reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hejka :)
No i co Wy na to? Spojrzycie na mój wykres... ? Dziś tempka spadła o 2,5 kreseczki... w 8dpo. A o spadku implantacyjnym mówi się że najczęściej (jeśli w ogóle występuje) że dochodzi ok 8-9dpo !!! Ciekawe czy to zbieg okoliczności ??? aż zmierzyłam dwa razy. Raz zaraz po otwarciu oczu - drugi raz - poszłam do kibelka. wstawiłam wodę, zrobiłam herbatkę... znowu mierzę i tylko 0.03 więcej, więc nie było błędu w pomiarze.
I znów długi dzień, bo nie mogę się doczekać jutra, ciekawe czy tempka pójdzie do góry? :-D
Można by to uznać za spadek przed kolejną owulacją, ale śluz gęsty, nie do określenia. Szyjka zamknięta na 4 spusty, średnio wysoko.
Można też uznać za zbliżający się okres, ale jakim cudem 12dc ???
Od wczoraj za to mam wilczy apetyt, i jak zobaczyłam cukierki - trufle czekoladowe to zjadłam 8 na raz!!! A ja nie lubię słodyczy. Jak zjem jakiegoś cukierka raz na ruski rok, i to jednego to max. Po jednym takim truflu to bym się zasłodziła... a wczoraj !!! 8 trufli... ale dobre były :-) no - a teraz właśnie już jestem po sałatce warzywnej ! o 6 rano !!! :eek::eek::eek:
No nic, dziś jedziemy na carboot kupić niuni jakieś lego duplo cy cuś. Może jakie fajne ciuszki...
No i może dzień szybciej zleci...
Jeśli to dół implantacyjny, to mogę zatestować pojutrze, o ile tempka pójdzie do góry... co Wy na to?

ALDO - przecież Ty nas wykończysz !!!! ;-)

reklama
MOU - oby to było to!!! :) chociaż wiesz, powiem Ci, że nie każda implantacja się udaje, i dzewczyny na dziecko-info mi mówiły, że one często mają takie spadki jak implantacyjne (a po 20 i więcej cykli prowadzą obserwacje), potem tempka rośnie a @ i tak przychodzi, więc ja Ci radzę tak czy siak 14 dpo zrobić test dopiero...

U mnie tempka znów w górę nieznacznie, ale już nie zaznaczam jako zakłóconej, bo już wczoraj i dzisiaj się dobrze czuję, nie jestem już przeziębiona.

Iiiiiiiiii akwarium już u mnie stoi ;P Puste bo puste, ale jest :D Tzn jest ciut wody, bo moczy się w niej korzeń obrośnięty mchem i anubiasek na kamianiu :)
Już się nie mogę doczekać, jak wzmocnimy komodę i będę mogła je zalać i obsadzić roślinkami ;]

Hello,
MOU bez nerwow, sama wiesz ze testy tak szybko nie wychodza, poczekaj jeszcze. Ale trzymam kciuki of kors:-)
Ja mam faze od tygodnia na mozarelle z pomidorami i o dziwo slodkiego mi sie za bardzo nie chce...

A ja jestem hepi bo kolezanka mi doradzila ginekologa polskiego ktory prowadzi cala ciaze za darmo!! tylko za pierwsza wizyte sie placi a pozniej bede miala normalna opieke w ciazy tak jak w PL :-)))) zaraz bede do niego dzwonic i umawiac sie na koniec nast tygodnia:-)

Dzień dobry :)

zaraz 11ta, a mnie spać się chce...i zgagę mam...bleee.
Piotrusia wysłałam z listą po zakupy, sama niestety nie mogę...nie chce mi się leżeć, więc się trochę kręce po domu, zaraz zacznę przygotowywać (na siedząc oczywiście)filety z kurczaka z mozarellą.
Może jednak nie było tych wyników o 18tej i będą dopiero w poniedziałek, i dlatego Aldo się nie odzywa.
Ollena - super, ze będziesz miała możliwość chodzenia do gina w ciąży

O kurka! My 5 godzin na nogach - non stop. Nic nie było na carboot kupiłam tylko dwie parasolki - jedną dla mnie jedną dla niuni do przypięcia na wózek.
Jakoś mi może minie ten dzień szybciej niż myślałam :-)
Rysica - ja też się naczytałam o tym spadku, że jedne mają a jedne nie. I np zrobili test taki na FF
23% kobiet u których zanotowano spadek w 8dpo zaszły w ciążę
11% nie zaszło. Ten test był przeprowadzony na podstawie 116 ponad tysięcy wykresów.

• 11% of charts that showed ovulation but did not result in a pregnancy displayed this pattern.
  • 23% of charts that showed ovulation and did result in a pregnancy showed this pattern.
  • Of the pregnancy charts that showed this pattern, the most likely days for the dip to occur were between 7 and 8 days past ovulation.
The data suggest that this pattern is indeed more likely to result in a pregnancy.

Trochę mnie pocieszają te wyniki, szczególnie, że to właśnie mój 8dpo.
Ale oczywiście okaże się później, teraz mogę tylko mieć nadzieję, nic więcej, bo tak jak piszesz... często nie zagnieżdża się poprawnie, i ja też zdaję sobie z tego sprawę... niestety ... ;-);-);-)

MOU - a co z resztą kobiet ? z tymi 76% u których odnotowano spadek? No bo po takim spadku można albo zajść w ciążę albo nie ;PNo bo rozumiem, że 100% to są kobiety u których zanotowano spadek? Chyba, że 100% to kobiety badane, z czego u 24% odnotowano taki spadek?
bo coś mi chyba matematyka szwankuję ;P

tak czy siak trzymam bardzo mocno kciuki!!! :D

reklama
Też się nad tym zastanawiałam, i doszłam do wniosku, że reszta nie miała spadku. A wziętych zostało do badania ponad 116 tysięcy wykresów.
Ze 100% - 11% miało spadek, ale nie zaciążyło, 23% miało spadek i było w ciąży, a 66% w ogóle nie miało spadku więc nie były brane pod uwagę, bo badanie miało wykazać ile kobiet ze spadkiem jest w ciąży a ile nie jest. Wychodzi na to - że ze spadkiem tempki zaciążonych jest o ponad 100% więcej niż nie zaciażonych.
A swoją drogą ciekawe ile z tych 66% było jednak w ciąży - szkoda że tego nie napisali...
Rysica - ja bardzo liczę na ciążę, jak my wszystkie tutaj - z Tobą włącznie, i pomimo tempki, jej spadku i różnych objawów, to tylko takie moje gdybanie. Ale dzięki takiemu gdybaniu można lepiej poznać swój organizm, a po jakimś czasie brać pewne objawy za nieprawdziwe...

Ostatnia edycja:
Do góry