37) a tutaj niespodzianka -gniotą mnie, to samo z butami w sklepie które oglądałam dzisiaj - nie wiem dlaczego raz jest tak i inny raz inaczej??
Kinia a Ty kiedy testujesz???

Ostatnia edycja:
Mou ja wiem, ale moja gin oszacowala dokładną wagę mojego starszaka :tak:dlatego tak mnie to przeraża no pomyliła sie o 80 g... natomiast lekarz w szpitalu przy przyjęciu oszacował na 4500 a urodzil się 3080g... dlatego mnie to tak martwi...

Enya
możesz mnie podesłac na mam FB :) moja gin do dzisiaj jest w szoku, ze ja jeszcze w dwupaku bo mówi, ze przy takim parciu na szyjke jakie ja mam powinnam już dawno urodzić... a młody nisko, ale szyjka bardzo mocno trzyma

Dotkas jak cos podeslij tez siebie :)

Dotka robię tego łososia z kawiorem ale to jutro na świeżo :) dziś mięcho.

Fiolecik mam nadzieje ze bedziesz zadowolona ;)

Enya ja nie testuję :-D

Witam Drogie Panie.
Pisze do Was, bo dopiero za 2 tygodnie mam wizyte u gina.
Na bete nie moge pojsc chwilowo, bo syn chory... ma zapalenie oskrzeli i jutro jedziemy do lekarza(od czwartku poczatki kataru i kaszlu, dzis swist w oskrzelach).
Moj problem polega na tym ze ostatnia @ mialam 19 lipca a dzis jest 58 dzien cyklu. Zrobilam w ciagu 2 tygodni 3 testy i wszystkie negatywne... Objawy podobne do ciazowych(drazliwosc, mdlosci, bol brzucha, krzyza, piersi) wystepuja od 2 tygodni ale sa to tez typowe okresowe objawy. Biore magnez, potas i folik ale mam kompletne zawirowania przez ta sytuacje. Co moze byc przyczyna takich opoznien @? Maz sie nabija ze testy sa do d... Wydaje mi sie ze testy nie klamia. I dzis mam naprzemienny bialo- przezroczysty sluz z rozowawym sluzem. Mysle ze to poczatek @ ale dziwny jakis bo nie mam miekkiego brzucha jak zwykle.
Macie jakies pomysly co sie moze dziac?

reklama
Witam się łikendowo he he :-)

Pajka
- a popijasz herbatkę z suszonych liści malin? przygotowuje macicę do rozwierania. Ja niestety nie wiedziałam o tym jak byłam w ciąży. Dopiero po porodzie znaleźli się pomocni z radami co mogłam robić żeby sobie ułatwić. :wściekła/y:

Enya - trzymam mocno kciuki do jutra. Nie puszczam! ;-) ... no i ja nie mam konta na fb

Dotka - też tak miałam i czasami potem musiałam leżeć, żeby w ogóle móc się ruszyć hi hi. Na szczęście dużo chodziłam w ciąży bo nawet po 5 godzin dziennie. Dlatego chyba po porodzie jak "usiadłam" a nie gojąca się rana przez prawie dwa miesiące skutecznie mnie powstrzymywała przed ruchem. Musiałam "dupsko" wietrzyć żeby się goiło. W końcu mama wysłała mi gencjanę i tantum rosa. Bo przecież w UK samo się goi!!! :no: ... no i waga tak poszła do góry że do tej pory się trzyma... a tak ładnie schudłam w ciąży...

Do góry