reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - nam się udało (ale bez testów i specjalnego celowania, na zasadzie jak ma być to będzie;-)) w 9 cyklu od odstawienia antykoncepcji. Ale fakt, że cykl w krórym się udało był łóżkowo bardzo intensywny...słońce, wakacje i sprzyjąjące okolicznosci przyrody hihi

reklama
wiecie co ja z ta beta to nawet nie wiem za bardzo o cob tzn. wiem badanie ale ile powinno byc na pozytywny wynik ile na negfatywny nie mam pojecia...;/ a poza tym teraz jestem sama z szymkiem wiec nie bardzo mam jak robic badanie a w poniedzialek jade do swojego pensjonatu do pracy a ze to poza miastem to tez nie zrobie no ale w niedziele termin miesiaczki wiec jeszcze spokojnie poza lekkim cmieniem w podbrzuszu totalnie nie mam objawow wiec staram sie nie nakrecac ...za bardzo oczywiscie;p

Mou ale gdyby sie jednak udalo to u nas tez 6 cykl staran...moze to szczesliwa cyfra;)

Beta hcg - jesli jesteś w ciązy to normy mówią, czasem laboratoria podają różne normy jest większa niż 2 lub niż 5, z potem bardzo szybko wzrasta, śednio 66% co 48 godzin. Jeśli jest mniejsza niż 2 to ciąży nie ma.
I te normy wyglądają tak:
Normy hcg (total hCG)
Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156
Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870
Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500
Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300
Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000
Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000
Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000
Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939
Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074
Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818
Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173
Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585
Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465
Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360
Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183
Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771
Ciąża 21-39 tydzień 2700 - 78100

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml
3 5 - 50
4 4 - 426
5 19 - 7,340
6 1,080 - 56,500
7-8 7,650 - 229,000
8-12 25,700 - 288,000
13 -16 13,300 - 254,000

Kasiurek - nasienie było badane dwa razy i jest słabe. Przed owu jest minimum tydzień bez przytulanek, więc powinny wytrwać. Fakt faktem badanie było robione zawsze po 3 dniach bez bzykanka. Może to zbyt krótko. Lekarz kazał wstrzymywać się dwa dni, więc my się wstrzymaliśmy za każdym razem 3 dni. Ale jak podczytywałam wypowiedzi na temat badań nasienia, to nawet tydzień powinno się wstrzymać przed.
Sprawnych w ogóle jest 5%, może po tygodniu wstrzemięźliwości przed owu jest tych procent nieco więcej. Powinno być.
Sweety - u nas już szósty cykl minął... może siódemka będzie szczęśliwa??? :-)

MOU ide zaraz na poczte i wysylam :) daj mi znac jak dojdzie... mam nadzieje, ze w ogóle dojdzie...

trix trzymam kciuki za wyraźniejszy test

Rysica zrob testa :)

ja zaliczam na wykresie jakies niziny :-D:-D

Pajkaa - pewnie że dam znać :) Od dzisiaj łykam jeszcze magnez B6, wiec zobaczymy co to pomoże.
Może Ci zaraz tempka na owu ładnie skoczy co? Mi też dziwnie mocno w dół poszła. Jakby na owulację znowu. Po południu zrobię teścika, więc się okaże.
Mi to się wydaję że zajde tak jak nie chciałam, i będzie dzidzia na lipiec sierpień. Co mi nie pasuje zupełnie, bo nie wyrobię z temperaturą na dworze i alergią. Ale nie odpuszczę sobie przecież.

MOU temp w UK nie jest taka zla przeciez. Ja bym chciala rodzic w lipcu ale gdytbym mieszkala w PL, bo tutaj lato nie jest odpowiednie dla dzieci, ani dla mlodszych:( bysmy musieli cale lato w pajacach i pod kocami sie ukrywac, a tak to same bodziaki i sukieneczki (hahahaha marzenie) kupimy:))) Lato to najlepsze (polskie!) miesiace na porod, dziecko mozna wszedzie przebrac, bo prawie nagie w wozku lezy, mozna calymi dniami na zewnatrz byc, na basen bedziemy chodzic, Patryk w basenie a my na kocyku albo tez bedziemy sie moczyc w basenie:) takze szkoda, ze nie kwiecien (wczesniej moglabym do PL poleciec) ale maj tez jest ok :-) Byleby mi lekarz jutro nie oznajmil ze termin bedzie na poczatek czerwca....wrrrrrrr
No i ja trzymam kciuki za trix, moze kup jakis inny tani test na ktorym maja wyjsc 2 oczywiste kreski:-)
Dzis obiadu nie musze robic, maz wczoraj pizze zrobil, zaraz karpatke bede robic, tylko jako ze sama ja jem, musze sie wyrobic przed sobota bo rano wylot :-)))))))0

Ollena - o to właśnie chodzi, ja nienawidzę upałów. JA bym mogła mieszkać całe życie na Alasce! Jak jest gorąco to puchnę. Jak zimą byłam w ciąży - koniec ciąży, to byłam szczęśliwa, bo zero pylenia, kichania, a jak było mi za gorąco w domu, to wychodziłam na ogródek się ochłodzić.

reklama
No to wybralas chytba dobry kraj dla siebie! :-)
Ja uwielbiam upaly... jak jest np 30 st i jest mi za goraco zeby wyjsc to chlodze sie w domu ale z mysla ze w kazdej chwili moge wyjsc i pobiegac boso po trawie, ogrzac sie:-) nienawidze siedziec w domu kiedy za oknem jest zimno i nie ma nawet opcji zeby sie wygrzac na sloneczku...
Dlatego caly rok licze dni do lata, polskiego kiedy jest tak cieplo i cudownie i moge nawet w samych majtkach biegac po podworku:-)))

Nienawidze IE za ta pogode!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry