reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Kariin - nie chcę Cię dołować, ale na implantację to chyba trochę za późno... :-( ale luzik, jeszcze wszystko przed Tobą. Kup tego 25miU i zrób rano :tak::tak::tak:

Mou ale tak i tak nie wyjdzie po 2 dni po implantacji zaczyna sie produkcia hormonu hcg wiec i tak czekac musze :) nie doluje sie patrze na moj wykres i tak mysle ze moze owu byla pozniej albo cos hehe nawet do 12 dnia moze byc implantacja pozatym jak czytalam o tym plamieniu to czesto pojawia sie w terminie miesiaczki i wiekszosc mysli ze to okres, no takiego plamienia to ja niema bym mogla uwazac ze to okres bo to byl rozowy sluz nic po zatym a teraz niema go wcale. Jestem za opcja okres hehe a jak bedzie inaczej to mile zaskoczenie 

Kariin - ja dobrze wiem jak to jest w okolicach @ - przyjdzie czy nie przyjdzie??? I takie czekanie do d... i zastanawianie się. Ja cały czas trzymam kciuki że Ci się udało, to jasne! :tak: ale w moim przypadku taki różowy śluz tuż przed @ i potem nawet cały dzień ani śladu podbarwionego śladu śluzu to comiesięczna norma. Jak tylko pojawia się ten różowy śluz - nawet w śladowych ilościach, to potem przychodzi @. Dlatego nie chcę Cię nakręcać pisząc właśnie że czasami pojawiają się plamienia w okresie @ u dziewczyn zafasolkowanych, lepiej żebyś miała miłą niespodziankę, niż miałabym Cię nakręcać że pewne się udało, a potem zonk. Lepsza niespodzianka niż nakręcanie :tak:;-)

Mou dokladnie masz racje dlatego nakrecam sie okresem heheh, choc i tak tam w mojej podswiadomosci jest cien cienia nadzieji ale do jutra sie rozwieje albo rybka albo pipka hehe, ja mam tak ze jak sie pojawia rozowy to max do 2 h jest juz potok doslownie, tylko tam temperatura albo mi niezlego figla szczelil moj organizm ze na takiej temp okres przyszedl, no nic ewentualnie kolejne doswiadczenie dla mnie :) dzis i tak za duzo nie mam czasu myslec bo sa wyniki mojego M tego spermogramu i doczekac sie ich nie moge, mysle ze on tez chodz twardziela udaje hehehe dobrze ze kobita jestem bo moge panikowac ile chce nam przystoi a im .... w ich mniemaniu nie :)

Kariin - ciekawa jestem bardzo tych wyników. Mój jakieś 2 miesiące temu miał ok 7% zdrowych, a pół roku temu 5%
trochę się poprawiło po 3 miesiącach przyjmowania bio-selen plus cynk. W Pl jest salfazin w razie gdyby Twój M potrzebował wsparcia ;-) choć mam nadzieję, że wyniki będą idealne :tak::tak::tak:

Kariin plamienie implantacyjne raczej pojawia się w dniu implantacji... nie w terminie @... w terminie @ moze się pojawić plamienie, ale to nie jest plamienie implantacyjne, tylko to jest plamienie , które zastępuje @poza tym tam gdzie brałaś ibuprom należy zaznaczyć tempkę zaburzona bo lek ten obniża temperature:) jeżeli mierzysz normalnie o 6:30 a zmierzyłaś o 7:30 to należy zweryfikować tempkę i od pomiaru odjąć 0,1 st za godzinę.Jeżeli nie chcesz zmienić pomiaru powinnaś dać zaburzoną :)no i wg mnie to choroba Ci przedlużyla cykl a nie wiem jakiej długości masz FL więc cieżko, ale na implantację jest za późno bo masz 14 dfl. Tempka wcale nie musi Ci spadać tak samo w każdym cyklu:)

Mou i Pajka - wiem ze macie racje moj ginekolog powiedzial bym sobie odpuscila mierzenie temp w tym cyklu ale ja bylam ciekawa :) dosc duzo moglo byc zaburzen w tym cyklu, juz chce miec okres i chyba bede go dzis miec powoli zaczyna mnie bolec podbrzusze a  jak sie dobrze wycisze to lewy jajnik :) wiec @ na bank dzis sie pojawi, pozatym w takim razie za 8 dni ide do ginekologa :) napisze jak sie rozwinie dzis ta sytuacja co do badania tez jestem ciekawa jak wyjdzie oby dobrze :) 

Moj M stwierdzil bym zostala ginokolgiem heheeh bo wlasnie pokazalam mu moj sluz na papierze i tam jest doslownie niteczka krwi ehhe moze faktyycznie sie pomylilam z powolanie eheheh :)

Moj M stwierdzil bym zostala ginokolgiem heheeh bo wlasnie pokazalam mu moj sluz na papierze i tam jest doslownie niteczka krwi ehhe moze faktyycznie sie pomylilam z powolanie eheheh :)

:-D:szok::-D:szok:
o ja pierniczę :-D niezła jesteś :-D:-D:-D mój ma mnie dość jak każę mu się moim cieniom przyglądać, i każe od pewnego czasu w czoło się stukać, ale na to żeby mu śluz pokazywać na papierze to jeszcze nie wpadłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D chyba by mnie eksmitował :-D:-D:-D;-)

reklama
Mou wiem ze moze przesadzam hehehe ale nie ma to jak drugie oko popatrzy by nie bylo ze uroilam sobie hehee, to zreszta nic hehehe czasem po przytulanku pytam sie o odczucia tam na dole albo prosze o badanie ginekologiczne w celu ustalenia a dokladniej potwiedzenia mojego wrazenia o otwartosci, niestety pod tym wzgledem, tez mu sie wydaje ciagle tak samo moze jak by mnie badal co dzien to pewne by wyczul roznice ale nie bede chlopa meczyc :) wiem jedno nie jeden facet uznal by mnie za warjatke ale moj M mnie kocha ponad zycie i pewnie dla tego godzi sie na moje wymyslone experymenty :) no coz mowilam wam ze jestem juz w ostatnim stadium szalenstwa jezeli chodzi o fasolke :) 
Wiadomosci z bierzacej chwili, brak okresu i brak sluzu.... temp wiem ze nie powinnam mierzyc ale nie jest tragiczne 37,30  prosze na mnie nie krzyczec ze mierze w ciagu dnia wiem ze tego sie nie robi ale poprostu warjuje ::) 

Do góry