reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Jam -no to krecha a nie cien hahaha ;] ja tez tak myslalam ze to cien a co mam juz 18 tygodni za sobą ;]

IiM - hmm ja mam 100/80 yhhh i tez czasem dziwnie bylo ale chyba krew sie juz odratowala przez tabletki dla kobiet w ciazy

Rysica- ale mnie nabralas ja pierw zdjecie ogladam apotem czytam i juz myslalam ze II byly tzn sa ;] hihi

no i podczytuje was jak IiM ale czasu ździebko malo ;]

reklama
Cześć Kobietki :D
No, zrobiłam rano. Jest druga kreska, nie da się nie zauważyć, ale jest bladziutka ... zatem sama już zgłupiałam ;/ Zapisze się w pn do gina, zadzwonię już samego rana.

Ogólnie średnio się czuję, przedewszystkim pobolewa mnie brzuch, wziełam no-spę. Ból inny niż przy @ nieco wyżej tak w okolicy pępka, pobolewają również jajniki. Niepokoi mnie ból brzucha, czy to normalne, dlaczego boli mnie brzuch ? Drażnią mnie zapachy środków czystości okrutnie.

MOU jakby to miala byc @ to juz by wyplynela a nie siedziala w srodku i czekala na grzebanie;))) hehehe
Mamma ale super!!!! A dlaczego Cie brzuch boli? bo ma Cie bolec! wszystko sie rozciagawiec ma bolec!

Pajka u mnie było to tak , że po roku (z małymi przerwami) starań, poszłam do gina , który stwierdził , że po cesarce mam takie zrosty , że nie mam szans na ciążę, więc zalecił zrobienie HSG . Poddałam się temu badaniu, które przy okazji "porozrywało mi trochę zrostów i udrożniło jajowody. Ponieważ lekarz stwierdził wcześniej u mnie brak jajeczkowania , postanowił włączyć CLO 4-8 dc , w 15dc Zastrzyk Pregnyl (podwójna dawka) i od 16-25dc Duphaston . Powiedział , że jeśli po takich trzech cyklach nie wyjdzie to mam się do niego zgłosić. Co cykl kazał mi zwiększać CLO o 1 tabletkę i tyle...

powiem Ci ta wg mnie a leczona bylam clo troszke czasu i teraz tez zaczynam to zawsze lekarka zlecała mi monitoring choćby dlatego, zeby sprawdzić czy się torbiel nie zrobila... a mialam tak, ze w 3 cyklu miałam tak gigantyczną torbiel, ze gdybym dowaliła kolejną dawkę clo stracilabym jajnik. Wg mnie Twój lekarz robi bardzo nieodpowiedzialnie nie zalecajac Ci monitoringu dla Twojego bezpieczeństwa tylko na oko mówi, ze masz zwiększyć dawkę i brać tak leki. Ja przy clo mialam owu 19 dc, a pregnyl musi być podany w odpowiednim momencie najlepiej wtedy jak pęcherzyk ma ladną wielkość. A skąd Twój lekarz wie, ze akurat 15 dc Twój pęcherzyk ma odpowiednią wielkość. Pregnyl oczywiście spowoduje pęknięcie, ale jest jeszcze kwestia czy komorka będzie zdolna do zaplodnienia bo pregnyl nie zalatwi dzialania innyh hormonów choćby takich, które wplywają na wielkość endometrium, które jakby nie bylo oprócz pęcherzyka gra kluczową rolę bo ma utrzymać ciąże i też musi być odpowiedniej wielkości...
udzielmam się na innym forum, gdzie wszystkie kobiety stymulowane clo mają obowiązkowy monitoring cyklu...
PCO a próby zajścia w ciąże - Forum - Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o... - Katalog forum - ForumGinekologiczne.pl – portal wiedzy o ginekologii i położnictwie
poczytaj sobie:)
ale to takie moje skromne zdanie

Hej dziewczyny,
u mnie dzis lżejsze mdłości.
Mou szyjka jest tak silnie ukrwiona, ze od tego grzebania Ci sie cos ubzdurało :-) Czekaj na @, ale nie aż tak intensywnie, ze szukasz jej na kilka dni przed. ;-) No. Ja dalej trzymam kciuki :-) ale jakby się nie udało, to definitywnie więcej serduszek na wykresie w przyszłym cyklu :-)
Pajka oooo! :-) a jak dlugie masz normalnie cykle ? Hmmmmmm :-)
Rysica ja się nie znam, ale na pewno owu była :-) No i korzystajcie i serduszkujcie bo nie znacie dnia ani godziny :-) Mowiłam Wam juz, (pewnie tak), ze kiedys to nie bylo takiej antykoncepcji jak teraz i moi rodzice stosowali anty naturalną, czyli zero sexu w dni płodne. I tak się poczeła moja siostra - w dni wg mamy na 100% niepłodne. I bądź tu człowieku mądry ;-)

alebur - obiecujący wykres :-) trzymam za Ciebie :-)

