reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Moniqa witaj, ja na urlopie 3 rok siedzę, więc zapraszam, możesz się przyłączyć, a tu w górach fajnie jest, tylko zabierz Dawidka, to się z moją Olką pobawią:-D:-D:-D:-D

reklama
Ale duzo piszecie dziewczynki :-) az milo ;-)

Co do plamien, to ja potwierdzam, tez mialam, tzn sluzik zabarwiony jakos tak @ - owo, ale @ jako taka to nie byla. Mialam tak 1,5 dnia z Simonkiem zrobilam w tym dniu tescik i wyszly II, teraz tez niedawno plamilam i tez 1,5 dnia i tescik negatyw...a @ nadal nie ma...

no wlasnie a ja nie, moze powinnam isd do lekarza?
wiesz, super,ze synek jeszcze siedzi ci w foteliku :-) moj jak tylko zaczal chodzic, to wylazil z niego ;-)

Olo siedzi wysoko i jeszcze mu nie opuszczaliśmy krzesełka, bo tak jest wygodniej go karmić. Zreszta on lubi siedzieć tak wysoko. Tylko czasem jak za długo siedzi to się buntuje. Ale to tez dobre miejsce żeby Olka uspokoić. Czasem jak za bardzo szaleje to go tam wsadzam i daje np piramidę z kółek a jak się wyciszy to puszczam z powrotem na podłogę.

Sylcia ojej bardzo chetnie bym się stąd wyrwała .... a Dawidka rzecz jasna ze bym ze soba zabrała :-):tak: ... przez prace mało czasu z nim spędzam :-(... gdyby to było taki proste to juz bym była u Ciebie ... ale kto wie, może kiedyś :-) ... a jaka miejscowość ?? :-p

Irlandia, Izabelka ... Dawidek to chyba tak poł na pół Wasze maluchy :-D ... są dni kiedy by najchetniej nie schodził z krzesełka, a są dni ze za nic w świecie go nie włożysz ...sztywny sie robi i ... nie ma bata ;-):-D

Gwiazdeczko ... hmmm ... a może test ma niespodzianke dla Ciebie i dlatego wychodzi negatywny :-)

Beza ja tez miałam plamienia ... oczywiscie załamka ze @ się zbliża, ale ... 4 dni póżniej zrobiłam test i ... Dawidek jest z Nami :tak::-) ... życze Ci aby u Ciebie bylo podobnie :tak:

Miłego dnia wszystkim staraczkom :-)

reklama
Dzień dobry msmusie.
Jeju,ja też nie mogę się wyspać. Rano jestem nieprzytomna,dopiero kawa jako tako stawia mnie na nogi.Ale to moja wina,bo synek śpi już o 19 a ja..siedzę do pólnocy.Wrrr..no a potem wiadomo,czasem trzeba wstać w nocy do małego no i dziś obudził po 6 rano.TEraz własnie piję kawkę pobudzającą mając jednocześnie oczy dookoła głowy bo synek wszędzie łazi i ściąga co popadnie (poluje na telefon)A że jeszcze porusza sie trzymając za coś to musze patrzeć bo już ma limo podbite i na brodzie siniaka.

Co do urlopu..hmm..no ja go własnie sobie przedłużyłam o rok(wychowawczy) W domu sie nie przelewa,wrecz marnie.No ale zalapalam sie na świadczenia i mama kochana zawsze pomoże i moja babcia.Wiecie,Szymonek jest taki kochany,zdrowiutki,obawiam sie ze jakby poszedl do żłobka to zaraz by sie coś przyplątalo,a na nianię nie stać,bo z pensji niewiele by zostało.Poza tym chciałam drugie dzidzi-a w pracy-stres zbyt duży. No i najważniejszy argument,praca do 17,zakupy,powrót do domu i najwczesniej jest 18,a mój synek idzie 18:30 spać.Oszalałabym z tęsknoty
No i tak naprawdę chyba po powrocie z wychowawczego będę zmieniać pracę,bo jakoś tam sie nie widzę już, a gdybym teraz zmieniła pracę to niestety,decyzja o dziecku musiałaby byc odłożona..a że młoda już nie jestem 31latek,to co,nie ma co odkładać decyzji o drugim dzieciaczku(mężuś jest starszy też)

A co do krzesełka-Szymonek tylko w nim je,o zabawie mozna zapomnieć

Do góry