reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Sweety, Aldo. Ja zawsze mam ochotę na kiszoną kapustę i PRAWDZIWE serdelki nie parówki. Ale takich już nie robią :(:(:(:( Pamiętam tę wędzoną lekko skórkę, taką nie mazistą tylko grubszą od wnętrza serdelka i bardziej twardą. To że się serdelek jakby rozwarstwiał od wnętrza do środka, a nie był zbitą mazistą masą...
Jedyny taki posmak mają teraz (podobny, ledwo co zbliżony ale troszkę jednak ) parówki wędzone sokołowa. Dokładnie "Parówki Wędzone"
A kapustę to chyba zrobię - i to jutro - taką prawdziwą wędzoną z ziarnami kopru i odrobiną kminku.
Mniami - baby wstrętne kusicielki :-D

A ja mam ochotę na słoik kiszonej kapusty! Oj, chyba bedzie drugi chłopak ;-)

Moja mama robi fantastyczną kiszoną kapustę w słoikach.:-)

Biorąc pod uwagę, jak znoszę tę ciążę to stawiam na dziewczynkę ;)

Aha...a zamiast serdelka zjadłam activię, co wieczór mam wrażenie, ze mój brzuch zaraz wybuchnie :/

Ostatnia edycja:
sweety na nic nie nastawiaj lepiej;) kolezanka moja stwierdzila, ze jako ze jej ciaza teraz jest inna od poprrzedniej (dziewczynka) to na pewno bedzie syn....no i bedzie druga dziewczynka:)
ja sie nie sugeruje niczym, nastawiam sie na synka, najwyzej bede miala niespodzianke przy porodzie:)

Kminek ble....
Ja mam ochote na boskie kabanosy i juz niedlugo sie ich najem w PL, do ie sobie wezme zapas;)
a na serio to na nic nie mam ochoty bo w czasie obiadu tak sie najadam ze do wieczora pekam w szwach......blee..musze sie opanowac.
No i tez niedawno zjadlam Activie, musze zwiekszyc czestotliwosc moich wizyt w wc;) siemie lniane i platki owsiane w koktajlu porannym nie pomagaja:(

Ostatnia edycja:
Moja mama robi fantastyczną kiszoną kapustę w słoikach.:-)

Biorąc pod uwagę, jak znoszę tę ciążę to stawiam na dziewczynkę ;)

Aha...a zamiast serdelka zjadłam activię, co wieczór mam wrażenie, ze mój brzuch zaraz wybuchnie :/

Sweety - mi każdy mówił że syn będzie. Mało tego. Ja sama byłam tego pewna !!! :) M był prawie że zawiedziony, bo on córkowy jest :) Jadłam tyle cytrusów że szok, a ponoć to na chłopaka :) ... no i proszę. Dziewuszka cudna moja kochana najsłodsza w całym świecie O TAK O TAK O TAK :):):):):)

Ollena - a paszteciki lubisz? Tam przeważnie idzie kminek :) a w co lepszych kabanosach jest kminek też :) Ja kocham ten smaczek :) Jak jeszcze sobie przypomnę takie suchary, twarde jak skała, które można było kupić w sklepach Społem to aż mnie w żołądku ściska...

Dobra - ja spadam spać :) poczytać...
No nic. Dobranoc kochanieńkie.
Rysica - Forum dziecko info to taka porażka że szok. Nie dziwię się że tam nie stacjonujesz dłużej... no normalnie big brother hi hi :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
MOU ja zjem kminek np w kapuscie jak mama robi, albo w chlebie jakims ale ubolewam ;-) paszteciki? takie robione? jadlam 100 lat temu jak moja ex niedoszla tesciowa robila;) w 'moich' kabanosach nie ma:)
no i wlasnie dostalam dobra wiadomosc, kumpela mi napisala ze w 12 tyg jest dokladnie usg a w 22 usg genetyczne w szpitalu, wiec w PL nie musze szukac:) najs!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry