reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Jamama głowa do góry , z tego co czytałam to @ ma przyjść 7.10 , więc jeszcze nic straconego . Przecież na testach nawet pisze , żeby robić go W DNIU SPODZIEWANEJ @. Są tu dziewczyny , którym pozytyw wyskoczył po 2 tygodniach od terminu @. Ale wiem co czujesz przyżywałam to samo w zeszłym m-cu , wsłuchiwałam się w każdy ruch organizmu, a tu przyszła spóźniona @ i zaczynam na nowo ! Ale mam nadzieję , że tym razem się uda.

Ale ja cały czas z nim rozmawiam, a przynajmniej próbuję. Powiedziałam mu nawet, że ślepa i głupia nie jestem i widzę, ze się odsunął. Czy on myśli, ze mnie jest fajnie, że nie możemy się kochać??? Ja wiem, że dla M seks jest BAAAARDZOOO ważny, on mógłby zawsze i wszędzie i wiem, że już z tego powodu kryzysy mieliśmy, jak po jednych tabletkach anty moje libido było na poziomie zero. A teraz...mam po prostu wrażenie, że zaczął widzieć we mnie rosnącego wieloryba, a zapomniał, że jestem jego...dziewczyną, przyjacielem.

Właśnie poprawiłam sobie humor malinami :-)mniam

I czekam na 18.00, bo wtedy pędzę do gina.

Nie łam się faceci nie rozumują tak jak my. Ja zawsze kiedy mam potrzebę przytulenia , pocieszenia to on się odwraca.... faceci nie mają daru empatii niestety

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Sweety a może Twój M boi się tez że jak się do Ciebie za bardzo "zbliży" to uszkodzi dzidziulkę ? I też tym się stresuje. A wchodzi w grę wspólna kąpiel, jakieś przytulanki, przebieranki :D czy masz zakaz całkowity jakiegokolwiek wysiłku ? To dosyć dziwaczne, że faceci traktują sex jak antydotum na stres ;/ Ja jak jestem zestresowana czy o czymś intensywnie myślę to też nie mogę i nie w głowie mi miłość :) a chłop to zawsze może i zasypia potem jak niedźwiedź a kobietka zostaje z myślami i lata do dziecka kilka razy w nocy :p no u mnie tak było :D

Alebur dziękuje za pocieszenie
ja jestem tak rozkojarzona i senna, że nawet mój M pytał co się ze mną dzieje :D Jak przyjdzie nieszczęsna @ i będzie sprawa jasna to chyba zrobię sobie jakieś badanie krwi bo to nie jest normalne :D

Ostatnia edycja:
JaM - ja na razie mam całkowity zakaz seksu, mam leżeć i odpoczywać. I tak nie leżę cały czas, bo bym zwariowała, ale nie sprzątam, nie prasuję, nie noszę zakupów, nawet nie mogę się przejść do sklepu. Moja aktywność ogranicza się do poruszania po domu, zrobienia jakiegoś obiadu, pojechania po Piotrka do szkoły. Czasem po drodze robimy z Piotrkiem zakupy, ale wtedy już mój synek nosi torby, rozpakowuje.
Mam nadzieję, ze dzisiaj gin trochę poluzuje to moje embargo na wszystko, zwłaszcza że już nie plamię.

Witajcie:)
Ja mam dzisiaj w pracy luzzzz.
My_sweety, nie martw się. Facet to facet.... Masz nas, co prawda nie poprzytulamy Cię, ale zawsze możesz się wygadać/wypłakać do kompa. Głowa do góry.

A mnie ciągle boli jajnik. Nie wiem czy miała owu czy nie. Cholera mnie bierze po ty, CLO.

Mou dzieki, do Londynu daleko a do manchesteru jeszcze dalej :/ chyba zastosuje chwyt z emergency ;-) chociaz troche sie boje tak kusic los. Ale robie to dla mojej kruszynki :-)

sweety trzymam kciuki za wizytę i poluzowanie reżimu a jak nie to ci powiem, że da się przeżyć, heh sama leżałam pół ciąży ze wstawaniem tylko do wc i sie udało
ale mam nadzieję że ci poluzuje...

