reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

A ja dzieńdobruje z nad kubka herbatą!
Moreme ja rodziłam naturalnie, więc a bardo Ci nie pomogę. Słyszałam jedynie, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu po cc. Ale mimo wszystko niech się wypowiedzą bardziej doświadczone!! :-)

A tak w ogóle to chciałam się (chyba) :-) pożalić :-)
Dzisiaj dostałam @@@@ po tylu miesiącach :sorry2: Jestem w szoku!!
Po niedzieli idę się przebadać, kwas foliowy zakupię i do dzieła :tak:

Miłego dnia!

reklama
Dzień dobry!

Mogę dołaczyć i tutaj? Ja wprawdzie jeszcze się nie staram, ale teraz pracuję nad małżem żebyśmy się zdecydowali. Myslę o rodzeństwie dla synka i serduszkiem jestem z Wami... :-(
Teraz przed nami kilka ważnych życiowych decyzji i może jak już się wszystko wyklaruje to może i druga dzidzia się pojawi?

Tymczasem pozdrawiam i trzymam kciuki!

Irlandia mysle ze dziewczyny nie beda miały nic przeciw zebysmy dolączyły ;-) ... w sumie ja sie nie zapytałam, weszłam z buciorami odrazu :-D

Witajcie Moniqo i Irlandio, jak fajnie Was widziec !!! Zycze Wam zeby bylo jak zycza sobie Wasze seruszka! ;-)

Moreme ja rodzilam przez cc, ogolnie z przymusu, bo Simonek nie mial ochoty wyjsc, tak mu dobrze bylo.;-) A, ze po terminie bylo sporo i bylam po 2 kroplowkach wywolujacych i nic mnie nie ruszylo...lekarz prowadzacy zadecydowal o cc. Wspominam to b.dobrze, moze dlatego, ze nie mialam zednych powiklan...Ale moj lekarz powiedzial, ze jesli kolejna dzidzia tez bedzie po terminie, to nie ma co mi dawac kroplowek, bo i tak moj organizm nie zareaguje....bo mam jakies tam cos tam, no i od razu beda robic cc...tak wiec zadecyduje znowu los;-)

Witam Kochane z nad kubasa z kawusią.

Witam nowe dziewczyny.

Co do rodzenia, to ja również miałam cc, ponieważ moja córcia była ułożona pośladkowo zupełnie, z nóżkami wyprostowanymi nad główką ( od połowy ciąży), i od tego też czasu wiedziałam że będę mieć cc. Ale zaraz po porodzie w szpitalu dowiedziałam się że jeśli następna dzidzia będzie ułożona prawidłowo, i nie będzie inych przeciwwskazań, to drugie dziecko mogę rodzić naturalnie. Więc wszystko zależy od ułożenie dzidzi i wielu innych czynników. :tak::tak::tak::tak:

:-D Milego dnia dziewczyny :tak:
:tak: Dorotko, :-D Kasiu 2005 mam nadzieje ze w tym cyklu uda sie- fajny prezencik byscie zrobily dla swoich mezow i rodzinek.....hihihi......Kciukaski zacisniete za Was i za inne staraczki.:happy2:

Witam się i ja.
Moreme ja rodziłam naturalnie. Z tego co wiem po cc można rodzić naturalnie, ale to zależy od wielu czynników :baffled:.
Beza skoro przyszła @ to przynajmniej będziesz działać z czystą kartą :cool2:.
Moniqa widzę, że mamy wiele wspólnego. Ja też mam Aniołka (pierwsze dziecko) i synka Dawidka. Jaki przepysznie słodki ten całus od twojego synka :happy2:
Irlandia witaj, męża nakręcaj na fasolkę i do dzieła :tak:
Gwiazdeczka twój opis cytuję: "bo mam jakies tam cos tam" rozbawił mnie na całego :-D

Witajcie dziewczynki,
witam również Moniqę i Irlandię, oczywiście że zapraszamy również z buciorami, hihi

Ja tylko na chwilkę, bo synek troszeczkę przeziebiony (no tak,znów byliśmy w przychodni na szczepienie i tam ŁAPIE) z noska mu leci i maruda okropny, i ściaga wszystko dookoła,wiec ciezko w tej chwili wzrok skupiac na monitorze.Ale zerkam i czytam oczywiscie

Powiem tylko ,ze ja rodziłam przez cc,ale to z powodów medycznych (wada wzroku,niezbyt duża,ale możliwośc odklejenia się siatkówki była + cukrzyca ciążowa)więc decyzją lekarzy (i za moim lekkim przywoleniem).Myślę że druga ciąża też się tak skończy.Ale oczywiście ja też słyszałam o możliwość naturalnego. Moja koleżanka nawet próbowała rodzić naturalnie po cesarce i to dość szybko,bo 1,4miesiące po poprzedniej..ale niestety,na probach sie skonczylo,bo ona sie uparla ze chce rodzic naturalnie,ale po okropnie dlugim porodzie-10godzin,wielkim bolu i tak sie skonczylo cc. Szkoda mi jej bo przezyła ogromną traumę podczas tego drugiego porodu i jest na 100% pewna że nigdy więcej.No cóż..to decyzja każdej z nas (+medyczne)a raczej na odwrót. Wiem że straszą pęknięciem macicy podczas porodu..ale wiadomo to się zdarza,choć rzadko,ale trzeba mieć świadomość
Miłego dzionka dziewczynki

reklama
hej kobitki
alescie sie rozpisaly az milo; siadlam z kawusia i poczytalam co u was
witam nowe"stare"mamusie ;-)
dzieci slicznoscie wszystkie
Beza super,ze @@@przyszla, tylko sie brac do roboty hihi
Beatko podziwiam Cie, bo wiem co to znaczy byc sama; mam kuzynke, ktorej maz tez plywa; bardzo to przezywa :(
zdrowka dla chorowitkow; ja mojemu jak tylko kichnie pare razy robie syrop z cebuli-polecam; jak ktos chce moge napisac jak sie robi;
a ja wczoraj wrocilam i okropnie mi bylo; mam chorobe lokomocyjna, bol glowy, mdlosci od jazdy; koszmar
do tego zabraklo pradu-nie umyta poszlam spac o 21!!w nocy synek obudzil sie i bylo ciemni i ryk! nasza wina spi przy lampce...:sorry2: mleko zimne dostal bo wszystko na prad mamy!nie spal z tego wszystkigo 2 godz szok normalnie
teraz chyba odsypia hihi czekam zeby pojsc na spacerek; przychodzi dzisiaj nowa niania na 2 godz-trzymcie kciuki :tak:
milego popoludnia dziewczynki

aaa cp do porodu-mialam cc; zaczelam naturalnie, ale nie moglam wyprzec, okazalo sie ze miednice mam za waska!!! szok; badali mnie i nic nie powiedzieli, a ja sie meczylam :-:)-( po cc sie zapytalam czy nastepny porod tez bedzie cc ,to powiedzieli ze tak; ale--w ksiazeczce nic nie napisali...wiec az sie boje, ze znowu kaza wszystkie fazy przechodzic...bardzo bylam wymeczona

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry