reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

no ja właśnie się zastanawiam, czy się nie wycofam zaraz, szkoda moich nerwów, a i już od kilku dni przestało mi się to opłacać :wściekła/y: z drugiej strony jak zrezygnuję to mogę zapomnieć o poleceniu mnie innym, więc...ech...

reklama
Helloł :)
muszę doczytać Was w końcu :)

Enya - a ta tabletka na badanie z obciążeniem to jak to jest? Znaczy się, czy badany jest poziom prolaktyny jak przy normalnym badaniu? Czy badanie wykonane jest jakoś inaczej??? Bo bym była baaardzo chętna na taką tableteczkę :tak:

Fiolecik, Kinga, spóźnione życzonka dla Twojego synusia, i Tobie Kinga spóźnione urodzinowe. WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!!

Enya - trzymam kciuki żeby owu jeszcze nie było!!!

oj dziewczyny myślałam, że sobie odpocznę i poplotkuję z Mamcią (przyjeżdża jutro), ale okazuje się, że jutro też przyjeżdża teściu z tym swoim nieznośnym gówniarzem synkiem :wściekła/y:,bez żony (wreszcie dziewczyna pierwszy raz od 4 lat będzie sama, ale co z tego, że obawiam się, że On się nim zajmować nie będzie i wszystko spadnie na mnie :dry:), jeśli wpadnie na pomysł, że idzie na grzyby i będzie chciał zostawić go choć na chwilę pod moją opieką to chyba qwa spier...le gdzie pieprz rośnie, albo powieszę dzieciaka na szelkach na drzewie do jego powrotu), jestem wściekła, mówię Wam, R też, ale cóż, dobrze, że moja Mama będzie to utemperuje gówniarza (przepraszam, że tak brzydko o nim mówię, ale w jego przypadku to i tak delikatnie i pieszczotliwie :dry:)...a dziś jeszcze teściowa ma przyjechać...wrrrrrrrrr, szczerze Wam powiem, że mam nadzieję, że długo nie posiedzą

heloł

ja dziś na "urlopie" bo musiałam z młodym iść na kontrolę wzroku, następna za 3 lata
laugh.gif
wszystko wyszło ok
no ale odczekać musieliśmy swoje, a najlepiej bo babcia przed nami weszła, my byliśmy długo sami, przyszła druga babuleńka, taka ciuchutka i siedziała sobie spokojnie na ławeczce, a potem przyszła "emerytka" [akurat byliśmy w toalecie, a moja siora pilnowała kolejki] i hehe ja podchodzę i słyszę jak siora tłumaczy że jeszcze ja z małym czekamy [mieliśmy na 9, a był już kwadrans po] podchodzimy, a babka zaczyna gadkę, że kto po kim, ja mówię że teraz my wchodzimy, a ona że "może ja będę pierwsza?" ja do niej że nie, bo my byliśmy pierwsi, a poza tym dziecko już mi się niecierpliwi [siedzieliśmy już tam z pół godziny] a ona "na którą pani ma?" ja że na 9, a ona "aha, bo ja na 9.45" no i przestała się wpychać, za to jak byliśmy w gabinecie to emerytka nr 2 się pojawiła i lekarka miała powieszona tablicę na drzwiach, lekarka pokazuje młodemu na tablicy a ta pcha drzwi, lekarka blokuje a ta dalej pcha, lekarka otworzyła i do niej że ma czekać, bo pacjent jest w środku i jej prosto w twarz zamknęła drzwi w połowie słowa
wink2.gif

no a poza tym znów mi szef ciśnienie podniósł, ale ok niech tak robi dalej, to nie zapomnę że mam spi....lać z z tej firmy
byłam w urzędzie pracy i oczywiście zanim mnie nie wywalą to nie mam co tam szukać, zostają dwie inne instytucje do odwiedzenia... ale firmę zakładam tak czy inaczej

fiolecik, państwowe przychodnie i emerytki- hipochondryczki, samotne wdówki, które atrakcji szukają chodząc do lekarza, dobrze, że z Artim wszystko ok :-)

Ostatnia edycja:
Hejka - :)

No wiem co nieco o poradniach i emerytkach :-D Najlepsze były sytuacje, jak wychodzi taka pacjentka z gabinetu (a u nas było tak że to lekarz wyznaczał kolejną wizytę. Na karteczce wpisywał "kontrola za 3 miesiące" ) jak się wyznaczało za dokładnie 3 miesiące to były wściekłe nie na lekarza w gabinecie, tylko na rejestratorki!!! Zabić to mało. I standardowe "no chyba pani oszalała! tak długo mam czekać?" Do jasnej ciasnej... szok. A tu w UK ... poradnie puste, a gdzie babcie siedzą żeby się nie nudzić??? W pubach na piwku albo szampanie mieszanym z wodą he he he, a wyznaczając wizytę przy okienku pytają: "nie da się trochę później??" :-D

heloł
no ba - ja się piszę
my dziś imprezowali, fajnie było... młody "zarobił" na wyjazd do malborka - jedziemy w środę do kuzyna mojego, a potem do gdańska
a że kasę młodemu zbieram, to akurat "zostanie w pamięci" żeby w grubszych czasach oddać

reklama
Witam was kobitki po dlugiej nieobecnosci znow wracam ale rowniez i nie na dlugo bo 12 wrzesnia jade na wakacje do polski :tak:
Co do mojej nieobecnosci to powiem tak ze wzielam sie za siebie i robie wszystkie z mozliwych wynikow jak narazie wszystkie sa wporzadku, jedynie co nabawilam sie alergii w postaci malych czerwonych babelkow ktore ciemnieja na kolor brazowy po czasie i sie wowczas powiekszaja,poszlam z tym do alergologa bo sie balam ze jakis syf z morza zlapalam bo to roznie bywa ale sie okazalo ze uczulil mnie proszek do prania bo zmienilam na nowy,biore jakis antybiotyk w postaci masci jak i tabletki,co do staranek wciaz sie staram i co wam szczerze powiem przeszedl mi nawet zapal starankowy,czasem nawet wogole mi sie nie chce serduszkowac i maz chyba bardziej chce niz ja,w tym cyklu zrobilam max 4 podejscia gdyz jakos chyba od upalow mi sie nie chce gdyz i w domu po 34 stopnie i zapal serduszkowy mi jakos przechodzi :laugh2: Jak narazie mam bole po prawej stronie podbrzusza od kilku dni ale to pewnie od zlej pozycji spania bo czasem mam malucha tez i na lozku bo spac nie chce czasem sam i budzi mnie to ze polowa mnie zwisa z lozka :laugh2:
Pozdrawiam was kobitki i przepraszam za moja nieobecnosc :sorry:

Do góry