reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Sylcia ja mam domek w Targoszowej ... jezdze tam w wakacje ... bo w zime to raz próbowaliśmy na łancuchach i ... nie wyszło ... strasznie stromo i ślisko ... może kiedys bedzie okazja sie spotkać :-)

Gwiazdeczko Ty nie mów chop :-p

reklama
Mamusiasynusia miłego urlopu, odpoczywaj sobie:-D:-D:-D:-D. Ja jestem od 3 lat na wolnym, zaczęłam chorobowym na miesiąc przed porodem, a teraz ciągnę urlop wychowawczy. I raczej do pracy nie wrócę bo mam za daleko :-:)-:)-:)no::no::no:
J a z Matim siedziłam 3,5 roku i pracy sprzed ciąży nie wróciłam ze względu na zarobki i dojazdy, bo w międzyczasie trzy razy się przeprowadzaliśmy. Teraz jak mysle o drugim to mam dylemat, bo do pracy mam dosławinie dwa kroki (hehhe za płotem) i niewiem co bym zrobiła w takim wypadku. Chciłabym już miec taki problem, ale niestety fasolki nie widać.

Dorota27 a niom mamy wiele wspolnego :-) ... może wspolnie tez zaciązymy ... znaczy kazda z osobna ale w tym samym czasie :-D;-)

A tak poza tym dziewczynki zabierzcie mnie ze soba na urlop :-D:-) .. bede grzeczna :happy2::-D:blink:
Dawajcie do mnie. Niby mieszkam w Warszawce, ale w fajnym miejscu, bo z okien widze piekny Rezerwat Przyrody i można tam chodzic na spacerki. Do tego do Konstacina mam blisko to na tęrznie byśmy sobie skoczyły.

Ale duzo piszecie dziewczynki :-) az milo ;-)

Co do plamien, to ja potwierdzam, tez mialam, tzn sluzik zabarwiony jakos tak @ - owo, ale @ jako taka to nie byla. Mialam tak 1,5 dnia z Simonkiem zrobilam w tym dniu tescik i wyszly II, teraz tez niedawno plamilam i tez 1,5 dnia i tescik negatyw...a @ nadal nie ma...
Może za mała betka, aby wyszedł. Trzymam kciuki.

dzien dobry
ile spicie,zeby sie wyspac? :confused:
ja nie moge od jakiegos czasu i mam wory pod oczami :-:)szok:
Ja spie jakieś 6-7 godzin. Dzis miłam sie wyspać, ale Matiś oczywiście przyczłapał do nas do łóżka przez 7, a wczoraj poszliśmy późno spać, bo oglądaliśmy jakiś film. T dzis zły chodzi od rana - pewnie z niewyspania. Po obiadku położe go do łóżeczka to będe mieć spokój:tak::-D, a może i Matiś z nim zaśnie to sobie odpoczne.

Dorotko1,ja o drugą dzidzię starałam się juz jak szymus miał 3 miesiące.Nie ma co czekać i tak chodzę niewyspana,a jak się przyzwyczaję ze przesypiam cale noce,czyli do dobrego i zacznie się na nowo..to oj oj.
No poza tym mam dobrego męza,który bardzo pomaga i w tym najgorszym okresie niemowlęcym wstawaliśmy oboje,na zmianę (nie karmiłam piersią,bo szymonek nie chciał-uroki cc i tego że od razu dziecka nie miałam przy sobie dopiero 4 dnia)

witam dziewczyny:tak::-)

pisze tu bo piszą kolezanki z drugiego watku
i niespodzianka bylaby mila niepowiem
a starac sie bedziemy dopiero od stycznia 2009 jak odstawie tabletki:-D

Witam dziewczyny!!!Nie staramy sie jeszcze,ale moj mezulek mnie caly czas zacheca ;-),takze kto wie moze niedlugo zagoszcze tu na dobr

:-D

myslalam ze raczej ludzie robia dluzsze przerwy miedzy dziecmi a tu prosze!Mila niespodzianka!!!!!!
a ten odstep to dlatego ze moj kot wskoczyl na klawiature!!!!!!!:-D
pozdrowionka dla wszystkich i powodzenia
ps-jak cos to moj facecik preferuje dziewczynke ,mi jest to obojetne ,tylko ze mamy bardzo duze prawdopodobienstwo ciazy blizniaczej

Nie dziękuję Beatko :-p.
A tu mam coś dla starających się o córeczkę:

i coś dla starających się o synusia:

Ja już chałupke wysprzatałam przed "wizytacją" teściowej i mam na dziś spokój.
Umówiłam się dziś z chirurgiem dziecięcym na czwartek (normalnie w szoku byłam, że w szpitalu są takie krótkie terminy) - ma ostatecznie zadecydować czy Matiś będzie miał zabieg. Moje skarbki ma stulejke i miał już dwa razy zabieg - niestety to nic nie dało. Małż mówi, aby poczekac z tym kilka lat, bo u takich małych dzieci robi się to pod narkoza, a to jest ryzyko. Tylko boje się tego, że jeśli teraz nie zrobimy to mogą mu się zacząć jakieś infekcje wdawać. Do tego jak jest mały to przynajmniej nie będzie tego pamiętał.

Mamusiasynusia Dawid też ma stulejkę. Dostał na razie maść Betnovate i po stosowaniu tego wreszcie mogę ściągnąć mu napletek (przedtem było to nie możliwe). Trzeba tylko codziennie zdejmować mu napletek i lekko przemywać, ponieważ jak tego nie robię to zaraz mu czerwienieje i boli fifunek i napletek znowu nie chce schodzić. Na razie nie widzę konieczności zabiegu, zobaczymy później. Ale jeśli u was to już duży problem to moim zdaniem im szybciej tym lepiej

reklama
Dorotko my nigdy nie dostaliśmy maści - chociaż mówiłam o tym lekarzowi. Mały miał zabiegi odklejenia, ale teraz to jest po nich nawet gorzej, bo kompletnie nie widać mu grzybka i ujście jest tak malutkie, że prawie nie widać go. Pójde do lekarza to zobaczymy co powie, aż mam pietra.

Do góry