reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Cześć babeczki!

Wybaczcie moją nieobecność przez parę dni... :zawstydzona/y: Najpierw miałam jakiegoś mega doła - Mia nam zaczęła znów trochę płakać, a już tak było dobrze... :baffled::sorry::baffled: Już jej w zasadzie kolki minęły, a teraz nie wiem co... Ząbki? Skok rozwojowy?... :confused: No, a potem był stres związany z dzisiejszym egzaminem językowym i dlatego jakoś nie mogłam się ogarnąć na forum. W międzyczasie u nas zrobiło się wiosennie, 10 st. na plusie! :-) I tak oto cały tydzień spacerkowo nam z Mią minął. :-)

Mam nadzieję, ze u Was OK. Postaram się nadrobić produkcję. ;-) Tymczasem pozdrawiam!

reklama
witam sie

Iza jeżeli @ sie nie pojawi walnij testa...chociaż ja miałam takie wykresy, gedzie mialam skok a potem gwałtowny spadek na następny dzień i @

Tylko kurczę castagnus miał mi uregulować cykl a nie wydłużyć :no:Już mnie nawet piersi bolą. A najlepsze jest to że wieczorem Kuba wcina kaszę ( z butelki) leży koło mnie na wyciągnięcie ręki - a mi pachnie bananami, takimi świeżutkimi. Pytam małża co to a on na to że Kuba zajada kaszę bananowo kakaową.:laugh2:I to ta kasza mi tak pachniała. Znowu się nastawiam ...

Iza najlepiej betka :-) Będziesz wiedziała wszytsko;-)

No właśnie nie mam jak zrobić. Jak do poniedziałku nie przyjdzie @ to we wtorek rano zatestuję.
iza to przynajmniej nie jestem sama w ciąży urojonej ;-) trzymam za Ciebie kciuki
ale biję się z myślami czy testować jutro rano czy czekać dłużej, na betę wczoraj nie miałam czasu,

dzisiaj idzie 31 dc, więc @ jest spóźniona 2,5 doby :-) żałuję że tempki nie mierzyłam :baffled:

Może założymy jakiś klub hehe Ja tempkę mierzę i się tylko nastawiam. Nigdy nie miałam takiej wysokiej. Teraz 36,75. Niby nie jest to bardzo wysoko ale u mnie normalna to 35,90 a przed @ spadała do 36,20

Mary-beth u nas kolka była do 5 m-ca. A potem Kuba potrafił sie zrywać w nocy z wrzaskiem jak coś się działo innego w ciągu dnia. Jak wracaliśmy w niedziele od dziadków to było pewne że się w wrzaskiem przebudzi mimo że bardzo ich lubi. Taki sposób odreagowania chyba. Ale wyrósł.

Witam w poranek niedzielny i dla mnie leniwy 

:-) dziś ładnie zaczełam dzień bo temp poszła w góre a spodziewana @ nie przyszła :-) brak jakich kolwiek odczuć ani tych ciążowych ani @ hehe dziś już nie biore antybiotyku i ciekawa jestem jaka juto będę mieć temperaturę, myśle że antytbiotyk obniża ale to dowiem się jutro lub nie, jak przyjdzie @ to się nie dowiem.... ale jak jej nie bedzie to kupie test w poniedziałek i zrobie :-) wiem ze moj gin nie widzial jajeczek ale mam to w nosie bo i nawet usg nie daje 100% tak czytałam, więc się nakręcam dalej, trzymajcie kciuki ;-).

Iza masz podobny troche wykres do mojego mi tez ta temp skacze a @ nie widac moze nam sie udalo, trzymam kciuki za twoje testowanko :tak:

Hejka :)
U mnie dziwne rzeczy się dzieją, już nawet nie wnikam o co chodzi :eek:
Kariin - no to testuj kochana testuj, i nie trzymaj nas w niepewności :-D

Mou bardzo chetnie bym zatestowala ale mam 0 testow w domu i musze czekac do poniedzialku a co za tym idzie do wtorku by zrobic test z porannego moczu. Kurcze tak sie sama nakrecam ze az mi nie dobrze sie robi, nie wymiotuje tylko takie uczucie ze nie dobrze, tak bardzo chciala bym sie obudzic i do kibelka i wymiotowac ehhhh bo tak mialam w 2 poprzednich ciazach, czego to czlowiek nie pragnie hehehe to tylko znak ze oszalalam na punkcie fasolinki....

