Witam sie,
Co do wozkow, trojkolowcow to nie wiem, jeszcze nie probowalam, ale Wiunny Speedi wszyscy chwala i ma najwieksze siedzisko ze wszystkich spacerowek plus wielkie pompowane kola. Ja chce taka spacerowke tylko po to zeby miec na zimowe, sniezne dni bo z moim maclarenem xlr jestem uziemiona w domu. No i podejrzewam, ze i tak zaraz z gondoli przesadze do maclarena, ale spacerowke quinny chce miec jako druga, w zanadrzu.
Co do fotelika!
kasiurek i tu bardzo sie z Toba nie zgadzam!!! Wszedzie mowia, nawet ten koles od dzieci w DDTVN wypowiadal sie jakis czas temu, ze wozenie maluszkow w fotelikach jest bardzo zdrowe, maluch jest tam w idealnej dla siebie pozycji, tak jak w lonie matki. Poza tym moj maly dlugo krzywil glowke, bylam i kiklu lekarzy i kazdy mowil, zeby Patryk jak najdluzej przebywal wlasnie w foteliku i dodatkowo zebym mu podkladala cos pod glowke z jednej strony. Zreszta P. od malego lubial byc w foteliku i zawsze w domu w nim byl jak cos robilam a na zakupach jak mowisz bylam lolitka ktora z auta przekladala fotelik z dzieckiem do wozka i wszyscy byli zadowoloeni bo jemu bylo wygodnie, wszystko widzial i nie bylo darcia z niezadowolenia. Takze te lolitki chyba robia dobrze!!!
Ja jeszcze mysle nad tym wozkiem, bo mm mowi ze przeciez rodzimy w lecie, Maclaren nam wystarczy, w sumie tez zawsze mowilam, ze nie chce zadnego innego wozka jesli bede rodzic w lecie, bez gondoli sie obejde a w Maclarebnie jest bardzo duzo miejsca, ma materacyk i takie cos za glowke zeby noworodkowi nie latala na wszystkie strony
No i co do wozka 8w 1. Trzeba go naprawde dobrze dobrac. Ja dostalam Chicco Cortine od tesciowej z USA, nie mialam wyboru, jak mowie fotelik nam bardzo posluzyl a spacerowka w wieku 6mies zrobila sie za waska i kupilismy Mcl. Takze teraz zwracam uwage na szerokosc spacerowki, a do Quinny Speedi zmiesci sie nawet 4 latek.
Aa i xlandery stanowczo odradzam! Prowadzilam taki, jest ciezki masakrycznie, jak dziecko ma ok 8 miesiecy juz to co z tego ze sie miesci jak nie da sie pchac doslownie! No i znajome ktore maja ten wozek od razu kupuja lzejsze spacerowki bo xlandera pchac sie nie da:/