reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Alebur - a o właśnie dlatego się rano nie robi :)

Mamma, Pajkaa, Fioletowa - to nam mniej więcej identycznie koniec cyklu przypada :-D i testowanie :)
No nic - ja zrobiłam testa ale nic nie ma :) tzn. jak się bardzo przyjrzę to może jakiś cień tam widać, ale to chyba dlatego że chcę go widzieć :)

Mamma
- absolutnie nie ma sensu :) JA też przed chwilą zmierzyłam i miałam - tylko po tym jak sobie siedzę i z Wami piszę, nie po żadnym ruchu - 37,5 !!! różnica 3,5 kreski. Tylko rano przed wstaniem bierze się pod uwagę.

... acha - ale w poprzednim cyklu, jak tempka spadła mi do 36.89, to aż do południa była max 37.00 a dziś taaakaaaa różnica ... :):):)

Mamma - kompot ze śliwek i heja :):):) (i to żadna wstydliwa dolegliwość)

Ostatnia edycja:
reklama
JaM jeśli chodzi o Twój problem to polecam wypić maślankę np truskawkową , ale dosyp do nie siemienia lnianego. Zostaw na 10 min i wypij . Nie dość , że smaczne , to jeszcze jutro przyniesie ulgę , a może nawet dziś wieczorem.

Jam ja w ciązy tez miałam z tym problem i wtedy doskonale sprawdziły się jabłka
jedno jabłko dziennie i mi super to uregulowało... a ja wręcz bałam się siadać na wc z zatwardzeniem, bo miałam schizę że urodzę [przez to rozwarcie w 19 tc]

ja ogólnie mam kiepską przemianę materii a w ciąży to już w ogóle była porażka... no a teraz mam jedyny objaw @ - zawsze mi się w trakcie @ polepsza nieco, no i teraz tez mam polepszenie, a @ dalej ni ma

mou ja przy młodym miałam po pierwszym teście cień cienia, że myślałam że sobie ją wyobraziłam tą drugą kreskę... a kilka dni później piękne dwie krechy
więc zaciskam kciuki jeszcze mocniej

no nie to ja edytuję niepotrzebnie dla Mammy, bo już dawno kolejna stronka zapełniona :):):)
Czyli Mamma - wypij to wszystko co Ci napisałyśmy, a problem rozwiąże się nawet za godzinę... :-D:-D:-D

Oki - ja się pojawię za jakiś czas. Lecę robić śniadanko :)

Dzięki dziewczyny za rady. Wypiłam jogurt pitny :p Ale ja oczywiście uważam to za jakiś tam objaw ewentualnego zafasolkowania :D Ale tak się łudzę po ciuch, lepiej nie będę pisać o objawach bo dostanę i będę się wstydzić :/ Na 13:00 mam spotkanie akurat koło apteki :D zatem jak nie dostanę do tej h to zajdę do apteki

MOU - a czemu Ty jeszcze nie testujesz? aż Cię nie poznaję :-D

alebur - jak o 18:00 zatestujesz to też będzie dobrze! Tak do 20:00 jest jak najbardziej ok. A wtedy wyszedł negatywny, bo to przed skokiem się robi test. Bo skok jest PO owulacji. Skok świadczy, że owulacja już była i ciałko żółte zaczyna progesteron produkować. Więc miał pełne prawo wyjść negatywny.

jak tu dużo nadziei na tym forum ;)
Pajka, MOU, JaMamma, Fioletowa, oby Wam wszystkim wyszły dwie kreski :D a potem mnie i alebur za 2 tyg i wszystkie będziemy szczęśliwe :D

to nie jest w zasadzie tester owulacyjny, tylko antykoncepcyjny
nie mogę brać hormonów, gumki to wiecie tak średnio są fajne, a z termometrem to się nie potrafię zaprzyjaźnić ;-)
więc kupiłam personę, nie wiem czemu polska strona nie działa, a po angielsku nie mają - persona po niemiecku
to jest aparacik, gdzie 8 razy w miesiącu robisz test z porannego moczu, są to różne dni w miesiącu, oprócz jednego stałego tj 6 dc
tolerancję ma w sumie 6 godzin, bo gdy masz okres "resetujesz" go w godzinie o której chciałabys testować i od tej godziny 3 w tył i trzy w przód to godziny testowania
więc załóżmy wstajesz o 6 wciskasz guzik, że jest okres i potem w dniu testów między 3 a 9 musisz nasiusiać na tester
on, na podstawie tych badań i poprzednich cykli sobie oblicza dni niepłodne [zielona lampka] i płodne [czerwona] ponadto podaje dwa dni w cyklu jako potencjalną owulkę
jak masz okres to w sumie masz 3 dni na ustawienie że jest okres, załóżmy dostaniesz o 15, a rano chcesz robić badania, to wciskasz drugiego dnia i czekasz aż ci pokaże że to drugi dzień cyklu
fajniejsze od termometru że tylko musisz pilnować żeby nie sikać kilka godzin przed testem, a tak możesz wstawać, mierzysz kiedy ci się podoba - co cykl możesz inaczej, podróże czy choroba nie zaburzają odczytu...
no mi się sprawdza jako antykoncepcja, ale przy planowaniu poczęcia to już jest bardziej problematyczne - no ale ten aparat nie jest do tego tak naprawdę przeznaczony - my hehe po prostu bzykamy się jak są czerwone dni [czyli te zakazane]

rysica hehe trzymam kciuki żeby nam się całe forum wyludniło w tym cyklu ;-) wtedy przejdziemy sobie na pogaduchy dla zafasolkownych :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Mamma kup sobie siemie lniane i pij codziennie lyzeczke. ja dawniej jadlam jako dodatek do musli, teraz miksuje z koktajlem (truskawki, pol banana, kefir, platki owsiane i siemie wlasnie). Najlepiej dziala jednak podgotowane chwile w garczku z mlekiem czy woda, z mlekiem lepsze o wiele:) to tez dziala idealnie na przeziebienia i wlosy...rosna jak u konia! ;)

A moje dziecko ma katar po pas i nie wiem czy go do przedszkola puszczac :(

Do góry