Sweety muchy w nosie tak szybko miną Twojemu M, że nawet nie będziecie pamiętać że były pochmurne dni :D Zejdzie mu ciśnienie, to będzie Cię nosił na rekach :tak:

A ja idę do fryzjera, a co ! Mój M tez twierdzi że poprawi mi to nastrój :p
Trzymajcie się kobitki dzielnie ! Liga broni, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi :-):-)

sweety trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte! niech gin sie zlituje! ;-)
MamaJa mi test wyszedl kilka dni przed spodziewana @, nie wiem ile dokladnie, bo ta @ miala byc wczesniej w tym ciazowym cyklu. W kazdym razie to cienie byly, dziewczyny mi tu nie wierzyly, kazaly sie nie cieszyc ale ja pewna bylam:) No i tez od owulacji doslownie mialam wieksze bolesne cycki, bylam senna, sztrasznie na wszystko i wszystkich zla i ciagle sie wydzieralam. Mm byl pewny, ze dostane @, bo tak sie zachowywalam. Ale cycki przed @ nie bolaly mnie nigdy i nie rosly mi... A wiec poczekaj jeszcze i nie przekreslaj cyklu. Zreszta ja tez po takich negatywnych testach w polowie cyklu plakalam i ubolewalam, ze sie nie udalo, ze ostatni miesiac staran (w czewrcu nie chcialam juz rodzic) i wszystko na nic, musze czekac do nastepnego roku.
Takze glowa do gory!!!!!!

reklama
Pajkaa - tak mi się wydaje, bo Ana tylko wstrzymywała oczyszczenie się pustego pęcherzyka. Nie pamiętam dokładnie, ale Ana chyba nie wspominała że ma problemy z progesteronem, czy krótką fazę lutealną. Ale to sprawa indywidualna. Jeżeli lekarz jej każe to oczywiście musi brać, ale jeśli bierze jak większość dziewczyn pro forma, to warto zobaczyć czy jeśli jest ciąża i nie ma plamień to wtedy nie trzeba brać lutki bo po co? Tak sobie tylko gdybam :)
A chodzi konkretnie o to, że Ana sobie wypominała że posłuchała lekarza i przestała przyjmować luteinę.

A mój wykresik ładniutki hi hi :) szkoda że nici z tego wielkie będą :)

Pajkaa - faktycznie możesz mieć felerne testy, bo mi się wydaje że owu miałaś koło 19dc. Piękny wyraźny spadek i wzrost, no i duuużo serduszek... hi hi :)

powiem Ci takze bez względu czy ciąża ma być czy ma byc puste jajo, czy ciaża ma być poroniona to luteina tego nie zmieni:)każdy lekarz zaleca odstawić lutkę sprawdzic testem jak + to brac dalej, ale przecież luteina nie jest odpowiedzialna za puste jajo, za to, ze zarodek powstanie:) ja odstawilam na 3 dni lutkę potem wyszedł kolejny test juz pozytywny i wtedy zaczęlam ponownie brac, ale fakt faktem jest to, ze to co natura chce to zabierze i leki niestety tutaj nie pomogą :/

cZESC dziewczyny,
Ana przykro mi bardzo, ale wierze, ze czas zaleczy rany i Twoj maz sam bedzie chcial dzialac, ochloncie i do dziela :-)
Mou ale fajny wykresik, Ty tez dzialaj !!!!!!!! :-)
Pajka - czemu sie dolujesz? glowa do gory, skoro juz niedawno sie Wam udalo to teraz tez sie uda!!
Rysica jak tam Szymek z rana?

