alebur
Mama Miłoszka i Izuni
Pajka uświadomiłam sobie zagrożenia dopiero niedawno , ale było już za późno, bo wzięłam drugą dawkę. Podjęłam również decyzję , że jak tym razem nie wyjdzie to nie biorę już wspomagaczy i idę do kontroli. Mam cichą nadzieję , że wszystko u mnie ok.powiem Ci ta wg mnie a leczona bylam clo troszke czasu i teraz tez zaczynam to zawsze lekarka zlecała mi monitoring choćby dlatego, zeby sprawdzić czy się torbiel nie zrobila... a mialam tak, ze w 3 cyklu miałam tak gigantyczną torbiel, ze gdybym dowaliła kolejną dawkę clo stracilabym jajnik. Wg mnie Twój lekarz robi bardzo nieodpowiedzialnie nie zalecajac Ci monitoringu dla Twojego bezpieczeństwa tylko na oko mówi, ze masz zwiększyć dawkę i brać tak leki. Ja przy clo mialam owu 19 dc, a pregnyl musi być podany w odpowiednim momencie najlepiej wtedy jak pęcherzyk ma ladną wielkość. A skąd Twój lekarz wie, ze akurat 15 dc Twój pęcherzyk ma odpowiednią wielkość. Pregnyl oczywiście spowoduje pęknięcie, ale jest jeszcze kwestia czy komorka będzie zdolna do zaplodnienia bo pregnyl nie zalatwi dzialania innyh hormonów choćby takich, które wplywają na wielkość endometrium, które jakby nie bylo oprócz pęcherzyka gra kluczową rolę bo ma utrzymać ciąże i też musi być odpowiedniej wielkości...
udzielmam się na innym forum, gdzie wszystkie kobiety stymulowane clo mają obowiązkowy monitoring cyklu...
PCO a próby zajścia w ciąże - Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o... - Katalog forum - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
poczytaj sobie
ale to takie moje skromne zdanie
Rysica ja mam Sony eriricssona Hazel i bardzo ODRADZAM dostałam go z nową umową w lipcu i pogadałam na nim może 2 tygodnie , cały czas rekalmuje, ale mój ojciec ma X perię i sobie chwali oczywiście jeśli lubisz dotykówki....