reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hejka :)
Pajkaa - kiedy Ty testujesz ? za 3 dni? czy dopóki @ nie przyjdzie? (no ale żeby przyszła to lutkę musiałabyś odstawić)
No i ja też myślę że u mnie musi tempka spaść żeby @ dostać.
Alebur - no to do dzieła :):):) owu powinnaś mieć dopiero jutro, najwcześniej dziś wieczorem, lub w nocy, więc absolutnie nie jest za późno :):):)

Co do tej mojej teperaturki, to ja i tak na nic nie liczę, chociaż mam przez to jakąś tam nadzieję, bo podbrzusze nawet nie ćmi. W zeszłym cyklu czułam jakieś lekkie bóle, a teraz nic. Więc albo mi faza lutealna robi się ładniejsza, albo ... II ??? ale raczej obstawiam pierwszą opcję :)

MOU ale jak to jest skoro test wyszedł pozytywny , to jeszcze nie mam owu?

reklama
Fioletowa - ja trzymam kciuki żeby u Ciebie okazała się późniejsza owulacja i implantacja. Niektórym po owu testy wychodziły po nawet trzech tygodniach bo była bardzo mały przyrost hcg, więc u ciebie jeszcze nic straconego. Czekaj spokojnie jeszcze z kilka dni i rób testa, albo drugą betkę.
Ja już miałam nadzieję dziś na @ i w końcu nowy cykl. Nie chciałam żeby mi się przedłużył ten. No chyba że na dwie krechy :) ale naprawdę nie myślę że to jest to. było by za pięknie :)

Alebur - od pozytywnego testu owulacja jest 24-36 godzin później :)
... ale co? Ty robiłaś test dziś rano ???

no właśnie mou - u mnie wiedząc jak wyglądały staranka w tym miesiącu, to nie też nie sądzę, więc mogłaby ta zołza w końcu przyjść i można byłoby od początku, a tak tylko się to wszystko niepotrzebnie przedłuża :-(

Fioletowa - No właśnie, i nie wiem co z tym clo. Bo szkoda kasy, oddać przecież bym nie mogła. I jak dzisiaj @ wieczorem by przyszła to może dałby jeszcze radę jutro wysłać, to bym miała na poniedziałek. Akurat na 3 dzień cyklu... ale nie wiem nic teraz. Już dzisiaj musiałabym mu dać znać, a jestem w d... bo nic nie wiem. Ani objawów na @ ani na ciążę. Pod kątem tempki to bardziej na ciąże, niż na @ - ale to tylko mój organizm jajeczko sobie ze mnie robi.

Alebur - nie testuje się rano! tylko popołudniu. i nie pijąc przez ok 2 godziny przed testem. Rano testy owulacyjne często wychodzą "fałszywie dodatnie"

hehe a może jednak znalazłaś tą księgę i czarujesz nam tu ;-)
to musiałam lunatykować, znaleźć, zaczarować i schować bo znów nie wiem gdzie jest :-D
Fioletowa, ja liczę na Twoje dwie krechy i fluidki dla nas, bo ze mnie mój organizm się po prostu śmieje do rozpuku :-D
a masz ty Mou! poczkaj sobie i miej nadzieję ha ha hahahahaha ha :evil::evil::evil:

hej Wam
MOU - ale numer z tą tempką :) obym się myliła!!!

alebur - tak jak mówi MOU - testy owu robi się po południu :) i owulacja jest po 24-36 a niektóre ulotki mówią, że po 48h od pozytywnego testu. Więc działajcie, działajcie!

a mnie tempka poszła delikatnie w dół, o 0,03... Ale dalej jest nad linią podstawową i tylko ciut niżej pod linią pomocniczą i ja już nie wiem czy to była owu czy nie :) Kasiurek pomocy !!!
a w nocy jeszcze było małe bzykanko - mąż mnie obudził w środku nocy hihihihihi

Mou a mnie się wydaje , że twój wykresik wygląda naprawdę obiecująco.

A o tym testowaniu to nie wiedziałam , to kiedy mam powtórzyć ?
Zatestuję po 13, ale mam kolejny problem , gin kazał wziąć Pregnyl na pęknięcie pęcholka w 15 dc , który przypada jutro. NIe wiem teraz czy brać g jutro , czy później , jak myślicie/??

Ostatnia edycja:
reklama
No nie wiem Rysica - mi się wydaje że była, ze względu na ten wodnisty śluz, ponoć taki jest najbardziej płodny, poza tym mniej więcej w czasie, gdzie owu powinna wystąpić... dodatkowo szyjka otwarta.

Alebur - po południu najlepiej koło 17 i nie pij nic od 15 :) jak dalej będzie pozytywny to ok :) i nie martw się bo jajeczko dopiero się uwolni, na razie testy wykryły LH. Więc teraz do dzieła !!! :-D u Ciebie tempka pokazuje że owu tuż tuż. Testy to tylko formalność i potwierdzenie :)

Do góry