dziewczyny a ja mam brzuch strasznie wzdety, mam mdlości i dziwnie sie czuje. I caly czas sie zastanawiam kiedy "zaszłam" ... Powiem Wam, ze z sexem u nas bylo nie za bardzo z mojej strony bo cos mnie tam bolało troche, kochalismy sie dokladnie dzien przed wyjazdem do PL i dzien przed powrotem do UK, czyli 25 sierpnia i potem dopiero 14 wrzesnia. I tyle. I przeciez 8 wrzesnia bylam na betce, negatywna... Strasznie dziwna sprawa, moze Wy cos wymyslicie? A moze to blizniaki ?:D hihihi

oj moje samopoczucue jest kiepskie:/

Fioletowa możliwe że PMS ... czort wie zresztą ;/
Zniosę ból piersi i inne dolegliwości mniejsze lub większe, ale tak strasznie chce mi się spać że walczę ze sobą żeby nie legnąć gdzieś w kąciku na drzemkę. To jest okropne, muszę popracować, skupić się później wysprzątać chatkę - teściowa dziś przyjeżdża z wizytą :p Usypiam na siedząco ;///

Dziś zaprowadziłam Julę do przedszkola i płakała jak ją wprowadziłam na salę, dzieci były zebrane w innej sali dopiero później przechodziły na swoją, Słyszałam jak płacze i byłam poirytowana,że żadna z przedszkolanek do niej nie podeszła, tylko stały i chłeptały kawę plotkując. Widziałam ją kątem oka schowana za regał :) Czekałam aż przejdą na ich salę motylkową i widziałam jak wyleciała jak z procy sama, pierwsza z płaczem do swojej sali. Ze swoim miśkiem pod pachą :( ale mi było jej szkoda :( Ja nie oczekuję żeby ją niańczyli, ale jak widzą że płacze to choćby któraś podała jej chusteczkę czy powiedziała coś do mojego serduszka ... Uważa, że to jak zostanie rozpoczęty dzień w przedszkolu będzie rzutowało na kolejne poranki. Moim zdaniem takiego zagubionego płaczka powinno się uspokoić albo choć przekierować jego uwagę. Jak jest taka inna przedszkolanka, ciepła kobietka to zawsze mówi do Julki, zawoła ją, pocieszy i jest dobrze ale dziś była ta "inna" która średnio lubię ... Zawsze ma taką minę, jakby chciała powiedzieć chrzańcie się, za mało mi płaca żebym się wysilała ... ech Ona tak patrzy na mnie spod byka, bo zwróziłam jej uwagę. Kiedyśprzychodze po Julkę a moja mała na dworze w samej bluzeczce, nieubrana - a było chłodno. Nauczycielki siedziały w kurtkach. I pytam ją dlaczego dziecko nie ma kurtki, zaczęła się tłumaczyć wymijająco, mówi że dzieci mówią czasem że nie mają kurtki czy sweterka, że mama nie dała etc i dzieciak sam idzie tak na dwór. Mówię jej że trzylatek nie może sam decydować jak wyjdzie na dwór, że to osoba dorosła podejmuje decyzje i powinna zwrócić uwagę jak dziecko wybiega na plac zabaw. To znaczy, gdyby Julka powiedziała że wyjdzie tylko w samych gatkach to ona by się zgodziła ...

masakra u nas panie "opiekują sie takimi płaczusiami:)

Ale ja cały czas z nim rozmawiam, a przynajmniej próbuję. Powiedziałam mu nawet, że ślepa i głupia nie jestem i widzę, ze się odsunął. Czy on myśli, ze mnie jest fajnie, że nie możemy się kochać??? Ja wiem, że dla M seks jest BAAAARDZOOO ważny, on mógłby zawsze i wszędzie i wiem, że już z tego powodu kryzysy mieliśmy, jak po jednych tabletkach anty moje libido było na poziomie zero. A teraz...mam po prostu wrażenie, że zaczął widzieć we mnie rosnącego wieloryba, a zapomniał, że jestem jego...dziewczyną, przyjacielem.

Właśnie poprawiłam sobie humor malinami :-)mniam

I czekam na 18.00, bo wtedy pędzę do gina.

daj znac co u gina i nie martw sie jA PODCZAS CIAZY mialam mega ochote a moj M stwierzil, ze dziecka w głowe nie bedzie bil:p)

JaM - hihi...też nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła pójść do fryzjera

a czemu chcesz czekac :)

Mou ale nie pasuje mi ta tempka z wczoraj i dzisiaj za niska na potwierdzenie owu :/

Do góry