reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ollena ja nie chcialam cie martwic bo twoj synek jest starszy od mojego , e u nas poczatek w przedszkolu tez wygladal "mama idz sobie, papa" a jak sie zaczal kryzys to myslelismy ze go zabierzemy z przedszkola
Teraz wyje po drodze ale jak nas nie ma to jakos daje rade
Jeszcze zeby to bylo panstwowe przedszkole to bym go zabrala i tyle a to prywatne wiec nie wiem.czy znajde drugie takie a po deugie troche nas ta przyjemnosc kosztuje (o dziwo za chorobe. Mlodego odliczyli nam 1/3 oplaty)

Pajka - bobo test niebieski (strumieniowy) ale ja bardzo dużo opinii słyszałam o nim, że często pokazuje fałszywie pozytywny wynik, i u mnie się sprawdziło to aż dwukrotnie... Więc lepiej poczekać i zrobić ten mniej czuły (większa pewność bo większy musi być poziom HCG żeby wykryć ciążę - dla mnie to pewniejszy wyznacznik niż czulsze testy)... Zrób za dwa dni ;)

Uprzedzam, pisze z komorki.
spac nie moge! tzn spalam juz od 20.00 z tego zmeczenia, musze sie zmusic jeszcze do 3-4 godzin smu :) teraz przed chwila zmierzylam (a znow jestem zmarznieta) i bylo 37.04 ! wyzej niz wczoraj he he :) szyjka jest dluga i spuchnieta u nasady. wysoko. dalej nie ma najmniejszego plamienia i tempka nie spada :) :) :) no to ide czegos sie napic cieplego to moze zasne...

... wstawać śpiochy :) zmierzyłam tempkę o prawidłowej godzinie i ponad 3 godzinach normalnego spania :) wedlug mojej niezmiennej FL dziś powinna przyjsc @ a temperraturka poszla w gore :) odjęlam 0,3 od tego co bylo na termometrze tak proforma :) Czyli na wykresie jest ciupinke nizsza niz w rzeczywistosci :) i jakie wnioski? Takie ze jak jutro nie przyjdzie @ to prawdopodobnie juz nie przyjdzie :)

Wczoraj jeszcze wyczytalam ze wedlug metody Rotzera czy jak to sie pisze tempka ma sie utrzymywac ponad linia podstawowa, nie wazne czy raz jest nizsza a raz wyzsza, jak nie idzie ponizej linii to wsio ok. a takie wachanie to nic innego jak rózny wyrzut progesteronu w ciagu doby. raz jest wyzszy a raz nizszy.
No nic, byle do jutra...
ale mam takie pytanko - skoro tempka dzis poszla do gory, to jest mozliwe ze jeszcze dzis zaczne plamic? czy raczej juz nie i najwczesniej jutro?

mou to zaciskam kciukasy

a u mnie też nadal @ i cieszę się że zrobiłam bete, bo bym była teraz napalona jak pijany zając w kapuście... a tak teraz mam tylko rozkminę dlaczego mi się spóźnia

witam sie
Mou ja kiedys dostałam @przy temp 37, ale mysle, ze u Ciebie to nie jest mozliwe :) u mnie lekki spadek, ale tylko o 0,03 :) wiec sie nie martwie szczeglnie, ze wczorajsza zaklocona bo mierzylam 20 minut po czasie

fioletowa wiem jak to jest czekać , więc ta beta to pewnego rodzaju ulga, bo jak potem testowanko negatywne , to tylko mamy doła , a teraz jesteś przygotowana na @ i możesz być zaskoczona tylko pozytywnie :blink:

MOU jak się cieszę , że temp nie spada , wygląda mi na to , że będziesz się jeszcze cieszyć z II i CLO nie będzie potrzebne.

a ja dziś pnę się w górę z temp, test owu + więc nic tylko działać , ale m w pracy , więc nie wiem czy wieczorne serduszkowanie to nie będzie za późno? Strasznie się maertwię , że znowu straciliśmy szanse. Ostatnio przytulaliśmy się przedwczoraj wieczorem , więc brygada pewnie nie przetrzymała. ehhh

Hejka :)
Pajkaa - kiedy Ty testujesz ? za 3 dni? czy dopóki @ nie przyjdzie? (no ale żeby przyszła to lutkę musiałabyś odstawić)
No i ja też myślę że u mnie musi tempka spaść żeby @ dostać.
Alebur - no to do dzieła :):):) owu powinnaś mieć dopiero jutro, najwcześniej dziś wieczorem, lub w nocy, więc absolutnie nie jest za późno :):):)

Co do tej mojej teperaturki, to ja i tak na nic nie liczę, chociaż mam przez to jakąś tam nadzieję, bo podbrzusze nawet nie ćmi. W zeszłym cyklu czułam jakieś lekkie bóle, a teraz nic. Więc albo mi faza lutealna robi się ładniejsza, albo ... II ??? ale raczej obstawiam pierwszą opcję :)

reklama
heh a ja się zaczynam zastanawiać czysto teoretycznie czy ja na betę nie poszłam za wcześnie, jak późno może być implementacja po owu?
wiecie, od półtora roku nie miałam cyklu dłuższego niż 30 , wiem że 32 to też żadne opóźnienie, ale jestem zdziwiona...
jak dzis nie przyjdzie to jutro zrobię test

Do góry