reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

hej laski

Pajkaa ale wszystko ok z synkiem?

mou, no właśnie z tą fryzurką mam niewiele fajnych - na króciutkich włosach bardzo szybko widać jak odrastają... gdzieś jeszcze miałam z obrożą z ćwiekami ;-)

wczoraj mieliśmy piatkę dzieci w domu i najstarszego myślałam że rozniosę, nie chciałam za bardzo się go czepiać, bo wiem że mają średnio w domu [coś mi się obiło o uszy, że mają im założyć błękitna kartę - chociaż ja nigdy nie widziałam żeby tam ktoś kogoś bił - no ale w domu a wśród ludzi może być różnie] ale kurde ile razy można mówić siedmioletniemu dziecku żeby nie siadał na szklanej ławie, centralnie miał mnie w d... a jak mu nagadałam to on "bla bla bla" na to wkroczył jego tata i on do swojego taty "przepraszam"... masakra.... jak dla mnie rodzina jest dysfunkcyjna w jakimś stopniu - młodsze [roczne] dziecko jadło coś i potem matka go zestawiła z widelcem na podłogę, on w długą a ona siedzi - wyrwałam mu widelec, bo to nie jest fajny pomysł żeby roczne dziecko popieprzało z widelcem po salonie, przy czwórce innych rozwrzeszczanych dzieci...

reklama
Fioletowa - no ładnie:baffled: ja do tej pory daje niuni widelec przeznaczony do jej wieku, ten nasz dorosły tylko pod kontrolą, mimo że ona już wie że to "niebezpieczny sprzęt" i umie a nawet woli używać tego naszego bo lepiej się nabiera. Ale rocznemu dziecku... eee mamuśka do uśpienia normalnie :baffled:
No i umówmy się - siedmiolatek to można powiedzieć że to nie takie dziecko już, to młody człowiek. Widać że nie uznaje autorytetów.
Przypomniałam sobie taką sytuację - jak kiedyś przyszedł do nas znajomy z małym synkiem (miał wtedy ze 2 latka) byli na spacerku i weszli do nas przy okazji. Tata naprawdę bardzo fajny i inteligentny. Wykształcony astrofizyk, matematyk.. ale aż mnie zjeżyło jak zdjął dziecku buty i bach prosto sobie na nasz stół położył, zabłocone... ech! w większości przypadków to rodzice pokazują dzieciom złe zachowania...

Abstrahując od tematu -
żałuję że przeszłam na mierzenie w ustach. Właśnie zmierzyłam starą moją dowcipną metodą i tempka moja to 37.25!
Trochę różnica niż ta spod języka.
Brzuch się rozkręca słuchajcie. Tak jak bym miała dostać @.
Teraz schizuję bo testy były negatywne przecież dzień po terminie. A co jak potem były pozytywne a ja brałam clo i castagnusa, i winko sobie popijałam... schizuję teraz. chyba kupię dziś test żeby się nie martwić i móc bez obaw brać casta. Ta szyjka mnie przeraża.

Ostatnia edycja:
Nenete gratulacje !!! kochana sciskam mocno i cudownych 9 miesiecy Ci zycze :) 

A co do mnie to juz po ptokach temp spadla do 36,63 wiec jutro moge sie spodziewac @ testu nie bede robic bo nie mam co sie stresowac, jeszcze cos zobacze i tak sie nakrece ze temin @ sie przesunie a wiec grzecznie czekam do jutrzejszej mam nadzieje ostatniej @. kolejny cykl kontrolowany wiec mam duza nadzieje no i mase badan porobie i nawet jak sie nie uda to dowiem sie wszystkiego :) dzis po 16 15 beda wyniki spermogramu ciewkawe jak one wyszly :) trzymajcie kciuki za mojego M . 

Ok mykam do roboty choc mi sie nie chce ;(

wiesz - była piątka dzieci i z racji niedostatku małych widelców wszystkie dzieci używały tych małych do ciasta, ale bez jaj nie puszczam rocznego dziecka z widelcem w ręku w długą... dzieciak nie miał rajstop - spodnie i skarpetki - ja rozumiem nie przegrzewać, ale my byliśmy na godzinnym spacerze w lesie [ok, ja zapomniałam młodemu rękawiczek, ale mój młody ma 2,5 roku i w końcu starsza córa koleżanki pożyczyła, bo sama nie chciała] a roczne dziecko w wózku, bez kocyka, bez rajtek w samych jeansach... przesadzili moim zdaniem

a z butami to też niezły patetnt... trzeba mu było w to błocko dać jakieś paluszki, albo co ;-)

u mnie dopiero 7.35
Zaraz mykam pod prysznic i do sklepu po test... no i buraki na barszcz, bo dziś krokiety. Wczoraj nasmażyłam naleśników to mi trochę robótki odejdzie dzisiaj, szczególnie że cała chata do sprzątnięcia.
Kariin - poczekajmy do jutra ze zmartwieniami ok? Jak mierzysz tempkę?

Mou tempke mierze przed wstanie z lozka zazwyczaj 6 30 i tak tez bylo dzis tylko kilka razy sie budzilam i lukalam na zegarek bo wczoraj juz nie mialam antybiotyku, i liczylam na to ze  bedzie ok, a tu spadek.. wciaz zadnych objawow jeden no moze dwa ale na @ bo jest mi caly czas nie dobrze ja tak mam przed @ no i pryszcze i koniec objawow, mysle ze temp nie klamie ale bedzie dobrze nie udalo sie tym razem uda sie nastepnym :) no i mierze ta temperature vaginalnie, i specjalnym termometrem. 

tak sobie mysle ze jak jutro nie bedzie spadku to zrobie ten test a co mi tam najwyzej sie postresuje troche hehh co ma byc to bedzie jednym slowem albo @ albo fasolina hehehe 

Mou własnie mialam Ci pisać, zebyś test kupiła i zrobiła ...

Fioletowa na szczescie nic sie nie stało, ale zawał na miejscu

wczoraj musiałam wziąć Esselive forte na wątrobę bo sie nie dało myslałam, ze bede miała spotkanie z kibelkiem...

reklama
KAriin - no właśnie o to mi chodziło, gdzie mierzysz:-) bo ja strasznie żałuję że ten cykl w ustach bo chyba dlatego mi takie chocki wychodzą na wykresie. Waginalnie - i proszę ponad 37.2! o 8 kresek więcej niż w ustach. No ale doprowadzę ten wykres do końca w ustach bo inaczej nie ma sensu zmiana teraz.
Pajkaa - szczerze mówiąc to mam nadzieję na baaardzo negatywny test ze względu na to clo. Co prawda jedna tabletka poszła sobie do morza :-D więc wzięłam tylko 4, ale i tak bym się martwiła że płód byłby uszkodzony. Wolę już żeby to były jakieś odchylenia od normy a nie ciąża. Ale ta szyjka.. szok jakiś. Strasznie twarda, jakby owu miała nigdy nie nadejść.

Do góry