reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

moja galaretka dochodzi w lodówce
zrobiłam jeszcze "piernik kętrzyński", bo termin ma do listopada, to już czas na niego ;-) i zaczyna już pachnieć.....może mi się utrzyma....
słodycze jakoś mi wchodzą łatwiej...pewnie do końca będę hipopotamicą...

przeglądam strony przedszkoli....co za kanał...
czy naprawdę tak trudno zorganizować fajne przedszkole ? buuu

dziś zapłaciłam 503 zł za godziny nadprogramowe i wyżywienie
czeka mnie jeszcze ubezpieczenie, Rada Rodziców, przybory i obowiązkowe : ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, chusteczki nawilżane - to co miesiąc
a raz ryzę papieru i kredki
:szok:

i mnie nosi..

reklama
dziewczyny zrobilam dzisiaj kolejny test owu jakies pol godziny temu i juz krrska testowa slabsza od kontrolnej ...sluzu mam ciagle duzo i taki lejacy i takie kawalki ciagnacego gestego a jak rano wstalam to az mi po nogach pocieklo?nie znam sie na plodnym sluzie ?taki jak pisze ok czy nie?boli mnie troche podbrzusze i jajnikidrugi dzien i ciekawa jestem czy to przez owulacje czy jak juz teraz kreska testowa slabsza to juz po wszystkim?czy w ogole jej nie bylo bo to nie za krotko 2 kreski byly?nie powinno byc ze 3 dni?jesli ten test wyznacza owulacje za jakies 36 godz?\
a do tego mam mega chcice na cos slodkiego!!!!!!!!!!!!! ullana jeszcze takie pysznosci opisujessz ze az mi slinka cieknie;p

Rysica widze, ze Twoj wykres szaleje :D

Trix jeżeli test owu jest juz negat to jest po ow sluz mozesz miec plodny jeszcze przez dzien dwa po owu... przynajmniej ja tak mam...

HEJ HEJ HEJ :)
Pajka - jak test owu wyszedł negatywnie, równie dobrze może znaczyć że jajeczko właśnie pękło :) ... bo tak:
test owu wychodzi pozytywnie - dlatego że za 24-36 godzin jajeczko zostanie uwolnione. Plik LH miał maksymalny wyrzut i spowodował pękanie jajeczka - i nie mylmy tego z pęknięciem bańki mydlanej - pyk i już :) ta błonka po maksymalnym wyrzucie LH zaczyna się jakby rozpuszczać. Pęknięcie pęcherzyka to potoczna nazwa. I skoro Trix miała test cudnie pozytywny wczoraj (?) znaczy że LH zaczęło rozpuszczać błony pęcherzyka - i na dobrą sprawę mogło się rozpuścić dzisiaj... i dzisiaj mogła zostać uwolniona komórka, mimo że test nie pokazał pozytywa, bo LH już wczoraj zrobiło,swoje, i dziś już nie potrzebuje być wysokie :)...
Czy ktoś w ogóle rozumie te moje posty ???? ;-)

... i znów mam troszku siary w cycuszkach - po naciśnięciu - po kilku naciśnięciach, ale żyłki na brodawkach są..
teraz czekam na spadek implantacyjny - albo i nie, bo nie każda go ma... ;-)
Macica jest jakby związana gumą... mam wrażenie ciasności spodni - które ni w piął ni w wypiął nie są ciasne... :)

Eb22aQA+ygBzsAAAAASUVORK5CYII=

Mou dzieki za posty...bardzo mi pomagaja :* a powiedz jak z ich skutecznoscia? tzn testow nie postow;p? bo ja sie boje ze test mnie oklamal tak jak pare miesiecy temu i owulki wcale nie bylo...teraz juz nie sprawdzam u gina i juz sama nie wiem czy moj organizm moze tak oszukiwac;/
a ty wytrzymasz z testowaniem? ja chyba jakbym siare miala to juz bym gnala do apteki;)

Trix - widzę że Ty rzadko jesteś - więc napiszę że: poczekaj jakieś 5-10 minut - sprawdzaj czy coś napisałam:) bo będzie litania :):):)

Trix - Pierwsza prawda: nawet test ciążowy może kłamać pokazując 2 kreski. U Ciebie wydaje mi się prawdopodobny do granic, bo wcześniejsze były słabsze, ale były, czyli LH wzrastało aż w końcu testy pokazały jego maksymalny wyrzut . W końcu LH osiągnął granicę - gdzie test był cudnie pozytywny :) Dorwałaś swoją owulację. Skąd wiesz że kilka miesięcy temu była owulacja? test był pozytywny? Sprawdziłaś to monitoringiem? i teraz twierdzisz że owulacji nie było bo nie zaszłaś w ciążę???
To Cię pocieszę - albo nie - jeśli nawet miałaś owulację - to szanse na poczęcie to ok 30% max - przy comiesięcznych owulacjach, zdrowych plemnikach i szczęściu. Zdrowa w 100000% para zachodzi w ciążę przy bzykaniach w dni płodne to 30 % szans. Pocieszenie, albo nie. Dla mnie pocieszenie :)
Skoro przytulaliście się teraz co dzień - zwiększyliście swoje szanse o jakieś 12% :)

reklama
.. no i co ??? :) mówiłam że jak mnie nie ma, albo jak rzadko jestem to nie macie ciążowych tematów ??? ja tu jestem epicentrum objawów, znaków itp... ???? hi hihihihiihhhihihiiihiihihihhihihiiiihihihihihihihihihihihih :-D:-D:-D:-D
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif