reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

powiem Ci ta wg mnie a leczona bylam clo troszke czasu i teraz tez zaczynam to zawsze lekarka zlecała mi monitoring choćby dlatego, zeby sprawdzić czy się torbiel nie zrobila... a mialam tak, ze w 3 cyklu miałam tak gigantyczną torbiel, ze gdybym dowaliła kolejną dawkę clo stracilabym jajnik. Wg mnie Twój lekarz robi bardzo nieodpowiedzialnie nie zalecajac Ci monitoringu dla Twojego bezpieczeństwa tylko na oko mówi, ze masz zwiększyć dawkę i brać tak leki. Ja przy clo mialam owu 19 dc, a pregnyl musi być podany w odpowiednim momencie najlepiej wtedy jak pęcherzyk ma ladną wielkość. A skąd Twój lekarz wie, ze akurat 15 dc Twój pęcherzyk ma odpowiednią wielkość. Pregnyl oczywiście spowoduje pęknięcie, ale jest jeszcze kwestia czy komorka będzie zdolna do zaplodnienia bo pregnyl nie zalatwi dzialania innyh hormonów choćby takich, które wplywają na wielkość endometrium, które jakby nie bylo oprócz pęcherzyka gra kluczową rolę bo ma utrzymać ciąże i też musi być odpowiedniej wielkości...
udzielmam się na innym forum, gdzie wszystkie kobiety stymulowane clo mają obowiązkowy monitoring cyklu...
PCO a próby zajścia w ciąże - Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o... - Katalog forum - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
poczytaj sobie:)
ale to takie moje skromne zdanie
Pajka uświadomiłam sobie zagrożenia dopiero niedawno , ale było już za późno, bo wzięłam drugą dawkę. Podjęłam również decyzję , że jak tym razem nie wyjdzie to nie biorę już wspomagaczy i idę do kontroli. Mam cichą nadzieję , że wszystko u mnie ok.

Rysica ja mam Sony eriricssona Hazel i bardzo ODRADZAM dostałam go z nową umową w lipcu i pogadałam na nim może 2 tygodnie , cały czas rekalmuje, ale mój ojciec ma X perię i sobie chwali oczywiście jeśli lubisz dotykówki....

reklama
alebur, lubie dotykówki :)
myślałam o X10 albo o HTC Desire Z... Ale wtedy zamiast "pojutrze" miałabym tel w marcu. Nie wiem czy się opłaca czekać, jak mój tel jest a wykończeniu...

słyszałam , że HTC jest niedopracowany i lubi się psuć , też się nad nim zastanawiałam i takie opinie usłyszałam

Hej Kobitki,
Dzieki za rady odplamiaczowe:-) Ja mam problem z plamami po owocach i czekoladzie ( ale tych duuzo mniej, bo czekolada nas jest sporadycznie). Melisa zaczela juz sama jesc no i ciagle sie brudzi... Kupilam dzisiaj odplamiacze w plynie i proszku z Ariela i moze cos zadziala.
Bylam tez na wizycie u gina i widzialam znow mojego synka...lekarz powiedzial, ze na 99% bedzie chlopiec. Nawet dokladnie nam pokazal siusiaka:-) Ciesze sie bardz, ale tylko dlatego, ze moj maz o nim marzyl. Mi bylo zupelnie obojetne. Teraz sie zastanawam jak to bedzie pokochac chlopca, synka... wiem, ze to dziwne, ale takie wlasnie mysli chodza mi po glowie. Dziewczyny mam taka kupe pieknych ubranek po Melisie, ze chyba bede musiala starac sie jeszcze kiedys o corke hahaha Choc pewnie wiekszosc oddam szwagierce lub bratowej jesli beda mialy coreczki ( obie maja w planach ciaze).

Kasiurek - teraz mnie tknelo, ze zapominam czesto o witaminach dla ciezarnych. Musze je zaczac brac regularnie, bo jak mowil moj gin, dziecko sobie poradzi i wyssie ze mnie witaminki, a ja musze czyms nadrobic te braki.

A jeszcze mi sie przypomnialo, ze odebralam dzisiaj wyniki z testu pappa i wszystko jest dobrze:-))

Zmykam juz, dzisiaj caly dzien jestem senna.

Ja już nie wiem o co chodzi z tym moim wykresem.........................
Dzisiaj spadek zamiast wysokiej tempki i na dodatek BJ!!! Zwariować można ;/ Nie lubię jak coś jest niestandardowe... I co ja mam teraz myśleć o tym wykresie???

MOU - tempka może spaść poczas @

znikam, bo do rodziców jadę a mąż do pracy...

Ostatnia edycja:
Ja już nie wiem o co chodzi z tym moim wykresem.........................
Dzisiaj spadek zamiast wysokiej tempki i na dodatek BJ!!! Zwariować można ;/ Nie lubię jak coś jest niestandardowe... I co ja mam teraz myśleć o tym wykresie???

MOU - tempka może spaść poczas @

Oj Rysica - ja też tego nie lubię, ale mnie uspokoiłaś skoro może spaść w trakcie.
A Ty się nie zastanawiaj, bo Twoje wykresy to już w ogóle nie wiadomo jakie : ) bzykol się bzykol, i na pewno zaskoczysz w końcu.
Ja już zapowiedziałam mojemu że bzykamy się non stop w tym miesiącu... no muszę powiedzieć że nie miał nic przeciwko hi hi.
No a Ty to na pewno dzisiaj dorwij męża :) Bo może to faktycznie teraz jest prawdziwa owu ??? Życzę aby to było to, dopóki jeszcze nie pracujesz to musicie działać :)

Rysica to moze teraz zagnieżdżenie albo owu...

Mou ja czasami dostawałam @ przy tempece 37,5 także jest mozliwy spadek podczas @

Alebur wymuś na lekarzu monitoring... trzymam kciuki, zeby nie byo torbeli a wsio bylo ok... ja miałamw jednym cyklu tak, ze wykres cudny ze spadkiem itd esty owu pozytywne a okazalo się, ze miałam torbel prawie 5 cm...

u mnie powinien być dzisiaj spadek przed @ ...

reklama
Pajkaa - ojojoj - no to teraz mocno kciuki trzymam!!! BARDZO MOCNO ! Niech już ta tempka taka zostanie i niech rośnie. Czekamy na teścior! Ło bozycku - może Tobie się uda!!! Oby!!!
Mamma - ja już gratuluję - właśnie doczytałam wszystko. Jestem pewna Twojej fasolki, i już prosimy o wysyłanie fluidków - koniecznie !

Trix - to wyślesz mi to clo... plissss...

... ja jednak zdecydowałam od tego gościa nie kupować. Boję się troszku...

Do góry