reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena - u nas karpatka znika w ciągu kilku godzin dosłownie:-). A jaki termin CI wychodzi licząc od ostatniej miesiączki? Mnie wg miesiączki wychodzi koniec kwietnia, ale myślę, że będzie tydzień później, bo ciąża jest młodsza.

reklama
Wg miesiaczki wychodzi mi 23 maj.
sweety ja bym chciala umiec robic prawdziwa karpatke, robie Gellwe ;) Wlasnej roboty podobno robi sie bardzo dlugo, z pudelka 20min i gotowe;) Ja jem, mm dziubnie kwalaeczek albo czasemi nie tknie bo on tylko szarlotke toleruje a mi sie juz znudzila... Wiec sama musze zjesc, bo dziecko tez nie tknie, tez tylko szarlotke..

Ja szarlotke umiem, sernik pyszny, jakies tarty i ciasta owocowe, makowca z jablkami, ale karpatka to wyzsza szkola jazdy ;) Moja 'ex tesciowa' dala mi niedawno przepis na pyszna karpatke (uwielbialam jej akrpatke) to mi kopara opadla, bo musialabym stac w kuchni pol dni a i tak pewnie by nie wyszla;)

Akurat M idzie do polskiego sklepu po jakąś kiełbaskę to mu każę kupić. Moja mama chyba kiedyś robiła z pudełka i była pyszna. JA robiłam samemu, też była przepyszna, i wcale długo się nie robi. Różnica w czasie tylko taka, że trzeba jaka rozbić żółtka oddzielić i w ogóle odmierzyć wszystkie produkty, tylko taka różnica. A że nie chce mi się tego teą robić to niech mi kupi gotowca :)
Myślałam też o falach dunaju, ale nie wiem jak by mi wyszło... może jednak fale dunaju.. hmmm... muszę pomyśleć :)

Hmm...a ja od dzisiaj mam mocne postanowienie - zero słodyczy. Jak leżę i się nie ruszam, to słodycze nie wskazane. Będzie ciężko, bo ja uwielbiam czekoladę i normalnie jak inni zaczynają dzień od kawy, to ja zaczynm od batonika czekoladowego, ale muszę być twarda, żeby za jakiś czas nie przypominać wieloryba.

sweety zero slodyczy, owocow i sokow owocowych najlepiej tez:/ Przynajmniej do czasu az wstaniesz z lozka;)

MOU fal dunaju nie jadlam, nawet nie wiem jak to wyglada;)
a ja mam taki brzuch jakby wzdety, dodatkowo mnie boli wiec nie moga wciagnac i wygladam jakbym byla w ciazy... no i noga mnie dodatkowo od wczoraj napitala...moge ibuprom? Jak ja sie tak posypalam po zzo, to nie wiem co bedzie po drugim..

Ibuprom w ciąży raczej niewskazany. Można brać, ale ostrożnie leki zawierające paracetamol.
Ollena - owoce jem, ale niedużo, jakoś witaminki muszę maluszkowi dostarczyć. W zasadzie tylko trochę śliwek i jabłko dziennie. Bo niestety moich ulubionych owoców - truskawek, czereśni, to o tej porze już nie ma:/
Na drugie śniadanie zjadłam pomidora z jogurtem naturalnym. Zaraz na chwilkę wyjdę, pojadę po Piotrusia do szkoły. Wieje, dzisiaj i głowa mnie boli :/

reklama
pomidor z jogurtem- kosmos dla mnie, bym mnie przelknela ;-)
truskawek nie zamrozilas sobie?
U nas caly czas sa truskawki, jeszcze dobre ale z czasem beda sie robic bezsmakowe. Oj za rok nie zdarze do PL na truskawki :(((( przypomnialas mi..

Do góry