Aldo ja mam w granicach 31-36 dni:)

No ja już jestem - ale na sekundkę, bo muszę obiad zrobić.
JA wiem że jak wariat tam grzebię i może coś poszło. Ale to coś nie byłoby zabarwione razem ze śluzem. Po spacerze odrobinę więcej jest, więc jutro na 1000% @ albo jeszcze dziś w nocy.

PAjkaa - linku Ci nie podam, bo to nielegalna sprzedaż jest. On cały czas zmienia swoją nazwę.
I tak - to jest w oryginalnym opakowaniu, i nie jest to clostibelgyt (czy jakoś tam ) tylko Clomid, albo jeszcze inna nazwa na "S" - Clomid jest angielki (chyba) a ten na literę "S" jest z Rosji bodajże. W każdym kraju inna nazwa. Wydaje mi się że to jest jakiś przedstawiciel farmaceutyczny, który ma dostęp do tego. No i sprzedaje to jako sterydy dla facetów - no zobaczcie jak mężczyźni są od nas uzależnieni... hormony które wydzielamy my kobiety naturalnie - faceci używają jako sterydów - hi hi ...
no i dlatego jest to tak drogie... łuuuuu i sprawdzałam dziś konto - no nie stać mnie żeby mu zapłacić.

Trix - jedyna nadzieja w Tobie kobito...

to ja by nie brała oj nie niewiadomego pochodzenia... bałabym sie czy to jest to...

No, zrobiłam rano. Jest druga kreska, nie da się nie zauważyć, ale jest bladziutka ... zatem sama już zgłupiałam ;/ Zapisze się w pn do gina, zadzwonię już samego rana.

Ogólnie średnio się czuję, przedewszystkim pobolewa mnie brzuch, wziełam no-spę. Ból inny niż przy @ nieco wyżej tak w okolicy pępka, pobolewają również jajniki. Niepokoi mnie ból brzucha, czy to normalne, dlaczego boli mnie brzuch ? Drażnią mnie zapachy środków czystości okrutnie.

mnie bolał brzuch bralam 3x1 nospe + magnez+leki na podtrzymanie

Sluchajcie mam problem z psem a raczej ksiazeczka zdrowia.
Kupujac suczke zapomnielismy wziac od wlasciciela ksiazeczki szczepien. Wlasiciel tez zapomnial a wiem na 100% ze ja mial. Facet bardzo fajny, zgodzil sie zostac z nasza Pola na 9 dni podczas naszego pobytu w PL, wtedy tez ma nam dac ksiazeczke. Jestem z nim w stalym kontakcie, wczoraj jednak napisalam sms, dzis go powtorzylam dzwonie caly dzien i echo, nie odbiera. Zadzonilam tez z tel mm. Nie wiem co mam myslec, olewka? caly czas sie tym martwie, bo skad wezmiemy wszystkie te szczepienia nie majac ksiazeczki..tzn dowod tych szczepien? ona juz ma 12 tyg, ma wszystkie szczepienia potrzebne, chcemy jej wyrabiac paszport i robic kwarantanne i trzeba bedzie powtarzac wszystkie szczepionki? No szlag mnie trafi!!! moja wina, skleroze mam!

MOU jakby to miala byc @ to juz by wyplynela a nie siedziala w srodku i czekala na grzebanie;))) hehehe
Mamma ale super!!!! A dlaczego Cie brzuch boli? bo ma Cie bolec! wszystko sie rozciagawiec ma bolec!

Ollena - ale z tego co ja pamiętam, to MOU już wcześniej tak miała z tymi nitkami krwi i to @ zwiastowało.

Mamma - trzymam kciuki!!! Chociaż ja do kresek podchodzę sceptycznie. Dlatego teraz nie chcę za szybko zatestować...

