reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

karolina- a ten sluz to mi powiedz kiedy sprawdzasz- rano czy po całym dniu obserwacji wpisujesz na wykres? bo ja widzę ze serduszkujecie ostro -pozazdrościć;) Bo golnie jest tak, wiem,e było tu pisane ale ja znów powiem i napisze a co ;p

Sluz, wpisuje sie po claym dniu obserwacji dlatego gdyż, jesli stosunek odbył sie dzien wcześniej wieczorem to do popołudnia moze byc fałszywy bj (białko jaja) bo sie macica oczyszcza z plemników i jest taki sam sluz jak płodny ;]a wieczorem juz widać jaki ten sluz jest naprawdę ;] i czasem jest tak e ktos na wykresie zaznacza cały miesiac bj bo co drugi dzien wieczorem wspolżył i ktos rano po wizycie w ubikacji od razu pisze bj - najlepiej po całym dniu ;] ale za to szyjke powinno sie badac o stałej porze, tak jak wykonywanie testow owulacyjnych tez zaleca sie je wykonywac mniej wiecej o tej samej porze ;] i najlepiej popoludniu nie pijac dwie godziny przed badaniem zadnych płynów

reklama
Rysica - dobra, to ja już się do Twojego wykresu nie wtrącam. A Kasiurek oczywiście ma 1000000% racji pytając po co mierzysz skoro wiesz że jesteś chora a później zastanawiasz się co się dzieje. Masło maślane :p

Karola
- miałam Ci napisać właśnie o tym śluzie - że wpisujesz białko jajka, a podczas tych dni jest serduszkowanie. Teraz tylko czekamy na wyższe temperatury. A nie byłaś przypadkiem podziębiona na początku cyklu? Może ta podwyższona tempka była winą infekcji? JAk nie to czekamy na wyższe temperatury.. ;-)

Ostatnia edycja:
Mou nie byłam podziębiona, jedyne na co mogę zwalić to to że może mój organizm przyzwyczaja się do zmiany klimatu:)ale tak długo?
hm.. uspokój mnie bo zaczynam chyba się nakręcać:-D ale serduszkujemy ostro:-D mój m. się śmieje bo czasem do niego mówie ( tekst z lejdis) "kochanie czekam na ciebie ja i moja owulacja":-D

No to Karola - czekamy teraz cierpliwie (i kto to mówi ?) :-D

Mi właśnie listonosz przyniósł testy ciążowe - 3 sztuken clearblue... jeszcze tylko tydzień... ale zatestuję 15 dnia po owu, 15 września w niedzielę (kogo ja okłamuję) oczywiście że pierwszy test zrobię 12 dnia po owu :):):):) czyli dokładnie w środę za tydzień. Ale mam trzy testy. Kolejny zrobię w niedzielę... a jeszcze kolejny... mam nadzieję że kolejnego już nie zrobię.... :-D:-D:-D

Baby bierzcie te fluidy wraz z mdlosciami i zgaga. Proszeeeeeeeeeee, bo znow sie zaczyna... Ollena najlepiej Ty je sobie zabierz:-) A potem zaraz podaj dalej:-)
Melisa spi a ja mialam sprzatac, ale znow ogarnia mnie len... rady nie ma bo jutro wizyta moich VIPow :-)

Wiecie co, wlosy mi wypadaja garsciami:-( Pewnie przez ta diete, ktora mialam przed ciaza i jeszcze teraz dodatkowe obciazenie organizmu w postaci malenstwa. Poprosze gina o witaminy, moze cos pomoga. W poprzedniej ciazy wlosy w ogole mi nie wypadaly i rosly bardzo szybko, no ale bylam "niezle odzywiona" .

Ostatnia edycja:
IiM mimo, ze wiem o co Ci chodzi, nie biore zadnych mdlosci!! podaj jeszcze dalej, tym co chca! :-)

MOU do lekarza to za wczesnie zeby isc. Z Patrykiem poszlam jakos 2tyg po terminie @ i mi powiedzial, ze nie bylo sensu przychodzic bo jest o wiele za wczesnie. Wiec moze pojde dopiero pod koniec drugiego tygodnia a jak nie to dopiero po wczasach.

Ollena, ja tez mysle, ze jesli nie bedzie sie nic dzialo to nie idz zbyt wczesnie - ja zalowalam, ze poszlam tak wczesnie, bo nie widzialam zarodka i stresowalam sie, ze moze mam jakies puste jajo czy cos...

reklama
dzień dobry...dopiero, bo dziś A. pojechał na konferencję a ja do roboty na 9....i ledwo się wyrobiłam rano
Mama musiała zaprowadzić Lilę do przedszkola, bo bym nie zdążyła....nie wiem, strasznie wszystko mi zajmuje dużo czasu....mam zwolnione obroty dzisiaj
jeszcze deszcz padał i jak to podczas deszczu stolica stoi :baffled:

moja Mama wraca do domu jutro, bo mój najmłodszy brat przywozi swoją dziewczynę...wow....mega wydarzenie, bo on przebierał jak w ulęgałkach i żadnej jeszcze nie pokazał :rofl2: chyba coś grubszego sie szykuje....

no i potem Mama znowu wraca do nas....mamy bardzo ciasno, ale zawsze to jakaś ulga

ja w sob mam wizytę u gina...i przez moją szyjkę nawet nie wiem, czy mnie będzie badał
wydaje mi sie, że jest nieco wyżej, ale i tak nie muszę się wysilać, żeby ją w lusterku ujrzeć...:-(

chyba zapiszę Lilę na zajęcia taneczne do Eguroli, a co :-p stać mnie, bo w przedszkolu nie zapisałam jej na żadne
a tu będzie miała 2x tyg po 1h, w sob i pon są zajęcia pokazowe, więc zobaczymy czy będzie chciała
na razie mówi, że bardzo chce chodzić na balet, to może to jej się spodoba
a jak ją zapytałam czy chce się uczyć angielskiego, to mi powiedziała, że nie i że woli na hiszpański chodzić :-) chyba to przez tą wizytę mojej koleżanki, co z mężem była:laugh2:

fioletowa
witaj...i życzę II kreseczek

Ollena - oj byłoby ślicznie....życzę pięknie rosnącego brzuszka

IM
ja też chętnie oddam te przypadłości i to leżenie, ale jak ma być dobrze, to wytrzymam
najbardziej sie boję tej szyjki

Do góry