Mou a lukniesz na moj wykres moze twoje doswiadczenie cos podpowie czy jest jakis cien nadzieji, wiem ze nawet wykresy pieknych temp. gornych czesto przynosza @ ale moze cos tam wylukasz :tak: ladnie prosze ;-)

Kariin - no niestety masz rację z tymi wykresami, że nawet jak jest bardzo ładnie to @ może przyjść tak czy siak, bo dopiero 18 dni wyższych temperatur może świadczyć o ciąży, no i oczywiście brak @. Dlatego często mówi się, że jak masz podwyższoną tempkę przez 18 dni po owu, to nawet testu robić nie trzeba :-);-)No i popatrz na moje wykresy, u mnie często wysoka była nawet jeszcze po @. Bo tak niestety jest, że tempka może spaść przed @, a może spaść dopiero w trakcie albo po - kilka dni nawet. Tak więc z wykresu nie da się się jeszcze nic wyczytać.
A co do otwartej zamkniętej szyjki, to to właśnie jest problem już u rodzących wcześniej. Ta szyjka zawsze będzie się wydawać półotwarta, i tylko baaardzo długa obserwacja może pomóc w jej określeniu. Ja już przeszło pół roku, i dalej mam problem.
O - np. dzisiaj. Szyjkę mam identyczną jak w dniu spodziewanej @, co mi się nigdy nie zdarzało wcześniej. No i wydaje mi się że castagnus wydłuży mi cykl.
Ty musisz uzbroić się w cierpliwość i zatestować jak @ jutro nie przyjdzie. A skoro jutro będzie 14dpo to i z popołudniowego siusiania by coś wyszło. :tak:

Mou masz racje szyjka to kompletna magia dla mnie pewnie dwa porody zrobily swoje no coz nie bede jej sprawdzac bo po co mam sobie koplikowac zycie jak i tak nie jestem jej pewna dla mnie to ona caly czas taka sama jedyne co moge obserwowac to sluz i temp, no i wiem bo juz 4 cykl tak mialam ze jak spadnie mi temp do 36,4 to w tym dniu bedzie na milion procent @ to napewno ale i tak wysoka temperatura moze utrzymac sie do dnia przed... i tu jest ten bol dzis moze jest ladnie a jak jutro spadnie to juz po ptokach.... Jak jutro nie przyjdzie ta zlosliwa @to faktycznie zrobie po poludniu :tak: a co mi tam, a noż widelec wkoncu sie uda no bo wkoncu udac sie musi :-) i to mnie potrzymuje na duchu ;-)  ja ide szybko obiadek postawic bo potem plac zabaw i dwa domy  do odwiedzenia, lukne wieczorem co sie dzieje unas na forum 

Nenete co u ciebie bo milczysz dlugo a ja bardzo ciekawa potwiedzenia twoich 2 kresek no i chce oficialne gratulacje Ci złożyc ;-)

Kariin - na wykresie u Nenete plusik jak się patrzy :tak:

Pajkaa
- gdzie się chowasz??? hę? może mi ten "kaktus" cykl wydłużyć? bo spadek jak na piękną owu, a śluzu brak, szyjka zamknięta (tzn - odrobinkę otwarta) testy negatywne. Sama już nie wiem co się dzieje. Wiem tylko że jajniki bolą - jeden i drugi. może dopiero coś się zaczyna dziać tam...

Witam się i życzę miłej niedzieli!

U nas piękna wiosna. :happy: Zaraz zmykamy na obiadek do znajomych, a póki co byczymy się z moim M., a Mia sobie śpi. :-) Jak Wam mija niedziela?

Mary-beth u nas kolka była do 5 m-ca. A potem Kuba potrafił sie zrywać w nocy z wrzaskiem jak coś się działo innego w ciągu dnia. Jak wracaliśmy w niedziele od dziadków to było pewne że się w wrzaskiem przebudzi mimo że bardzo ich lubi. Taki sposób odreagowania chyba. Ale wyrósł.

Iza - do 5.? Jeeeju... :cool: U nas gdy tylko Mia skończyła 3. miesiąc, zauważyliśmy znaczną poprawę i w sumie nadal uważamy, ze jest lepiej niż było. Mia przesypia nocki i generalnie budzi się tylko dwa, trzy razy, gdy jej smoczek wypadnie lub gdy jest głodna. No, ale miała właśnie te kilka dni ostrego płaczu w ciągu dnia, więc czułam się skołowana... :eek: Nie wiem sama, będę obserwować i zobaczymy.

Karin - &&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie!

reklama
witam sie

cisza byla a teraz nadfrabiac musze:p

Iza , Mou
castagnus może zarówno skrócić jak i wydłużyć cykle...

Iza ja bym zrobila test bo jeżeli jesteś w ciąży to musisz odstawić castagnusa...

Nenete cholero czemu się nie chwalisz:-p

kumpela dzisiaj urodziła :)
3 lekarzy mówilo, ze syn bedzie a ma córe:eek:

Do góry