Ja teraz mam taki plan - pomierzyć jeszcze kilka dni i (jeśli dalej tempki będą wysokie) przestać i czekać co będzie. Jak w 15 dpo nie będę miała oznak @, to 16 zmierzę tempkę. Jak będzie wysoko to będę mierzyła do 18 dpo i 18 dpo zrobię test. Ale ten mniej czuły. I jak będzie pozytywny to pójdę na betę.
Ale pewnie nie będę musiała...

hej laski
ja miałam wychodne, to se pochodziłam dziś po nowej galerii handlowej
chyba z 6 godzin se pochodziłam i dla siebie nic nie kupiłam
za to w smyku przecena [nie wiem czy tylko z okazji nowo-otwarcia czy w każdym] 25% na kurtki wszystkie! chyba do 16.10 więc jak jeszcze nie macie, to możecie tam spojrzeć, ja upolowałam za 67 zł :-D

a i sluchajcie pytanko czy macie jakas ksiazke na temat wychowania dzieci?? chcodzi mi o takie porady jak reagowac na pewne zachowania np. moj szymek zaczal mnie trzaskac po glowie i nie reaguje jak mu mowie ze nie wolno ze to boli mame itd. i wsumie mysle ze moglabym cos madrego poczytac jak reagowac na takie zachowania takze jak macie cos do polecenia to poprosze;)

ja ci mogę polecić dwie książki tracy hogg "język niemowląt" i "język dwulatka" - ona jest fajna, bo wyjaśnia kilka rzeczy i wydaje mi się że dzięki niej troszkę inaczej patrzę na dziecko, np. słynny bunt dwulatka... mam wrażenie że jestem bardziej cierpliwa [choć oczywiście nie zawsze]
ja z tej książki tak z praktycznych porad, to do serca wzięłam sobie stałą porę na spanie i nasz młody do tej pory sypia zawsze ok 19-20 tj. o 19 go kąpiemy i zazwyczaj do 20 już śpi [tylko czasem jak zaśnie np. na 3 godziny w dzień to zasypia ok 21 - ale to się zdarzyło do tej pory ze 3 razy]

a co fb, to ja też proszę o namiary na pw, bo też mam

mou niezłe foty :-D

córka u nas będzie Weronika Wiktoria jak bedzie 2 syn nie mam zielonego pojęcia:p

imiona moich prababć :-)

Rysica - no właśnie. Nie gdybaj tylko się serduszkujcie często i gęsto :-D He he - radzę a sama tak nie robię. W przyszłym cyklu może wypróbujemy sposób na "często i gęsto"
A wiecie z czego się cieszę (z jednej strony...) a no z tego że mam ładną w tym cyklu fazę lutealną :)

hehe też mam taki plan, bo dziś próbowałam sobie temperaturę zmierzyć... i chyba dupa z tego będzie... młody się obudził, to myślę, zmierzę... wsadziłam termometr do buzi odpalam komórę patrzę: północ... potem jak się obudził drugi raz to patrzę druga... potem przelazł nam do łóżka i ganiał mnie tak, że obudziłam się w poprzek łóżka, wzięłam termometr, to zaczął mi wyrywać bo myślał że to mleczko [sorry ale aż tak duży ten termometr nie jest, nie wiem co mu strzeliło] więc podczas tego szarpania się z nim, gadania jakoś 5 min minęło... teraz mam @ więc pal licho, że zakłócona [ale nawet nie wiem czy spałam ciurkiem 3 h] ale ja sobie w ten sposób nie zmierzę czy mam owu czy nie, spróbuję mierzyć i zobaczę co mi wyjdzie z porównania
dziś kupiłam testy owulacyjne i jak mi potwierdzi się owu z personą i z tempkami to będę wiedziała czy jest sens mierzyć

No to ja znów mam ślady krwawe wokół szyjki. Więc to już koniec złudzeń... wrrrrr :wściekła/y: chyba że to od grzebania... he he. Nie no, oczywiście że nie od grzebania.
Fioletowa no to zaczynamy razem nowiusieńki cykl. Ty dwa dni wcześniej co prawda, ale co to są dwa dni tak naprawdę...

no szkoda, ale razem raźniej - ja nas widzę na lipcówkach... heh policzyłam sobie i z młodym miałam termin na lipiec 2009, a urodził się 09.08.09 teraz bym miała termin na 12.07.12 heh może by coś z tego wyszło bo fajna data

MOU TY znowu grzebiesz...nigdy w zyciu nie szukalam TAM @... matko s corkom;)

:-D

mówię poczekaj dwa dni z kolejny testem... różnica koloru będzie znacząca :p
no i po cichu gratuluję :-D

kurcze ollena, a może koleś zgubił komórkę - tak to sie zdaża ;-)... mój szanowny małżonek tydzień temu zgubił w autokarze swoją i tyleśmy ją widzieli ...

reklama
Do góry