reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

w Norwegii też to prowadzenie ciąży nie wygląda różowo. Poród i opiekę w trakcie wszyscy chwalą ale prowadzenie ciąży średnio. Chociaż może te ich metody nie są złe. Pewnie wiedzą co robią.

reklama
co do prowadzenia ciąży i połogu to jestem 100% za polska!!!!! bez dwóch zdań. dlatego ze cala ciaze nikt mnie nie badal ginekologicznie... skad mogliby wtedy wiedziec ze cos jest nie tak z macicą... np ze jest wypadajaca??? nie wiedzieli..... po pologu zbadali mnie na wlasne rzadanie, bo miejsce po cieciu mi sie nie goilo. w PL to by bylo niedopuszczalne!!!!

ojej - odpisywałam z komórki i ledwo co poszło :):):)

Jedno jest pewne !!! prowadzenie w PL a poród w UK ... czy tam innym sprawdzonym kraju... ja tu miałam cudne warunki... wspaniałe, jak w prywatnej klinice.... a mam porównanie jak wyglądają sale szpitalne... w końcu pracowałam ładnych parę lat w szpitalu... jak tylko zobaczyłam salkę na jaką trafiłam to byłam w szoku.

Ostatnia edycja:
Baby bierzcie te fluidy wraz z mdlosciami i zgaga. Proszeeeeeeeeeee, bo znow sie zaczyna... Ollena najlepiej Ty je sobie zabierz:-) A potem zaraz podaj dalej:-)
Melisa spi a ja mialam sprzatac, ale znow ogarnia mnie len... rady nie ma bo jutro wizyta moich VIPow :-)

Wiecie co, wlosy mi wypadaja garsciami:-( Pewnie przez ta diete, ktora mialam przed ciaza i jeszcze teraz dodatkowe obciazenie organizmu w postaci malenstwa. Poprosze gina o witaminy, moze cos pomoga. W poprzedniej ciazy wlosy w ogole mi nie wypadaly i rosly bardzo szybko, no ale bylam "niezle odzywiona" .

co to za dieta ???

no i probowalas ten wywar z imbirem i cytryna na mdlosci ? a zgaga jest przez mdlosci w wiekosci wypadkow wiem ze jest jakis lek na zgage kotry mozna brac w ciazy bez problemu.

karola faktycznie, dzieci mamy w tym samym wieku
my z kasiurkiem jestesmy na lipcówkach, chociaż jej synek jest z maja, a mój z sierpnia... ale terminy miałyśmy na lipiec i tak zostało :-)
przyzwyczajenie-tak samo jak to ze więcej siedze tu i na lipcówkach 2009 niz na moim marcowym haha ;]ale tam sie powoli zagaszczam ;]

IiM co do wlosow to nie strasz bo ja mam bardzo, bardzo malo i juz boje sie lysiny poporodowej. Ale teraz caly czas lykam tabletki na wlosy i nie mam zamiatu przerywac wiec to plus witaminy ciazowe mam nadzieje da rade...
Ja licze na roznych kalkulatorach i wychodzi mi, ze zaczyna sie 4ty tydzien ciazy... wg terminu ostatnbiej @ bo normalnie to pewnie mniej. Ale przed wylotem na wakacje pojde do gina dla swietego spokoju, niech witaminy przepisze.

A ja sie czuje strasznie...i nie dlatego, ze test mi pozytywny wyszedl. Codziennie ok 15 juz patrzylam na zagerek liczac godziny do wieczora i nie wiedzialam co sie dzieje... usypiam zywcem teraz, na dodatek ciagle mnie wszystko denerwuje i wyprowadza z rownowagi. Juz dzis ryczalam, do domu mi sie chce, czuje sie bezsilna i boje sie... nie myslcie sobie, bo teraz bardzo sie ciesze...ale obawy narazie mnie dobijaja:(

Powiecie mi jeszcze raz jak wstawic suwaczek?

Ostatnia edycja:
Ollena - a jaki suwaczek chcesz wstawić??? :rofl2::rofl2::rofl2:
No to tak:
Ta samej górze stronki wejdź w "Twój profil"
później na różowym pasku - operacje - edytuj swój profil i po lewej stronie edytuj sygnaturę...

Ollena ja stosowalam tkie kapsulki jak znajde na allegro to Ci linka podesle bo wlosy mi wypadaly po porodzie a pych kapsulkach sie uspokoilo:)

Ja powinnam dostać @ w niedziele i nie dostałam, więć w czwartek już byłam u lekarza. I gin nic nie powiedziała, że za wcześnie, nawet USG zrobiła i pokazała mi maluteńki pęcherzyk (ledwo go dostrzegłam). Stwierdziła, że to 4-5 tydzień. Uspokoiła, że wszytsko jest na swoim miejscu, kazała dalej brac kwas foliowy i przepisała luteinę, bo miałam mocne bóle brzucha. No i kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Ollena a czy w ciąży można latać, gdzieś czytałam, że w I trymestrze to jest chyba niewskazane.

reklama
anagrzymis mozna latac, jesli ciaza nie jest zagrozona to mozna latac do woli az do przedostatniego miesiaca ciazy:-)
No to pojde w nastepny piatek do gina:-)

Do góry